Dierproefvrije make-up stash deel 1: gezicht

Als trouwe lezer weet je inmiddels dat ik van slonzige huisvrouw subiet in een intense make-upfase terecht ben gekomen. Ik kijk veel filmpjes van beautybloggers en ik vind het ZO LEUK allemaal. Bij dit soort uitspattingen moet ik altijd mijn best doen om er niet gelijk honderden euro’s aan uit te geven. (Ik denk even terug aan die keer dat ik sieraden wilde maken, binnen een week voor 100 euro aan kralen kocht en er nog een week later niets meer mee deed..)

dierproefvrije make-up

Minimalisme

Ik ben dan ook al een poos bezig met minimaliseren. De laatste jaren heb ik véél spullen weggedaan en zorg ik ervoor dat ik zo min mogelijk impulsieve aankopen doe. Het past beter bij mijn groene idealen en het is gewoon lekker omdat het hebben van minder spullen iets meer rust geeft in mijn hoofd. Mijn make-up stash bevat dus ook niet honderd oogschaduwpaletten, zeventig lipsticks in verschillende tinten rood of andere meuk. Het is mijn guilty pleasure om overdreven beautystash-filmpjes te kijken op youtube, maar zelf hoef ik het niet. Het was mijn doel om een goede basis qua make-upproducten te hebben die ik ook écht stuk voor stuk veel gebruik, die van goede kwaliteit zijn en uiteraard van dierproefvrije merken afkomstig zijn. En dat is gelukt! Ik had al wat fijne producten, de dingen die ik niet gebruikte deed ik in de loop der tijd weg en ik kocht er een paar dingen bij. Dus nu kan ik ook mijn beauty stash vol trots aan jullie zien, whoeoe! 

dierproefvrije make-up

Mijn dierproefvrije make-up stash

In dit eerste deel laat ik zien welke basisproducten ik heb voor mijn gezicht:

dierproefvrije make-up stash

  1. Catrice anti-red coverstick (010 green) – Een groene concealer voor onder mijn foundation om rode vlekjes, littekentjes en acne in mijn geval, te neutraliseren. Ik ben er niet heel tevreden over want je blijft iets van een groene gloed zien. Of ik gebruik het gewoon niet goed..
  2. Catrice liquid camouflage water proof (010 porcellain) – Mijn BFF sinds ik ben gestopt met de pil en mijn huid veranderde in een oorlogsgebied van acne en littekentjes. Hebben ze deze ook in literflessen?
  3. Gosh X-Ceptional Wear Foundation (12 natural) – Vloeibare foundation waar ik súpertevreden mee ben. Sinds ik over ben gegaan op dierproefvrije make-up was het even zoeken naar een goed alternatief voor mijn overpriced Dior foundation, ik ben nog geen betere tegengekomen dan deze van Gosh.
  4. Zao silk foundation (701) – Matterende foundation, nog niet veel gebruikt want mijn huid is daar momenteel niet geschikt voor (veel bultjes, velletjes en andere ellende). Wel een mooi, natuurlijk merk dus ik hoop hem snel meer te gebruiken.
  5. E.L.F. makeup mist & set – Zodat alles goed blijft zitten, gebruik ik alleen als ik uit ga of naar een festival ga. Bijna nooit meer dus, aldus oma iris.
  6. Etos bronzing powder (001) – Deze heeft subtiele glitters en vind ik iets te oranje voor elke dag, deze gebruik ik dus alleen in de zomer voor een zonnigere tint.
  7. Catrice matt bronzing powder (030 medium bronze) – Dit is een mat poeder die net iets donkerder is dan mijn eigen huidskleur, geschikt om mijn gezicht iets meer vorm te geven, voor elke dag. Deze is me aangeraden door Teske (zij is goed met beauty-dingen) dus daar ben ik haar heeeel dankbaar voor.
  8. E.L.F. highlighter (gotta glow) – Deze highlighter kocht ik vorig jaar en gebruik ik nog steeds veel, zoals je hieronder kan zien is deze zelfs al bijna op.
  9. Dr. Hauschka translucent face powder – Dit is een doorzichtig natuurlijk poeder met veel verzorgende ingrediënten, het werkt tegen glimmende plekken (zoals voorhoofd en neus) en om make-up te fixeren. Met 20 euro vrij duur, maar ik doe er al een eeuwigheid mee, dus is het geld zéker waard.

Een redelijke complete basisset qua producten, dacht ik zo. Het enige dat eigenlijk nog mist is een blush. Oh, een primer wil ik ook nog! En dan heb ik alles, toch?

dierproefvrije make-up

Meer info over dierproefvrije make-up?

Wil je meer informatie en reviews over dierproefvrije en natuurlijke make-up? Volg dan zeker Sophie’s blog genaamd Naoki, zij stopt ontzettend veel tijd en moeite in haar website om alle info up to date te houden. Ze houdt ook een handig overzicht bij met merken die 100% dierproefvrij zijn én merken die nog steeds dierproeven doen zodat ze hun meuk in China kunnen verkopen. Boe!

Om niet één grote beauty-bom op jullie los te laten, komt volgende week het tweede deel van mijn ‘beauty stash’ online waarin ik mijn dierproefvrije make-up voor mijn ogen laat zien. Daarna zijn de lipproducten aan de beurt en die week daar op komt er een blogpost online met alle make-upaccessoires die ik gebruik. En dat kan ik jullie écht beloven want ik heb er al wat in vooruit geschreven oeh yeah.

Back to Top