OOTD: KOI jeans en Casa Happiness shirt

Vaak krijg ik vragen van lezers over eerlijke kleding. Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien als je graag je kledingkast wil verduurzamen. Ik weet er alles van. Daarom wil ik wat vaker OOTD’s (outfit of the day) hier laten zien, zodat je leuke eerlijke merken leert kennen! Ik ben overigens écht niet zo modebewust; verwacht dus geen fashionblogger-waardige outfits en foto’s. Mij gaat het er vooral om dat de kleding lekker zit, van goede kwaliteit is en tijdloos is. En als het even kan ook op een verantwoorde manier gemaakt (met het oog op arbeidsomstandigheden én milieu).

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt

Ik draag:

KOI jeans

Kings of Indigo (K.O.I.) is een Nederlands merk dat onder andere denim van goede kwaliteit verkoopt. Volgens Rankabrand.nl is K.O.I. één van de meest duurzame jeansmerken. Ze scoren namelijk hoog op zowel duurzaamheid als arbeidsomstandigheden. Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, tot ik bij Men at Work broeken van Kuyichi, een ander duurzaam merk, aan het passen was. De verkoopster liet mij allemaal mooie broeken zien van Levi’s. Maar ik vertelde dat ik juist op zoek was naar duurzame en eerlijke merken, waardoor ze me een broek van K.O.I. liet zien. En i loooove it. Oké, ik moest er eerst even aan wennen, want het was pas vorige week dat ik hem ook echt kocht (hij was vijftig euro afgeprijsd, hoera!). Maar de lichte kleur en het hoge model vond ik uiteindelijk toch wel heel mooi staan. Oh jongens, en hij zit zó lekker. Ik doe hem nooit meer uit. Dit is echt zo’n broek die wel tien jaar meegaat. En dat mag ook wel, voor dat geld. Ik betaalde er (met de korting) namelijk 110 euro voor. Daar had ik ook tien broeken bij de Primark voor kunnen kopen. Bij wijze van spreken. Maar wat moet een mens met een stuk of tien broeken van oké-kwaliteit als je ook één à twee broeken van goede kwaliteit kan hebben in je kast. Ik denk dat dat namelijk de beste eerste stap is die je kan zetten als je je kledingkast wil verduurzamen: voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gaan.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Dit model van Kings of Indigo heet Christina (High Slim)
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De ‘wassing’ heet Laser Crackle. In plaats van met water maken ze dit kleureffect met lasers omdat dit milieuvriendelijker is.
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Verder is het materiaal van de broek 98% biologisch katoen en 2% elastane. De stof is daardoor soepel en een beetje stretchy en dat zit extra lekker!

Casa Happiness Shirt

Lieve Prisca stuurde mij een mailtje over haar mooie webshop Casa Happiness. Deze webshop heeft zij een paar jaar geleden opgezet. In het begin importeerde ze vooral veel mooie producten uit andere landen, maar het was toch niet bevredigend genoeg. Haar droom was om een eigen bio en fairtrade collectie op te zetten. Een paar weken geleden werd haar droom werkelijkheid en staan de eerste damesshirts online, yay! Het is nog maar een kleine collectie, maar Prisca heeft grootse plannen. Haar shirts van biologisch katoen zijn GOTS gecertificeerd en hebben het Fair Wear keurmerk. De prints zijn van eigen ontwerp en de inkt waarmee gedrukt is, is ecologisch verantwoord. En wat helemaal mooi is: de shirts zijn heel betaalbaar! Ik mocht van haar een shirt uitkiezen en ging voor het grijze shirt met een mandala, niet al te druk maar wel hippie-verantwoord. Mooi! Dit shirt vind je in de webshop voor nog geen 25 euro. Het shirt valt soepel en zit superlekker. Er is ook nog een luxere variant van met een lagere hals, deze kost 29,50 euro. En zo zijn er ook meerdere bohemian prints en kleuren beschikbaar, hier vind je ze allemaal.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De stof is van slub organisch katoen, slub is een onregelmatige dikte van de draad. Hierdoor heeft het shirt een casual uitstraling. Houd ik wel van!
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
De print is gedrukt met de zeefdruk techniek, deze blijft langer mooi.
OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt
Hierboven zie je het GOTS en Fair Wear keurmerk.

