Review: Fair Squared shaving oil & balm

Ben je ook bezig met het verduurzamen van je verzorgingsproducten? Dan is Fair Squared een merk dat je zeker moet kennen! Ik review hun nieuwste scheerproducten: de Apricot Shaving Oil (12,95 euro) en de Green Tea After Shave Balm (17,95 euro).

Fair Squared

Fair Squared

Fair Squared is een Duits merk dat erg betrokken is bij de fair trade beweging. Ze vinden het belangrijk om producten te ontwikkelen die van goede kwaliteit zijn, op een ethische manier zijn geproduceerd én betaalbaar zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en alles is vegan (m.u.v. de condooms, deze bevatten een melkeiwit voor kwaliteitsredenen). De producten worden gemaakt in Duitsland en de fair trade ingrediënten worden geleverd vanuit de hele wereld. De argan olie uit de After Shave Balm komt bijvoorbeeld uit Marokko, de groene thee uit India en de olijfolie uit Palestina.

Fair Squared

Ingrediënten oil & balm

De ingrediënten van de Apricot Shaving Oil zijn: Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Oil (Olive Oil*), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Almond Oil*), Argania Sprinosa Kernel Oil (Argan Oil*), Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Armeniaca Oil (Apricot Kernel Oil*), Lavandula Angustifolia Oil, Mentha Piperita Oil, Alternifolia Melaleuca

De ingrediënten van de Green Tea After Shave Balm zijn: Aqua, Olea Europaea Oil (Olive Oil*), Glycerin, Argania Sprinosa Kernel Oil (Argan Oil*), Vitis Vinifera Seed Oil, Tocopherol, Coco Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Stearate, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Phragmites Kharka Extract, Poria Cocos Extract, Camellia sinensis leaf (Green Tea*), Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Parfum, Citric Acid, D-Limonene, Citral, Linalool.

* = fair trade

Beide producten hebben de volgende keurmerken: Peta Cruelty-Free, Vegan, NATURE, Fairtrade en Halal.

Fair Squared
Ingrediënten van de Fair Squared Shaving Oil
Fair Squared
Ingrediënten van de Fair Squared After Shave Balm
Fair Squared
De keurmerken

Gebruik

Ik moet eerst maar even vertellen dat ik een súperslecht beauty-meisje ben. Ik heb niet eens een bus scheerschuim in huis. Meestal gebruik ik gewoon wat water en shampoo en dat werkte prima. Er ging dus ook een wereld voor mij open hoe mega-ultra-zacht mijn benen nu zijn nadat ik de Fair Squared scheerproducten gebruikte. Ik maakte eerst mijn huid nat en verdeelde daarna twee pompjes van de shaving oil per been. (Alleen mijn onderbenen hoor, anders is het veel te veel werk, dat snap je natuurlijk wel.) Het scheren ging snel en soepel. Daarna droogde ik mijn benen met een handdoek en verdeelde ik er een paar pompjes after shave balm over. Zowel de olie als de balm zijn lichte producten, dus het is niet zo dat je na het scheren met vette, glimmende benen rondloopt. Je hebt er maar weinig van nodig dus het is zuinig in gebruik. Ik vind het prima producten en ben erg tevreden! Op de foto’s hieronder kan je zien dat de producten makkelijk uitsmeerbaar zijn en dat je er dus ook maar weinig van nodig hebt.
Fair Squared Shaving OilFair Squared After Shave Balm

Fair Squared Mini’s

En kijk hieronder hoe schattig deze mini’s zijn die ik erbij kreeg! Leuk voor als je op vakantie gaat. Al ga ik zelf nooit op vakantie, dus ik heb ze aan Michelle gegeven die een reis in de planning heeft staan. Fair Squared heeft een uitgebreid assortiment zoals je kan zien. Van shampoo tot handzeep. Ook verkopen ze verschillende soorten condooms van fair trade rubber.

Fair Squared Fair Squared Fair Squared

Waar te koop?

Producten van Fair Squared zijn te koop in de (Duitse) webshop Fair2.me. De verzendkosten zijn dan 11,50 euro naar Nederland en België. Fair Squared is in Nederland o.a. te koop bij Big Green Smile en WAAR. De condooms zijn ook te koop bij Bol.com.

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een merk & affiliate links.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top