OOTD: KOI jeans en Casa Happiness shirt

Vaak krijg ik vragen van lezers over eerlijke kleding. Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien als je graag je kledingkast wil verduurzamen. Ik weet er alles van. Daarom wil ik wat vaker OOTD’s (outfit of the day) hier laten zien, zodat je leuke eerlijke merken leert kennen! Ik ben overigens écht niet zo modebewust; verwacht dus geen fashionblogger-waardige outfits en foto’s. Mij gaat het er vooral om dat de kleding lekker zit, van goede kwaliteit is en tijdloos is. En als het even kan ook op een verantwoorde manier gemaakt (met het oog op arbeidsomstandigheden én milieu).

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt

Ik draag:

KOI jeans

Kings of Indigo (K.O.I.) is een Nederlands merk dat onder andere denim van goede kwaliteit verkoopt. Volgens Rankabrand.nl is K.O.I. één van de meest duurzame jeansmerken. Ze scoren namelijk hoog op zowel duurzaamheid als arbeidsomstandigheden. Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, tot ik bij Men at Work broeken van Kuyichi, een ander duurzaam merk, aan het passen was. De verkoopster liet mij allemaal mooie broeken zien van Levi’s. Maar ik vertelde dat ik juist op zoek was naar duurzame en eerlijke merken, waardoor ze me een broek van K.O.I. liet zien. En i loooove it. Oké, ik moest er eerst even aan wennen, want het was pas vorige week dat ik hem ook echt kocht (hij was vijftig euro afgeprijsd, hoera!). Maar de lichte kleur en het hoge model vond ik uiteindelijk toch wel heel mooi staan. Oh jongens, en hij zit zó lekker. Ik doe hem nooit meer uit. Dit is echt zo’n broek die wel tien jaar meegaat. En dat mag ook wel, voor dat geld. Ik betaalde er (met de korting) namelijk 110 euro voor. Daar had ik ook tien broeken bij de Primark voor kunnen kopen. Bij wijze van spreken. Maar wat moet een mens met een stuk of tien broeken van oké-kwaliteit als je ook één à twee broeken van goede kwaliteit kan hebben in je kast. Ik denk dat dat namelijk de beste eerste stap is die je kan zetten als je je kledingkast wil verduurzamen: voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gaan.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Dit model van Kings of Indigo heet Christina (High Slim)
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De ‘wassing’ heet Laser Crackle. In plaats van met water maken ze dit kleureffect met lasers omdat dit milieuvriendelijker is.
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Verder is het materiaal van de broek 98% biologisch katoen en 2% elastane. De stof is daardoor soepel en een beetje stretchy en dat zit extra lekker!

Casa Happiness Shirt

Lieve Prisca stuurde mij een mailtje over haar mooie webshop Casa Happiness. Deze webshop heeft zij een paar jaar geleden opgezet. In het begin importeerde ze vooral veel mooie producten uit andere landen, maar het was toch niet bevredigend genoeg. Haar droom was om een eigen bio en fairtrade collectie op te zetten. Een paar weken geleden werd haar droom werkelijkheid en staan de eerste damesshirts online, yay! Het is nog maar een kleine collectie, maar Prisca heeft grootse plannen. Haar shirts van biologisch katoen zijn GOTS gecertificeerd en hebben het Fair Wear keurmerk. De prints zijn van eigen ontwerp en de inkt waarmee gedrukt is, is ecologisch verantwoord. En wat helemaal mooi is: de shirts zijn heel betaalbaar! Ik mocht van haar een shirt uitkiezen en ging voor het grijze shirt met een mandala, niet al te druk maar wel hippie-verantwoord. Mooi! Dit shirt vind je in de webshop voor nog geen 25 euro. Het shirt valt soepel en zit superlekker. Er is ook nog een luxere variant van met een lagere hals, deze kost 29,50 euro. En zo zijn er ook meerdere bohemian prints en kleuren beschikbaar, hier vind je ze allemaal.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De stof is van slub organisch katoen, slub is een onregelmatige dikte van de draad. Hierdoor heeft het shirt een casual uitstraling. Houd ik wel van!
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De print is gedrukt met de zeefdruk techniek, deze blijft langer mooi.
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Hierboven zie je het GOTS en Fair Wear keurmerk.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt

Ik ben benieuwd wat jullie van deze kledingstukken vinden. En ik hoor ook heel graag of jullie dit een leuke categorie vinden en vaker van dit soort simpele OOTD’s met eerlijke merken voorbij willen zien komen!

Deze blogpost bevat een product (het shirt) dat ik heb gekregen van een webshop.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top