OOTD: KOI jeans & Casa Happiness shirt

Ik ben benieuwd wat jullie van deze kledingstukken vinden. En ik hoor ook heel graag of jullie dit een leuke categorie vinden en vaker van dit soort simpele OOTD’s met eerlijke merken voorbij willen zien komen!

Deze blogpost bevat een product (het shirt) dat ik heb gekregen van een webshop.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

55 reacties op “OOTD: KOI jeans en Casa Happiness shirt

 1. Zeker leuk om deze categorie te zien op je blog. Qua jeans is het altijd al een drama om een te vinden die mooi is en lekker zit. Laat staan dat ik op duurzaam ga letten ;p. Maar het shirtje spreekt me zeker aan. Leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ik herken het helemaal, ik vind broeken kopen ook gewoon écht niet leuk haha. Maar ik moet zeggen dat ik de laatste keer echt goed werd geholpen bij Men at Work, de verkoopster liet allemaal duurzame opties zien en hielp goed bij het uitkiezen van de maat dus dat was wel heel fijn. (Heb er geen aandelen in hoor haha)

   | Reageer op deze reactie
 2. Zoë schreef:

  Love it! Ik wil ook zoooo graag een broek van K.O.I. nu ik het merk ken. Helemaal fan ook!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa ik vind het echt een aanrader! Dat hoge model zit ook echt MEGA fijn. Ze hebben ook een hele mooie donkere in dit model. Maar een lichte gaat langer mee denk ik, omdat die niet zo snel vaal wordt door het wassen. (Dat was mijn gedachtengang erachter in ieder geval.) En ik lijk hem elke dag wel mooier te vinden lijkt het 😀 Oké tot zover mijn mega enthousiasme hihi.

   | Reageer op deze reactie
 3. m(i)e schreef:

  zeer mooin! bvooral de broek. Ze staat je goed ! Maar ik kan dat bedrag er echt niet aan geven : broeken gaan bij mij namelijk heel erg gauw kapot omdat mijn benen zwaar zijn en voortdurend tegen mekaar aan wrijven. Na een jaar kan ik ze weggooien ( maar jeans recycleer ik graag naar kussens ed, dus ze verdwijnen niet bij het afval ) Moest ik zeker zijn dat ze echt jaren zou meegaan, dan zou ik ze met plezier kopen. ( Vroeger versleten broeken bij mij idd nauwelijks, maar die slanke dagen lijken wel voorgoed voorbij 😉 ) .

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Ja auw, het is een flink bedrag, klopt helemaal. Als je er dan niet zo lang mee kan zou ik het er inderdaad ook niet voor over hebben hoor. Het is echt met het idee erachter dat ik hier een aantal jaren mee kan doen. Wel leuk dat je er een goede oplossing voor hebt gevonden om de broeken dan te hergebruiken, creatief! 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Nancy schreef:

  Ik vind de broek een heel mooie pasvorm hebben en een mooie washing (of kleur, of hoe noem je het) hebben. Slim dat ze het met een laser maken en het zo milieuvriendelijker kunnen houden. Daar houd ik van!
  Het shirt is ook leuk en volgens mij heb ik wel eens iets voorbij zien komen over Casa Happiness, als ik weer eens kleding nodig heb (het lijkt me sterk) zal ik daar eens gaan kijken.

