Luchtzuiverende planten

Toen het met mijn moestuin niet meer wilde lukken, ben ik maar overgegaan op kamerplanten. Die zijn gelukkig een stuk makkelijker om in leven te houden. Eén a twee keer per week krijgen ze water (met mijn konijnengieter gevuld met water uit mijn regenton!) en zo nu en dan met plantenvoeding erbij. Verder hoef je er alleen op te letten dat je de planten op een handige plek hebt gezet met weinig of juist veel zonlicht. In ons huis staan onder andere kleine vetplantjes in terracotta potten (heel Pinterestwaardig is dat), de ideale studentenplant (‘vrouwentongen’, heeft maar weinig verzorging nodig), klimop én luchtzuiverende planten van Ogreen.

luchtzuiverende plantenluchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten van Ogreen

In principe zuiveren alle planten de lucht, ze zetten co2 om in zuurstof. Maar het schijnt dat sommige plantensoorten dit effectiever doen dan anderen. Ogreen verzamelt in haar webshop de beste soorten die de lucht zuiveren waarbij ze ook focussen op milieuvriendelijkheid. Zo komen alle planten van Nederlandse kwekers en worden ze duurzaam gekweekt volgens de MPS-A standaard (MPS is een organisatie die duurzame certificering van tuinbouw regelt). De planten zitten in papieren potten die het FSC-keurmerk dragen. De info staat herkenbaar op de pot zodat er geen extra plastic etiketten nodig zijn. Daarnaast zijn de planten ook gewoon heel leuk! Groene planten, zoals varens, vetplanten, klimop en cactussen, zijn mijn favoriet. Ze laten de woonkamer een stuk gezelliger en levendiger ogen. In de webshop van Ogreen vind je bijvoorbeeld de Ogreen Hero, een frisgroene varen die ik meekreeg bij de boeklancering van De Groene Meisjes. Kan je je dat plantje nog herinneren? Hieronder zie je hem nog eens in zijn volle glorie:

Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten

Nieuw: de Ogreen Legend

Ik mocht mijn plantencollectie aanvullen met een nieuwe, exclusieve plant van Ogreen, de Ogreen Legend. Dit plantje komt uit de Peperomia familie. Hij heeft wel wat weg van de Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant; een plant die momenteel énorm hip is, maar lastig te verkrijgen is. Extra leuk dus! De Ogreen Legend is trouwens niet in de webshop te koop, maar wel in fysieke winkels. Een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website van Ogreen. Tip: neem van te voren even contact op met de winkel om te checken of de Legend op voorraad is, hij is namelijk niet standaard in alle winkels verkrijgbaar!

Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten Ogreen luchtzuiverende planten

Deze op de bovenstaande foto’s staat op mijn werkplek boven, ik heb er ook nog twee in een plantenkasje van de Ikea beneden in de woonkamer staan:

Ogreen luchtzuiverende planten

Leuk toch? Ik houd van planten geel_hartje. En tegenwoordig krijg ik het voor elkaar om al mijn planten in leven te houden, dus ik ben helemaal blij. (Met uitzondering van één klimop-plantje (RIP) die in de slaapkamer stond, ik denk dat ‘ie te weinig licht kreeg..). Ben jij minder goed in het in leven houden van je planten? Dina schreef eens een leerzame blogpost over hoe je je planten in leven houdt.

Meer info vind je op de website van Ogreen!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Luchtzuiverende planten

 1. Marlotte schreef:

  Wat handig die luchtzuiverende planten! Een tijdje geleden was ik mij er al een beetje in gaan verdiepen, dit artikel komt perfect op tijd! Dankjewel voor de tip Iris! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Mooie inrichting! Ik hou ook van planten, meer bepaald onderhoudsvriendelijke planten zoals cactussen of vetplanten. Dan moet ik geen schrik hebben om ze teveel of te weinig water te geven. 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Laatst zijn twee van mijn planten overleden (shame on me), dus ik adopteer binnenkort planten van iemand anders.

  | Reageer op deze reactie
 4. Danielle schreef:

  Wat een mooie plantjes en luchtzuiverend klinkt goed.. ik denk dat ik mij daar ook eens wat meer in ga verdiepen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Natasja schreef:

  Planten in leven houden is hier nog een uitdaging. Vooral klimop plantjes vind ik altijd zo leuk en hang ze ook aan van die hangers aan mijn plafond…Maar doordat ze zo hoog hangen vergeet ik ze water te geven. :’) Klinkt interessant zo’n luchtzuiverende plant!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Klimopplantjes schijnen ook goed te zijn als luchtzuiveraar! Las ik ooit eens in ieder geval, daarom had ik ze toen aangeschaft 🙂 En het is goed dat je dat zegt trouwens, want ik wil al heeel lang hangende planten voor de ramen. Al sinds ik naar dit huis verhuisde, 2 jaar geleden, kuch. Maar ik stel het steeds uit.. Bij nader inzien is dat maar goed ook, want ik denk dat ik ze dan ook vergeet water te geven omdat ze zo uit het zicht hangen!

   | Reageer op deze reactie
 6. Mariëlle schreef:

  Wat leuk dat je je hier meer in bent gaan verdiepen. Zelf heb ik heel wat luchtfilterende planten thuis staan. Hoe meer groen hoe beter! Nice to hear dat er een merk is die hier nu ook op inspringt en van dat keurmerk wist ik eigenlijk niks af… Maar nu natuurlijk wel:) Geniet van je plantjes en de zuivere lucht.

