Smoothies maken met de Byzoo Giraffe vacuümblender

De pakketjesmeneer leverde onlangs een groot, zwaar pakket bij ons af: een Byzoo vacuümblender. Of de ‘sci-fi blender’ zoals Steve en ik het noemen. Als je hem aanzet, hoor je een paar futuristische piepjes, gaan er lampjes branden en schuift het bovenste deel naar beneden. Ook een leuk technisch dingetje: met de Byzoo Giraffe kun je vacuüm blenden. Iets waar ik eerlijk gezegd nog niet eerder van had gehoord en wat ik dus graag wilde testen!

Byzoo Giraffe Vacuümblender

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Byzoo  

Byzoo Giraffe vacuümblender

De vacuümblender is van het nieuwe, Nederlandse merk Byzoo. Het staat bekend om zijn professionele keukenapparaten die je helpen om op een makkelijke manier extra #healthy te leven. Denk aan slowjuicers, een apparaat om sous vide te koken (eten bereiden op een lage temperatuur) en nu ook een vacuümblender. De Byzoo vacuümblender is een krachtige blender, met als voordeel ten opzichte van een ‘normale’ blender dat eerst de lucht uit de blender kan worden gezogen. Hierdoor blijft je sap of smoothie extra vers. (Mocht je nu sceptisch zijn, blijf vooral verder lezen, want ik doe zo een heuse blendertest!) De vacuümblender kost €499,- en vind je in de Byzoo webshop.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Vacuüm blenden

De vacuümblender heeft maar een paar knoppen en is daardoor heel gebruiksvriendelijk. Ik gebruik alleen de eerste twee programma’s: vacuüm blend en vacuüm. Met vacuüm blend wordt er een vacuüm gecreëerd en vervolgens start automatisch het blendproces van één minuut. Je drukt op de knop, de kop van de blender komt automatisch naar beneden en het programma wordt in gang gezet. Op het display zie je de resterende seconden aftellen. Naast de blenderkan (van zwaar, stevig glas!) zit er ook een plastic bewaarbeker bij. Hier is de optie vacuüm voor bedoeld. Je giet je vers gemaakte smoothie in de beker, zet de beker in het apparaat en drukt op de tweede knop. Zo kun je je smoothie vacuümtrekken, zodat deze langer houdbaar is en de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Met de opties pulse en auto blend gebruik je alleen de blend-functie van de blender, zonder dat er eerst een vacuüm wordt gecreëerd.

Byzoo Giraffe VacuümblenderByzoo Giraffe Vacuümblender

Blender test

Ik maakte twee exact dezelfde smoothies, één met mijn eigen ‘gewone’ blender (Philips) en één met de nieuwe vacuümblender die ik kreeg van Byzoo. In beide blenderkannen deed ik dus dezelfde hoeveelheid ingrediënten en beide pureerde ik gedurende één minuut. Beide smoothies schonk ik gelijk in een glas en liet ik een minuutje staan. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, is het verschil heel groot! Mijn smoothie gemaakt met de normale blender bestond uit twee delen; onderop waterig sap met daarbovenop een dikke laag schuim. De smoothie gemaakt met de Byzoo vacuümblender bleef één geheel. Hoewel ze qua smaak niet veel van elkaar verschilden (ze bestonden immers uit exact dezelfde ingrediënten), was de smoothie gemaakt met de vacuümblender véél lekkerder. De structuur van de smoothie was veel romiger en zachter. Vergelijkbaar met groen sap uit de slowjuicer, alleen dan met behoud van vezels, dus wat dikker.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Alle voordelen op een rij

De ingrediënten worden vacuüm geblend, waardoor oxidatie wordt voorkomen. De versheid van de smoothie of het sap blijft beter behouden. Er ontstaan geen luchtlagen in de smoothie, zoals je in mijn blendertest kon zien. Je kunt de smoothie langer bewaren zonder dat deze een vies kleurtje krijgt en wat ik zelf het grootste voordeel vind: een groentesmoothie wordt net zo zacht en egaal qua structuur als het sap dat ikmet mijn slowjuicer maak. Met als bijkomende voordelen dat vezels niet verloren gaan (bij een slowjuicer wordt pulp en sap van elkaar gescheiden) en dat een blender veel makkelijker schoon te maken is dan een slowjuicer.

