Review: Burt’s Bees bodylotions

Vorige week kon je een review lezen over drie handcrèmes van Burt’s Bees. Voor vandaag zijn de Burt’s Bees bodylotions aan de beurt! Ik zal achtereenvolgend de drie 24h bodylotions en de ultimate care bodylotion bespreken. Al deze vier Burt’s Bees bodylotions zijn als het goed is te koop bij Etos. 

Burt's Bees bodylotions

Burt’s Bees bodylotions

De bodylotions in de gele tubes hydrateren 24-uur lang, trekken snel in en werken de gehele dag. Ze bevatten natuurlijk hydraterende en voedende ingrediënten zoals honing, druivenpitolie en cacaoboter. Ze zijn beschikbaar in drie varianten voor diverse huidtypen (normale tot droge huid, gevoelige huid en droge huid). De ultimate care body lotion, in de witte tube is speciaal ontwikkeld voor de extreem droge huid en zorgt voor supermegaintense hydratatie. De eerste drie bodylotions zijn dus meer voor de normale huid. Als je een extreem droge huid hebt, zou je voor de laatste bodylotion kunnen kiezen. Alle vier de bodylotions zijn in ieder geval voor 99% natuurlijk, volledig parabeenvrij en uiteraard dierproefvrij.

24h bodylotions

Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions

1. Milk & Honey – normale tot droge huid – We beginnen met mijn favoriete bodylotion die ik het meeste heb gebruikt de afgelopen weken. Deze past ook het beste bij mijn huidtype, namelijk een normale tot droge huid. Hoewel mijn huid met de dalende temperaturen wel meer tegen droog aan zit. Daarom vind ik bodylotions (in het algemeen) zo fijn in deze tijd van het jaar om te gebruiken. Normaal smeer ik niet zoveel op me, hoor. Nou goed, deze bodylotion smeert makkelijk uit, voedt goed, trekt snel in en ik vind de lichtzoete honinggeur lekker. Wat kan ik er nog meer over zeggen? Gewoon een prima product.

2. Aloe & Buttermilk – gevoelige huid – En dan de bodylotion speciaal voor de gevoelige huid met verzachtende aloë vera en botermelk. Deze ruikt ietsje frisser, maar heeft in principe dezelfde natuurlijke, lichtzoete geur. Niet te sterk, maar gewoon lekker. Ook deze smeert goed uit en ben ik tevreden over.

3. Cacoa & Cupacu butter – droge huid – En de laatste 24h bodylotion, voor de drogere huid. Waar ik ook weer hetzelfde over kan zeggen. Ik merk dus niet zoveel verschil tussen de drie soorten, maar dat kan komen door mijn onkunde in smeersels. Ik ben in ieder geval over alle drie tevreden qua geur, gebruik en werking. Mijn huid wordt er zacht van, en dat is toch het hoofddoel van een bodylotion? Helemaal oké dus.

Ultimate care bodylotion

Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions Burt's Bees bodylotions

Zoals al eerder gezegd, is de ultimate care bodylotion speciaal voor de extreem droge huid. Ik heb deze de laatste paar dagen wat vaker gebruikt en ik vind deze qua gebruik net zo prima als de andere drie bodylotions. Alleen qua geur vind ik hem wat minder. Ik vind het lastig om te omschrijven, want de geur is niet per se heel sterk, maar minder zoet en aangenaam dan die van de 24h bodylotions. Maar ook deze maakt mijn huid lekker zacht.

Conclusie: als je ook een droge huid van het koudere weer krijgt, kan ik de Burt’s Bees bodylotions zeker aanraden. Ik heb niet per se écht een voorkeur, want het is niet dat er één echt bovenuit steekt. Ze zijn allemaal prima. Als je toch één van de vier wil aanschaffen, zou ik uitgaan van het product dat bij jouw huidtype past! Is dat goed beauty-advies? Ja, toch?

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een merk. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top