  Ik heb zelf 10 jaar geleden nieuwe broeken gekocht, toen nog totaal niet into duurzaam etc. Ik heb toevallig vandaag zo’n broek aan, van de C&A van Dyanne Beekman. Zit nog steeds als gegoten en ziet er ook nog steeds prachtig uit. Dus hoewel niet duurzaam gemaakt (althans, ik betwijfel het) ben ik toch blij dat ik er al zo veel jaar mee doe. Want als je dan toch kleding hebt, laat het dan in ieder geval van goede kwaliteit zijn. En als je nieuwe kleding koopt, laat het dan goede kwaliteit zijn met een goed verhaal – zoals milieuvriendelijk en goede arbeidsomstandigheden. Ben het helemaal met je eens!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt helemaal, ik denk dat dat ook het allerbelangrijkste is, een ‘slow fashion’ mind set, zeg maar. Dat is sowieso al heel duurzaam, nog afgezien van welke merken in je kast hangen. Dat kostte bij mij wel even tijd om daar op die manier over na te denken. Maar inmiddels vind ik het heel fijn en overzichtelijk om niet zo’n bomvolle kledingkast te hebben. En ik vind het inmiddels ook een leuke uitdaging geworden om goede merken te vinden, mocht ik dan toch weer iets nodig hebben 😀 Bedankt voor je reactie, leuk om over jouw kijk hierop te horen!

   | Reageer op deze reactie
 5. Stephanie schreef:

  Leuke post! Graag meer hiervan 🙂
  Ik ben ook bezig met duurzame kleding en het is soms nog moeilijk om leuke betaalbare kleding te vinden.
  al vind ik het geen probleem om meer geld uit te geven aan een goede jeans, want die zitten veel lekkerder dan de goedkope (lees, ze zakken niet van mn kont af zodat ik iedereen trakteer op een mooi ‘decollete’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja helemaal waar! Ik heb ook wel eens de fout gemaakt om een goedkope jeans bij de H&M te kopen, maar uiteindelijk ben je alleen maar duurder uit omdat ze zo snel slobberig worden.

   | Reageer op deze reactie
 6. Andrea schreef:

  O, wauw! Die broek is echt mooi. Ik ga snel maar eens kijken bij de Men at Work, want mijn spijkerbroek begint zijn vorm en kleur kwijt te raken na ruim 2.5 jaar…

  | Reageer op deze reactie
 7. Dina schreef:

  Jaaaaa vaker doen! 😀 De broek zit heel mooi. Maarreeee mag ik wat vragen, klinkt misschien (nee waarschijnlijk) heel stom, maar ik weet dat jij er eerlijk antwoord op zult geven. Als je gaat zitten, krijg je dan zo’n soort spijkerbroekpiemel bij deze broek of valt dat heel erg mee? Ik knap altijd af op de spijkerbroekpiemels die ik krijg in veel spijkerbroeken namelijk.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahahaha ik moest zo hard lachen. Ik weet ook gelijk wat je bedoelt met een spijkerbroekpiemel. Ik heb speciaal voor jou mijn pyjamabroek uitgedaan en de broek aangedaan om het te testen! Als je hem goed omhoog hebt gehesen dan niet. Maar als je er bijvoorbeeld al even in hebt gelopen en hij zakt een beetje naar beneden en je gaat dan zitten, dan wel. Maar het is echt dat je dat nu zegt en dat ik er op let, anders was me dat nooit opgevallen.

   | Reageer op deze reactie
   1. Dina schreef:

    Whahahhaaha oooh je bent zo geweldig. Thanks voor het testen. Bij sommige broeken lijkt de piemel dan dus ook gewoon groter dan in andere broeken. :’) Wel fijn dat het meevalt bij deze broek. Het is dus écht een fijne broek!

    | Reageer op deze reactie
    1. Femke schreef:

     Dat daar gewoon een woord voor bestaat: spijkerbroekpiemel! Ik heb dus zo’n goedkope broek van H&M, omdat ik eens Sowieso vind ik rokjes en jurkjes lekkerder zitten en vind ik nooit een spijkerbroek die mooi zit, dwz geen lovehandles verergert en mij geen jongen laat lijken;-)

     | Reageer op deze reactie
     1. Femke schreef:

      ….omdat ik eens een skinny wilde proberen en niet wist of ik die ook echt zou dragen. Nee dus, want een hele erge spijkerbroekpiemel!

      | Reageer op deze reactie
 8. Lisa schreef:

