Smoothies maken met de Byzoo Giraffe vacuümblender

De pakketjesmeneer leverde onlangs een groot, zwaar pakket bij ons af: een Byzoo vacuümblender. Of de ‘sci-fi blender’ zoals Steve en ik het noemen. Als je hem aanzet, hoor je een paar futuristische piepjes, gaan er lampjes branden en schuift het bovenste deel naar beneden. Ook een leuk technisch dingetje: met de Byzoo Giraffe kun je vacuüm blenden. Iets waar ik eerlijk gezegd nog niet eerder van had gehoord en wat ik dus graag wilde testen!

Byzoo Giraffe Vacuümblender

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Byzoo  

Byzoo Giraffe vacuümblender

De vacuümblender is van het nieuwe, Nederlandse merk Byzoo. Het staat bekend om zijn professionele keukenapparaten die je helpen om op een makkelijke manier extra #healthy te leven. Denk aan slowjuicers, een apparaat om sous vide te koken (eten bereiden op een lage temperatuur) en nu ook een vacuümblender. De Byzoo vacuümblender is een krachtige blender, met als voordeel ten opzichte van een ‘normale’ blender dat eerst de lucht uit de blender kan worden gezogen. Hierdoor blijft je sap of smoothie extra vers. (Mocht je nu sceptisch zijn, blijf vooral verder lezen, want ik doe zo een heuse blendertest!) De vacuümblender kost €499,- en vind je in de Byzoo webshop.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Vacuüm blenden

De vacuümblender heeft maar een paar knoppen en is daardoor heel gebruiksvriendelijk. Ik gebruik alleen de eerste twee programma’s: vacuüm blend en vacuüm. Met vacuüm blend wordt er een vacuüm gecreëerd en vervolgens start automatisch het blendproces van één minuut. Je drukt op de knop, de kop van de blender komt automatisch naar beneden en het programma wordt in gang gezet. Op het display zie je de resterende seconden aftellen. Naast de blenderkan (van zwaar, stevig glas!) zit er ook een plastic bewaarbeker bij. Hier is de optie vacuüm voor bedoeld. Je giet je vers gemaakte smoothie in de beker, zet de beker in het apparaat en drukt op de tweede knop. Zo kun je je smoothie vacuümtrekken, zodat deze langer houdbaar is en de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Met de opties pulse en auto blend gebruik je alleen de blend-functie van de blender, zonder dat er eerst een vacuüm wordt gecreëerd.

Byzoo Giraffe VacuümblenderByzoo Giraffe Vacuümblender

Blender test

Ik maakte twee exact dezelfde smoothies, één met mijn eigen ‘gewone’ blender (Philips) en één met de nieuwe vacuümblender die ik kreeg van Byzoo. In beide blenderkannen deed ik dus dezelfde hoeveelheid ingrediënten en beide pureerde ik gedurende één minuut. Beide smoothies schonk ik gelijk in een glas en liet ik een minuutje staan. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, is het verschil heel groot! Mijn smoothie gemaakt met de normale blender bestond uit twee delen; onderop waterig sap met daarbovenop een dikke laag schuim. De smoothie gemaakt met de Byzoo vacuümblender bleef één geheel. Hoewel ze qua smaak niet veel van elkaar verschilden (ze bestonden immers uit exact dezelfde ingrediënten), was de smoothie gemaakt met de vacuümblender véél lekkerder. De structuur van de smoothie was veel romiger en zachter. Vergelijkbaar met groen sap uit de slowjuicer, alleen dan met behoud van vezels, dus wat dikker.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Alle voordelen op een rij

De ingrediënten worden vacuüm geblend, waardoor oxidatie wordt voorkomen. De versheid van de smoothie of het sap blijft beter behouden. Er ontstaan geen luchtlagen in de smoothie, zoals je in mijn blendertest kon zien. Je kunt de smoothie langer bewaren zonder dat deze een vies kleurtje krijgt en wat ik zelf het grootste voordeel vind: een groentesmoothie wordt net zo zacht en egaal qua structuur als het sap dat ikmet mijn slowjuicer maak. Met als bijkomende voordelen dat vezels niet verloren gaan (bij een slowjuicer wordt pulp en sap van elkaar gescheiden) en dat een blender veel makkelijker schoon te maken is dan een slowjuicer.

Lees hier meer over vacuüm blenden.

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Smoothie recept

Het recept voor de smoothie die ik hierboven maakte, is als volgt:

Ingrediënten voor één smoothie

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 komkommer
  • 1 handje ananasstukjes
  • 1 kopje appelsap
  • wat verse kruiden: munt en/of peterselie

Bereidingswijze voor de smoothie

  1. De stengels bleekselderij schil ik altijd even snel voor gebruik, zodat de meest grove vezels weg zijn (dit is optioneel, ik vind het zelf lekkerder). Snij de bleekselderij, komkommer en ananas in stukjes indien nodig.
  2. Mix het geheel, samen met de appelsap en de verse kruiden, gedurende één minuut in de blender.
  3. Enjoy!

Byzoo Giraffe Vacuümblender

Ik ben heel benieuwd of jullie het fenomeen vacuüm blenden al kenden en hoe jullie hiertegenover staan!

Back to Top