Luchtzuiverende planten

Toen het met mijn moestuin niet meer wilde lukken, ben ik maar overgegaan op kamerplanten. Die zijn gelukkig een stuk makkelijker om in leven te houden. Eén a twee keer per week krijgen ze water (met mijn konijnengieter gevuld met water uit mijn regenton!) en zo nu en dan met plantenvoeding erbij. Verder hoef je er alleen op te letten dat je de planten op een handige plek hebt gezet met weinig of juist veel zonlicht. In ons huis staan onder andere kleine vetplantjes in terracotta potten (heel Pinterestwaardig is dat), de ideale studentenplant (‘vrouwentongen’, heeft maar weinig verzorging nodig), klimop én luchtzuiverende planten van Ogreen.

luchtzuiverende plantenluchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten van Ogreen

In principe zuiveren alle planten de lucht, ze zetten co2 om in zuurstof. Maar het schijnt dat sommige plantensoorten dit effectiever doen dan anderen. Ogreen verzamelt in haar webshop de beste soorten die de lucht zuiveren waarbij ze ook focussen op milieuvriendelijkheid. Zo komen alle planten van Nederlandse kwekers en worden ze duurzaam gekweekt volgens de MPS-A standaard (MPS is een organisatie die duurzame certificering van tuinbouw regelt). De planten zitten in papieren potten die het FSC-keurmerk dragen. De info staat herkenbaar op de pot zodat er geen extra plastic etiketten nodig zijn. Daarnaast zijn de planten ook gewoon heel leuk! Groene planten, zoals varens, vetplanten, klimop en cactussen, zijn mijn favoriet. Ze laten de woonkamer een stuk gezelliger en levendiger ogen. In de webshop van Ogreen vind je bijvoorbeeld de Ogreen Hero, een frisgroene varen die ik meekreeg bij de boeklancering van De Groene Meisjes. Kan je je dat plantje nog herinneren? Hieronder zie je hem nog eens in zijn volle glorie:

Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten

Nieuw: de Ogreen Legend

Ik mocht mijn plantencollectie aanvullen met een nieuwe, exclusieve plant van Ogreen, de Ogreen Legend. Dit plantje komt uit de Peperomia familie. Hij heeft wel wat weg van de Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant; een plant die momenteel énorm hip is, maar lastig te verkrijgen is. Extra leuk dus! De Ogreen Legend is trouwens niet in de webshop te koop, maar wel in fysieke winkels. Een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website van Ogreen. Tip: neem van te voren even contact op met de winkel om te checken of de Legend op voorraad is, hij is namelijk niet standaard in alle winkels verkrijgbaar!

Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten

Deze op de bovenstaande foto’s staat op mijn werkplek boven, ik heb er ook nog twee in een plantenkasje van de Ikea beneden in de woonkamer staan:

Ogreen luchtzuiverende planten

Leuk toch? Ik houd van planten geel_hartje. En tegenwoordig krijg ik het voor elkaar om al mijn planten in leven te houden, dus ik ben helemaal blij. (Met uitzondering van één klimop-plantje (RIP) die in de slaapkamer stond, ik denk dat ‘ie te weinig licht kreeg..). Ben jij minder goed in het in leven houden van je planten? Dina schreef eens een leerzame blogpost over hoe je je planten in leven houdt.

Meer info vind je op de website van Ogreen!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top