  Wat een gave jeans! Ik ben al tijden op zoek naar de perfecte jeans. Ik ga binnenkort maar eens kijken bij men at work dan!

  | Reageer op deze reactie
 9. Margo schreef:

  Duurzame kleding, daar sta ik dan helemaal niet bij stil. Ik vind het een erg toffe broek! De prijs van het shirtje valt me ook heel erg mee trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 10. Suus schreef:

  Wauw Iris wat gaaf dat je dit doet! En die JEANS <3<3 wat is ie mooi, en nog meer: wat staat hij je prachtig!! Good Job! XXX

  | Reageer op deze reactie
 11. Mique schreef:

  Ik probeer steeds meer op het gebied van fair fashion te kopen, dus deze serie komt als geroepen!

  Ik vind de shirts erg mooi qua kleur (vooral de bordeauxrode) maar de printsnelheid zijn helaas weer iets te hippie voor mijn smaak 🙂 Maar ik ga de site in de gaten houden, misschien komen er in de toekomst printsnelheid die meer in mijn straatje liggen 🙂

  | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Haha ik dacht al, huh ‘printsnelheid’? Autocorrect! Ik vind dat hippie juist wel leuk. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat het niet je smaak is hoor. Misschien vind je de prints van Armed Angels wel leuk? Die hebben in hun nieuwe collectie ook van die mooie winterkleuren. O.a. Wehkamp verkoopt dat merk!

    | Reageer op deze reactie
    1. Mique schreef:

     Ja, heb inderdaad al wat items van Armed Angels, bedankt voor de suggestie. Kijk uit naar de volgende fair fashion outfitpost!

     | Reageer op deze reactie
 12. Paulien schreef:

  Leuk! Ik ben zelf plussize dus mn enige duurzame optie is tweedehands maar mn moeder is wel opzoek naar duurzame merken dus ik geef deze door!!
  Vind het hele toffe kledingstukken ook 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Alle leuke broeken zijn zo duur! Ik zoek eigenlijk een broek met een hoge taille (zoals deze, als ik het goed kan zien), maar het bedrag maakt me niet echt blij.

  | Reageer op deze reactie
 14. Jennifer schreef:

  Leuke post! Ik probeer ook over te gaan op fair fashion, maar het is wel lastig allemaal. Hopelijk post je meer OOTD! Ik volg ze!

  | Reageer op deze reactie
 15. Lifetimes schreef:

  Wat leuk om een keer een blogpost te lezen Over duurzame kleding. Persoonlijk was ik dat nog niet eerder tegen gekomen op deze manier. Ik vind het echt goed dat je hier over nadenkt. Zou ik zelf ook meer moeten gaan doen 🙂 Xx

  | Reageer op deze reactie
 16. Eline schreef:

  Wat een prachtig shirt! Bij mij zijn broeken echt een drama, en áls ik er dan eentje vind die een beetje normaal zit, is dat meestal een van de Primark die snel lubbert. Dus misschien is een duurdere, maar wel duurzame broek wel een optie! En ik heb je trouwens getagd op mijn blog 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Desi schreef:

  Meeeeeeeeer van deze posts! Dit vind het echt fantastisch om over duurzame mode te lezen. Die spijkerbroek is echr prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 18. Leena schreef:

  oeehhh die broek, love it! Hij zit mooi bij je. Ik moet maar eens gaan sparen, ik wil al zo lang één goede broek aanschaffen maar ik heb er nooit de centjes voor dus dat word harder werken en harder sparen haha.
  Het vervelende is alleen dat mijn lichaam vaak schommelt, de ene keer pas ik me broeken en nu zijn ze bijvoorbeeld weer allemaal te groot (over een paar weken weer te klein als ik zo door blijf squatten :p)

  | Reageer op deze reactie
 19. Iris schreef:

