Alpro Kokosdrink & Smoothie recept

Ik kreeg zo’n leuk DIY pakketje van Alpro waar ik direct mee aan de slag ging. Het eindresultaat werd dit schattige aapje genaamd Mr. Coco. Misschien ken je hem wel uit de reclames van Alpro. Er zat ook een pak Kokosdrink bij, de nieuwe plantaardige melk van Alpro.

alpro kokosnoot

DIY aapje

Gelukkig was het vilt al geknipt in de goede vormen en zaten er gaatjes in geperforeerd, want ik ben normaal geen held met naald en draad. Dit ging wel goed gelukkig!

alpro mr coco

Alpro Kokosnootdrink

Ik gebruik elke dag sojamelk om een soja latte te maken van mijn koffie, dus daar kende ik Alpro al van. Ik heb ook wel eens de amandelmelk en hazelnootdrink geprobeerd, die vind ik ook beide aanraders. In het DIY-pakket zat ook een pak Alpro Coconut. Jeej, ik houd van food post! Ik had deze zelf ook al eens gekocht dus ik wist al dat ik het lekker zou vinden, hartstikke fijn dus. Deze plantaardige melk is gemaakt van o.a. water, kokosmelk en rijst. Meer informatie over Alpro en de ingrediëntenlijst kan je hier vinden. De producten van Alpro koop je trouwens gewoon in de supermarkt, je hoeft er niet voor naar een gekke natuurwinkel.

smoothie met kokosmelk

Smoothie Recept

Ik maakte met de kokosdrink een smoothie voor na het hardlopen:

Ingrediënten:
mint-hartje 1 glaasje Alpro kokosdrink
mint-hartje 1 kommetje (soja)yoghurt
mint-hartje 1 kommetje blauwe bessen
mint-hartje 1 kiwi
mint-hartje 1/2 grapefruit

Bereiding: Mix alle ingredienten met behulp van een blender, keukenmachine of staafmixer.

Toen ik de foto’s wilde maken van de ingrediënten nam mijn assistent stiekem de banaan mee..

banaantje Smoothie met kokosmelk Smoothie met kokosmelk

..Busted!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

28 reacties op “Alpro Kokosdrink & Smoothie recept

 1. Sophie

  Haha, busted inderdaad! Heerlijk recept! Ik ben benieuwd of ik het daadwerkelijk lekker zou vinden met kokos er doorheen, ik vind kokos door dranken nooit zo heel lekker. Dat aapje is trouwens echt too cute <3!

 2. Marion

  Ik hou van kokos. In een bounty. Maar niet in drinken of ander eten. Dus deze laat ik aan me voorbij gaan. Maar ooooh, je lieve Nijn is weer zo lief!

 3. Ilse

  Aawh,dat aapje is echt superschattig en dat drinken is lekker! 🙂

 4. Angelique

  Ziet er lekker uit. Vind het wel jammer dat Alpro altijd zoveel crap door zijn producten doet.

 5. Rianne

  Voor sojamelk ben ik zo mogelijk nog allergischer dan voor koeienmelk met lactose en de amandelmelk en yoghurt van alpro vind ik niet zo lekker, maar de kokosmelk ga ik zeker proberen. Het smootihie idee ook.

 6. Ach wat een heerlijk stukje weer, wat doe je dat toch leuk!
  Ik had laatst chocomel cravings en stond dus voor het schap te staren (want: drink/eet alleen biologische zuivel en wil eens wat vervangers proberen). Toen zag ik dat Alpro ook een Macchiato drink heeft. Oeh, dacht ik, dat lijkt me lekker! Ik nam hem mee met het idee van een zoet tussendoortje, dat misschien wel een beetje lijkt op de ijskoffietjes van DE enzo. Boy was I wrong, ik vond het dus echt vre-se-lijk smaken! Eerder ook al iets van Alpro geprobeerd wat ik niet lekker vond (amanadelmelk geloof ik), dus boeeeh dat is balen! 🙁

 7. Weer net even een andere variant dan ik wel eens maak. Ik ga deze dus ook zeker maken, Yummm! Lief dat je konijn je hielp 🙂

 8. Shanti

  Jaar deze kokosmelk is heerlijk 🙂 staat al een aantal weken standaard in de koelkast hier. En dat aapje. Echt ikb enjaloers, ik wil ook zo’n schattig aapje.

 9. Boksteen

  Huh?! Wat is er gek aan een natuurvoedingwinkel? Dat ze daar voedsel verkopen i.p.v. dingen vol chemische geur-, kleur- en smaakstoffen?

  • iris

   Zucht. Dat is als grapje bedoeld. Als je mijn blog leest zie je dat ik regelmatig mijn boodschappen bij natuurwinkels doe.

   • Anna

    Zucht? Ik kom hier toevallig voor alleen deze blogpost en was ook verbaasd over ‘gekke natuurwinkel’. Kwam niet over als grapje. Verder prima artikel. 🙂

  • iris

   Oh wauw, een bounty havermout ontbijt, wat een mega goed idee!

 10. Ruby

  Ik vind de melk zelf echt heel erg vies, die van Provomel is lekkerder. Maaaarrr ik krijg door dit recept wel meteen trek.