  Groetjes,
  Mariëlle

  | Reageer op deze reactie
 7. Anna schreef:

  Wat ideaal dit! Heel leuk om je nu hier meer in te verdiepen. Een fijn alternatief voor een moestuin lijkt mij, want met dit weer wil je toch sowieso niet buiten komen :)? En hihi, ik vind het heel fijn dat cacti/planten die weinig water nodig hebben zo Pinterest-waardig zijn. Geen probleem om die in leven te houden, yay! Mijn kamer staat er ook vol mee.

  | Reageer op deze reactie
 8. Catherine schreef:

  Wat een mooie planten! Ik ben ook wanhopig opzoek naar wat groen in mijn studentenkamertje. Ook echt top dat ze extra veel zuurstof aanmaken! Ik ga zeker eens kijken!

  | Reageer op deze reactie
 9. Sytse schreef:

  Ohh dat is leuk! Ik wil ook wel wat meer groen in huis en dan zijn zuiverende planten echt super!

  | Reageer op deze reactie
 10. Charelle schreef:

  Sinds de groene meisjes erover schreven wil ik eigenlijk al een plantje van ogreen. Ik vind dat echt een heel erg leuk concept! Maar heb het steeds uitgesteld omdat ik niet Kon kiezen welke haha! Maar de Legend is inderdaad ook wel heel mooi! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa leuk he, ik ken ze ook via De Groene Meisjes! 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Saskia schreef:

  Hehe ik denk direct: kunnen die plantjes ook op t toilet de lucht “zuiveren”? Haha.

  Hier in de woonkamer genoeg planten. Waaronder een bananenplant. Kwam laatst bij een vriendin en ik vond het super leeg in haar huis. Bleek dat ze geen planten had in huis. Dat maakt een huis voor mij wel af.

  | Reageer op deze reactie
 12. Eline schreef:

  Ik hou ontzettend van groen en planten in huis, maar aangezien ik niets in leven kan houden, houd ik het toch op cactussen.

  | Reageer op deze reactie
 13. Lidia schreef:

  O ik ben heel slecht met planten, maar het wordt al beter. Mijn vetplanten houden het nu wel uit, aloe en cactussen. Hoewel een van mijn cactussen teveel water heeft gehad😜 Ik ben benieuwd of die het overleefd. Ik hoorde al eerder over ogreen, misschien ga ik toch eens op hun website kijken.. Groetjes! Lidia

  | Reageer op deze reactie
 14. Bianca Schrijft schreef:

  Wat gaaf, die oude grondstof potten. Sorry, is een tik van me, oude apotheek spullen. 🙂 Dat soort planten zouden hier in de kamer niet gek zijn, heb ratten als huisdier en die zijn erg gevoelig op de luchtwegen. 1 Nadeel, ik krijg zelfs wasplanten en cactussen dood. *shame*

  | Reageer op deze reactie
 15. iooon schreef:

  In mijn nieuwe huis heb ik vensterbanken dus kan ik eindelijk planten neer zetten! Yay! En ze ook dood laten gaan. Maar dat gegeven negeer ik maar gewoon.

  | Reageer op deze reactie
 16. Amy-Denise schreef:

  Planten staan altijd zo gezellig in huis. Hele mooie exemplaren heb je hier. Ik ben helaas geen held in het in leven houden van planten. Naar aanleiding van deze post zal ik maar even mijn klimop van water voorzien want dat is alweer veel te lang geleden, oeps.

  | Reageer op deze reactie
 17. Madam Elisa schreef:

  Planten zijn echt super belangrijk in huis 🙂 Hier staat een grote plant, paar vetplanten en nog wat ander groen! Maakt het huis ook altijd helemaal af vind ik.

  | Reageer op deze reactie
 18. Iris schreef:

  Super leuk artikel, heerlijk allemaal plantjes. Het is ook gewoon zo gezellig!

  | Reageer op deze reactie
 19. maai schreef:

  Ik hou ook van een huis vol planten. Heb ik dus ook 🙂 Ik had vroeger op mijn kamertje bij mijn ouders een tafeltje helemaal vol met stekjes. Ik haalde overal steeds stukjes af en kweekte die weer verder. Van man (de bioloog) mag het geloof ik wel wat minder maar ik kan er niks aan doen. Ik vind het veel gezelliger staan een huis vol groen.

  | Reageer op deze reactie
 20. Lonneke schreef:

  Ik ben gek op planten en kende dit nog niet. Ik word ook steeds beter in het in leven houden van planten haha.

  | Reageer op deze reactie
 21. Lilian schreef:

  Sinds de Groene Meisjes hier over hebben geschreven staat ‘ie op m’n wishlist en laat ik nou binnenkort jarig zijn! Ik woon op 27m² dus die van 30 zijn ideaal!

  | Reageer op deze reactie
 22. Deisy schreef:

  Wat een mooie en goede planten zeg. Denk je dat het ook voor mij is? Ik kan namelijk niet eens een nepplant in leven houden (je begrijpt wat ik bedoel hier) maar ik ben zo lang op zoek naar die ideale plant (die mij wel lief vindt en wilt blijven leven).

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Weekend Happiness #15 - Bringing Happiness
 24. Zef schreef:

  leuk! Ik heb veel planten in de woonkamer (met slot op de deur) dan komen de katten er niet bij. Water krijgen ze wanneer ik mijn aquarium verschoon met gratis bemest water, daar doen ze het erg goed op!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top