  Tof!! Ik ben ook bezig met ‘ verduurzamen’ dus alle tips zijn welkom en deze kende ik allebei nog niet!
  Hij staat super mooi! Ben stiekem ook benieuwd naar hoe de achterkant je staat haha!! Dat vind ik altijd het belangrijkste aan een goede spijkerbroek:)

  | Reageer op deze reactie
 20. Kim schreef:

  Hahaha ik moet even lachen om de comment van Dina maar echt ik dacht dus hetzelfde! Heel tof dit model maar ik krijg er dus ook zo’n rare bobbel in haha.

  | Reageer op deze reactie
 21. Iris schreef:

  Super leuk dat je hier wat meer over wil gaan schrijven en wat een leuke outfit! Die broek is prachtig, ik hou nogal van hogere broeken. Dat zit zo lekker. En ik vind het shirt ook heel leuk. Ik heb ook al een tijdje een shirt van Casa Happiness op mijn verlanglijstje. Zo leuk allemaal en al die kleuren, love it! Oké, enthousiasteling hier dus!

  | Reageer op deze reactie
 22. Mascha schreef:

  Ik ben mijn klerenkast op mijn manier aan het verduurzamen. Ik koop namelijk haast al mijn shirtjes en truien tweedehands. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Ilse schreef:

  Wow, mooie jeans, hij staat je super goed! Doet qua look een beetje aan als een Levi’s, maar dan wat hipper ofzo. En dus duurzamer! Ben net als een vorige commenter benieuwd naar hoe ‘ie er aan de achterkant uitziet, dat vind ik ook altijd reuze belangrijk, maar ik snap het als je geen foto van je bips op het internet zet, haha.
  Ik ben tegenwoordig zelf ook meer van het investeren in iets duurdere, kwalitatief betere kledingstukken, en ook gewoon minder kopen. Niet zozeer vanuit het duurzaamheidsprincipe, maar meer vanuit de gedachte dat de mens niet drie grijze truien met V-hals en vier verschillende enkellaarzen met hak nodig heeft. Gewoon, één van alles is goed genoeg. Geeft een hoop rust in je hoofd, in je huis, en is dus ergens ook nog een beetje duurzaam 🙂

  | Reageer op deze reactie
 24. Emma schreef:

  Wat een toffe jeans!! Ik ben ook helemaal fan!! Ik ben het helemaal met je eens, kwaliteit boven kwantiteit, ik begin me daar ook steeds beter aan te houden!!

  | Reageer op deze reactie
 25. maai schreef:

  pfff kleding…. Ik moet nog steeds van alles aanschaffen na de bevalling, alles is of veel te groot of nog steeds te klein maar kom niet aan shoppen toe en ik vind het stom (hij is al weer tien maanden) wat dat betreft hartstikke groen natuurlijk. Spijkerbroeken vind ik verschrikkelijk om aan te schaffen, alsof ze nooit goed zitten. Dus dank je voor de tip, ik ga eens kijken.

  | Reageer op deze reactie
 26. Puck schreef:

  Wat geweldig!
  Nadat ik een blog schreef over de Primark en me daar een beetje in had verdiept kwam ik er achter dat ik dus helemaal geen verantwoorde kleding heb. En ook niet ken. Maar nu dus wel, ik sla de merken meteen op om hier voortaan bewuster mee om te gaan!

  | Reageer op deze reactie
 27. Jamie schreef:

  Ik heb de broek vanmiddag ook gekocht! (Na dit artikel vorige week te hebben gelezen) Ik heb hem dus nog niet langer dan 5 minuten aangehad maar hij zat inderdaad gelijk super goed. Thanka voor de tip gir!

  | Reageer op deze reactie
 28. Pingback: 5x favoriete duurzame kleding | IKBENIRISNIET
 29. Martine schreef:

  heee! Vraagje: loopt de KOI broek erg uit? Twijfel tussen twee maten.. 27 of 28. :S

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee valt wel mee vind ik, niet meer dan een standaard spijkerbroek. Ik koop zelf een broek altijd liever iets te strak dan dat ‘ie te los zit in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
 30. Pingback: 6 x Mijn favoriete fair fashion merken | IKBENIRISNIET
Back to Top