Filmtips LI

Dit waren de vijf vier beste films die ik keek in april! We keken alle Harry Potter films opnieuw waardoor we niet veel andere films zagen, deze keer daardoor maar vier tips in plaats van vijf.

Harry Potter and the Sorcer’s Stone (2001) – Harry Potter <333 Mijn liefde voor de films was weer aangewakkerd doordat ik de luisterboeken luisterde. Helaas ben ik inmiddels door alle boeken heen. Gelukkig zijn de films er nog! Het eerste deel blijft mijn favoriet, daar voel ik het meeste jeugdsentiment bij. Van deel vijf krijg ik altijd een gek sentimenteel gevoel omdat dat de film was die ik keek toen mijn vader overleed. De Harry Potter verhalen blijven altijd speciaal voor me. Bekijk hier de trailer.

brimstone

Brimstone (2016) – Van de niet-Potter films die ik keek in april, was Brimstone de beste. Ik zat aan de televisie gekluisterd. Het is best een heftige film. Een nieuwe dominee treedt het dorp binnen waar Liz (Dakota Fanning, love her) woont. Ze weet direct dat er gevaar heerst. Maar waarom ze dit zo ervaart, wordt niet direct duidelijk. In de film zie je steeds een ander hoofdstuk uit haar leven waardoor je het beter begrijpt. Bekijk hier de trailer.

schmuck

Dinner for Schmucks (2010) – Even heel iets anders na die heftige film. Deze is juist lekker luchtig. En flauw. Je moet er maar van houden. Ik vond het een leuke film voor tussendoor; verstand op nul en gaan met die banaan. Tim (Paul Rudd) wordt uitgenodigd voor een werketentje waarbij iedereen een excentriek persoon mee moet nemen. Zodat ze belachelijk gemaakt kunnen worden. Hij is niet helemaal oké met dit idee, maar hij wil ook wel graag zijn promotie binnenhalen. En dan komt hij een excentriek persoon (Steve Carell, hoe kan het ook anders) op zijn pad. Bekijk hier de trailer.

ghostbusters

Ghostbusters (1984) – Er zijn maar weinig klassiekers uit de jaren ’80 die ik niet kan waarderen. Zo ook Ghostbusters, die ik zelfs nog niet eerder had gezien. Kan natuurlijk niet. Een groepje professors begint een spoken-bestrijdingsservice (klinkt dat als een logisch woord?) ook wel bekend als… GHOSTBUSTERS! 🎶 (Dat hoorde ik in mijn hoofd als het liedje.) Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Filmtips LI

 1. Iris schreef:

  Jaa, Harry Potter is geweldig. Ik heb ook net de boeken uit, nu ga ik LOTR lezen (ik heb de smaak te pakken geloof ik).

  | Reageer op deze reactie
 2. Hedwig schreef:

  Wow ja, Brimstone! Die zat na het kijken ook nog wel een paar dagen in m’n hoofd, wat een mooie en indrukwekkende film. Ook dat Guy Pearce Engels praat met een Nederlands accent, net echt, haha. Ghostbusters heb ik ook nog niet gezien, maar lijkt me heel tof!

  | Reageer op deze reactie
 3. Danique schreef:

  Ik HOU van Harry Potter! Ik krijg echt nooit genoeg van de films. Brimstone lijkt me erg heftig, ik weet niet of ik hem wel zou kijken..

  | Reageer op deze reactie
 4. Carina schreef:

  Er is ook een vrouwenversie van Ghostbusterss, ook best vermakelijk! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Ik heb voor mijn verjaardag eindelijk de dvd-box met alle 8 dvd’s van Harry Potter gevraagd én gekregen. Zijn inmiddels bij deel 7, dus moeten nog twee films kijken en dan is het weer voorbij, te jammer. Ik houd zoveel van Harry Potter <3

  | Reageer op deze reactie
 6. Alyssa schreef:

  Ghostbusters heb ik nog nooit gezien 😮 Ben er eigenlijk wel benieuwd naar! Dinner for Schmucks is inderdaad zo’n typische film waarbij je niet hoeft/moet nadenken!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top