Forest bathing

Shinrin Yoku is Japans voor ‘forest bathing’. Bosbaden, klinkt dat niet heel zen? En dat is het ook. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je veel in de natuur bent, je stress-levels dalen. En dat kon ik wel gebruiken. Met Steve fietste ik naar het Witte Veen, een heide- en bosgebied tussen Buurse en de Duitse grens. Het was zó stil. Dit wil ik veel vaker doen.

witte veen witte veen forest bathing in het witte veen witte veen forest bathing in het witte veen

Stilte

Ik ben erg tevreden met hoe wij wonen, we hebben het voor twee studenten heel goed in de antikraakwoning waar wij wonen, dat besef ik mij maar al te goed. Maar wat zou ik graag deze drukbezette volksbuurt inruilen voor wat meer stilte. De afgelopen week voelde ik me enorm opgefokt en gestrest. Ik was bezig in een zelfhulpboek, dat ik lees voor mijn studie, en besefte door een oefening hoeveel dingen ik altijd doe met tegenzin. De hele dag loop ik mijzelf schoppen onder mijn kont te geven. Niet zo gek dat het aan het einde van de week voelde alsof alle levensenergie uit me gezogen was. Ik besloot gelijk om er verandering in te brengen. Ik moet meer chillen. Even mijn hoofd vrij maken van de constante “ohjeeee ik moet dit nog doen en die deadline is bijna shit shit en ik heb nog geen blogpost voor morgen klaar staan en dat tentamen komt ook al bijna PANIEK”-gedachtenstroom waardoor ik nooit goed niets kan doen of lekker luieren. De laatste tijd probeerde ik dit op te lossen door productiever te worden. Maar misschien moet ik juist minder gaan doen in plaats van meer. Toen ik midden in de natuur en stilte was, merkte ik gelijk dat mijn lichaam zich ontspande en dat mijn hoofd niet zo proppievol meer voelde.

schuurtje weiland

Fun fact: vroeger zei mijn moeder dat die dingen op de foto hierboven cocons waren en dat er reuzenvlinders uit zouden komen. Ik ben nog steeds teleurgesteld dat dit niet echt zo is.

Henry David Thoreau

Ik ga snel weer! In het Witte Veen lopen namelijk ook harige koeien rond, maar die heb ik niet kunnen vinden. De volgende keer hopelijk wel geel_hartje

Back to Top