Waarom ik van maandagen houd

Nu ik doordeweeks weer verplichte colleges heb, kan ik het weekend wel meer waarderen dan voorheen. Maar ik doe op zaterdag geen vreugdedansjes, vaak is dat juist de drukste dag van mijn week. Alles waar ik die week niet aan toe ben gekomen, móet dan op zaterdag gebeuren van mijzelf. Ik maak dan een to do list van hier tot Tokyo. Waar ik de helft nog niet van kan afvinken. Elke zaterdag hetzelfde liedje. Nee, geef mij dan maar de maandag.

Natuur

Waarom ik van maandagen houd:

  • Zoals ik al zei voel ik mij in het weekend vooral opgejaagd door alle moet-dingen die ik mijzelf opleg. Ik heb dan het gevoel dat ik overal achteraan loop omdat ik van alles moet inhalen. Op maandag is dit juist het tegenovergestelde. Maandag voelt als een frisse start.
  • Een frisse start staat voor nieuwe mogelijkheden. De nieuwe week voelt als een potentieel productieve week waarin ik de illusie vasthoud dat ik deze keer wèl al mijn weekdoelen behaal (nope, is echt nog nooit voorgekomen)(maar ik blijf optimistisch, op maandag kan dat nog).
  • In het weekend heb ik vaak het hele huis al opgeruimd en schoongemaakt. Op maandag kan ik dan nog even genieten van de rust van een opgeruimd huis tot de pleurisbende weer uitbreekt.
  • Omdat de rest van de wereld maandag wel vervelend vindt, willen ze niets sociaals doen en komen ze niet spontaan langs en kan ik de hele dag mijn blije anti-sociale zelf zijn.
  • Als ik iets nodig heb uit de stad, doe ik dat altijd op maandag want dan is het lekker rustig op straat en in de winkels.
  • Elke maandagochtend staat er een nieuwe Discover Weekly playlist online op Spotify. Dit is een playlist die wordt afgestemd op je persoonlijke muziekvoorkeuren, heel leuk om zo nieuwe muziek te ontdekken geel_hartje
  • Op maandag heb ik nooit colleges! Donderdag en vrijdag zijn helse terrordagen qua intensieve collegedagen, maar op maandag lijkt dat nog hééél ver weg.

Bladeren

En ik denk dat het belangrijkste is dat ik er mijn standaard mindset van heb gemaakt dat maandag leuk is. Op zondag kan ik al denken “yes, morgen is het maandag!”. En op maandag spring ik enthousiast uit bed. Ja, ik ben dat irritante type mens dat ’s ochtends al mega enthousiast en hyper aan de dag begint. Zo ook vandaag.

Thank god it’s monday! Houd jij ook zo van maandagen, of juist totaal niet?

Back to Top