Lees hier meer over vacuüm blenden.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Smoothie recept

Het recept voor de smoothie die ik hierboven maakte, is als volgt:

Ingrediënten voor één smoothie

 • 2 stengels bleekselderij
 • 1/2 komkommer
 • 1 handje ananasstukjes
 • 1 kopje appelsap
 • wat verse kruiden: munt en/of peterselie

Bereidingswijze voor de smoothie

 1. De stengels bleekselderij schil ik altijd even snel voor gebruik, zodat de meest grove vezels weg zijn (dit is optioneel, ik vind het zelf lekkerder). Snij de bleekselderij, komkommer en ananas in stukjes indien nodig.
 2. Mix het geheel, samen met de appelsap en de verse kruiden, gedurende één minuut in de blender.
 3. Enjoy!

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Ik ben heel benieuwd of jullie het fenomeen vacuüm blenden al kenden en hoe jullie hiertegenover staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Smoothies maken met de Byzoo Giraffe vacuümblender

  1. Iris schreef:

   Leuk hè! Ik was best sceptisch van te voren, maar het verschil was zo groot 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ja dat is natuurlijk ook prima! Ik weet ook niet of een vacuumblender veel toegevoegde waarde heeft voor soep (omdat je het toch verhit), behalve dat de structuur misschien wat meer creamy wordt 🙂

   | Reageer op deze reactie
 1. Veerlez schreef:

  Wow wat een verschil! Ik krijg meteen zin om een smoothie te maken. Alleen gaat dat met de vacuumblender een duur geintje worden 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Ik ken vacuümblenden helemaal niet, maar als ik het zo hoor en het verschil zie tussen beide sapjes, ziet die rechter er toch heel wat beter uit! Ook fijn om te weten dat hij langer vers blijft. Zeker als je hem voor onderweg mee wilt nemen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Ik had het laatst op een blog voorbij zien komen.. Maar 500 euro voor een blender vind ik, ondanks dat het vast lekkerder en gezonder is, toch iets teveel geld 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Begrijp ik helemaal hoor! Nu ik deze heb maak ik geen smoothies meer met de ‘normale’ blender dus hij is het wel waard, maar het blijft gewoon een groot bedrag.

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa love it, houd zo van de sci-fi look haha. Volgens mij is het vacuumblenden ook nog echt heel nieuw, ik had er ook nog niet eerder van gehoord!

   | Reageer op deze reactie
 4. yvonne schreef:

  ik heb de silent blender van braun, volstaat prima en niet duur.
  op de foto zie je het verschil goed, echter de prijs vind ik een struikelblok.
  voordat mijn silent blender versleten is zal er wel weer een nieuw soort blender opstaan…

  | Reageer op deze reactie
 5. Klinkt super handig zo’n vacuüm blender! Ik kende deze blender nog helemaal niet! Ik zou vaak wel wat meer smoothie willen maken voor de volgende avond of later op de dag. Nu blijft dat niet lekker als ik dat in een normale blender blend en bewaar.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat wordt inderdaad niet lekker! Met deze zou je het na het blenden gelijk vacuüm kunnen trekken in die aparte beker en in de koelkast bewaren, daar hebben ze goed over nagedacht 🙂

   | Reageer op deze reactie
 6. Quinty schreef:

  Ik had hier echt nog nooit van gehoord! Heel interessant om de vergelijking met de normale blender te zien.

  | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  Wat tof dat je zo’n testje erbij hebt gedaan, want hoi hier is één van de sceptici haha! Ik dacht na het lezen ‘oké zal dat echt werken?’ maar er zit echt een groot verschil tussen zeg!
  Ik maak heel soms smoothies, maar vind het eigenlijk te veel werk om de blender (ik heb een keukenmachine waar een blender bij zit) dan weer schoon te maken en op te ruimen haha. Meestal pers ik dan gewoon maar sinaasappels of laat ik het mijn man doen haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik dacht precies hetzelfde hoor, haha! Ik was wel heeeel benieuwd en nieuwsgierig, maar dacht ook: nou, eens even zien.. Maar echt zo veel beter! Ik vind het schoonmaken van een blender altijd wel meevallen trouwens! Ik doe er water in en een drupje afwasmiddel, even blenden en dan is ‘ie al bijna zo goed als schoon 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Het ziet er inderdaad wel beter uit, zo zonder al dat schuim. Bovendien vind ik sci-fi apparaten er best interessant uitzien, maar qua prijs houd ik het bij een simpel exemplaar.

  | Reageer op deze reactie
 9. Audrey schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind dit echt fascinerend! Vooral die foto’s ook, wat een verschil!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa fascinerend is het goede woord, ik zag het echt als een soort mini-science-project om dat vergelijkende testje te doen haha. Het verschil is inderdaad heel groot, eerlijk gezegd had ik niet van te voren verwacht dat je het verschil zo zou merken.

   | Reageer op deze reactie
 10. Lies schreef:

  Nog nooit van gehoord, wat ze toch allemaal uitvinden! Maar het sapje ziet er inderdaad een stuk beter uit.
  Ik maak eigenlijk nooit smoothies en heb geen blender in huis. En deze is wel behoorlijk prijzig.

  | Reageer op deze reactie
 11. Wat een verschil tussen die twee sapjes! Ik vind zo’n grote schuimlaag op een sapje ook niet lekker trouwens, maar dit vacuüm verhaal is nieuw voor me: goed uitgelegd!
  Als dit futuristische sci-fi apparaat nou ook eens verkrijgbaar was in het roze of een tof pastelkleurtje, dan ging hij NU in mijn virtuele winkelmandje 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hallo mensen van Byzoo, lezen jullie mee? 😉 Zou inderdaad leuk zijn als er limited editions aan toe worden gevoegd in leuke kleurtjes!

   | Reageer op deze reactie
 12. Jessica J. schreef:

  Ik heb gisteren het persbericht gelezen, maar moet toegeven dat ik voordien nog nooit van vacuümblenden gehoord had! Wat een verschil tussen je gewone blender en deze, wow! Ik vind de vacuümblender alleen behoorlijk aan de prijs…

  | Reageer op deze reactie
 13. Sophie schreef:

  Ik heb hem ook & I love it! Ik maak nu weer bijna dagelijks groene smoothies en ze komen er altijd heel glad uit zonder stukjes (wat bij mijn oude blender wel een ding was). Ik ben er erg tevreden mee 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa precies dat, het wordt zo zacht en romig! Ik heb altijd het gevoel alsof ik een heel luxe sapje van een dure juice-bar aan het drinken ben als ik ze met deze maak haha. Bij mijn oude blender werden groene smoothies inderdaad vooral heel waterig met veel schuim en stukjes, yuk.

   | Reageer op deze reactie
 14. Gietje schreef:

  En toch hè… zo heel no way dat ik dat geld aan een blender ga uitgeven. Totale blendergekte 😉
  Maar dat moet natuurlijk iedereen helemaal zelf weten 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. wendy schreef:

  Nog nooit vangehoord maar wel interessant. Maar het is wel een dure investering.

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los! | IKBENIRISNIET
 17. Paul Corthouts schreef:

  Hoe is het om met deze vacuum blender noten te mixen? En kan je deze blender vergelijken met de Kuvings SV-500?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top