Recept: Gepofte bieten met geitenkaas

Mjam, ik houd van bietjes! Misschien vind ik ze juist extra lekker omdat ik ze niet zo vaak kan eten; Steve vindt ze héél vies. Toen ik afgelopen week een avond alleen thuis was, wist ik gelijk wat ik zou maken: rode bietjes! Ik koos voor een makkelijk gerecht dat je prima als voorgerecht of bijgerecht kan serveren bij een (kerst)diner. Deze gepofte bieten met geitenkaas zijn lekker!

gepofte bieten met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 gepofte bieten:

 • 2 kleine verse rode bieten
 • 2 el olijfolie
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 el tijm
 • 1 tl rozemarijn
 • peper & zout
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • 50 gram rucola

Serveer één gepofte biet per persoon als voorgerecht of als bijgerecht. 

gepofte bieten met geitenkaas

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de bieten en leg ze in aluminiumfolie.
 3. Besprenkel met olijfolie, balsamico, tijm, rozemarijn, peper & zout. En vouw goed dicht.
 4. Ze de bieten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Het is afhankelijk van de grootte van de bietjes wanneer ze klaar zijn. Als je kleine bietjes gebruikt, kunnen ze na een half uurtje al klaar zijn. Middelgrote bieten doen er langer over voordat ze gaar zijn. Bij mij moesten ze bijna een uur in de oven voordat ze gaar waren.
 5. Op het aluminiumfolie, snij de bietjes kruislings in en trek met twee vorken voorzichtig uit elkaar. Vul met geitenkaas en vouw weer dicht en laat 5 minuten staan zodat de geitenkaas zacht wordt.
 6. Serveer op een klein bord, giet er het overgebleven bietensap uit het aluminiumpakketje over en garneer met de rucola.
 7. Eet smakelijk!

gepofte bieten met geitenkaas

Tip: Online zijn veel verschillende variaties te vinden. Bijvoorbeeld gepofte bieten met peer, met honing of met feta. Lekker!

Enjoy! Hebben jullie ondertussen een fijne kerstvakantie?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

17 reacties op “Recept: Gepofte bieten met geitenkaas

 1. Vroeger vond ik bietjes ook écht niet lekker, maar de laatste jaren is mijn liefde toch wel aangewakkerd. Deze ga ik als bijgerecht maken bij het kerstdiner denk ik, heerlijk!

 2. Lotte

  Mmmmmm, dit ziet er zo lekker uit! Ik ben echt verzot op geitenkaas en ook bietjes krijg ik makkelijk naar binnen.

 3. Emma

  Ik heb nog nooit van gepofte bietjes gehoord, klinkt heel lekker! Ik ben alleen niet zo’n huge fan van geitenkaas!

 4. Linda

  Ik ben net als Steve, ik lust geen bietjes en toch lijkt me dit heel lekker, misschien door de kaas? Ik ga ze toch een keer proberen., dan zie ik wel wat er gebeurd 😉

 5. Anna

  Oeh, ik zou zelf niet zomaar kiezen voor bietjes, maar moet zeggen dat het er best lekker uitziet. En sowieso: liefde voor alles met geitenkaas <3. Yum! Zeker het proberen waard.

 6. Iris

  Voor mij liever met feta of mozzarella dan geitenkaas, maar bietjes zijn echt geweldig. Ik zou die kant-en-klaar gekookte bietjes uit de super zo op kunnen eten.

 7. Brechtje

  Oh dit is zo lekker! Ik heb het net gegeten met mijn moeder, en we vonden het heerlijk. Echt een top combinatie! We hebben gekookte bietjes gebruikt, dus het was ook best snel klaar. Twee bieten per persoon, en met gebakken aardappels erbij, super maaltijd hoor. Ik ben heel enthousiast haha, dit ga ik vaker maken!

 8. Hmm, ja, dat klinkt lekker, het doet me denken aan de risotto met rode bieten en geitenkaas die ik eens gemaakt heb, dat was ook heel lekker. Dit probeer ik binnenkort ook eens!