De Food Bucket List tag

Pauline van Uit Pauline’s Keuken is één van mijn favoriete food bloggers. Ik vind het zo knap hoe succesvol haar blog is en hoe hard ze daar voor werkt. Ze behoort zéker tot mijn girl boss rolmodellen. Nog niet zo lang geleden bedacht ze een nieuwe tag; de Food Bucket List tag. Als blogger die veelvuldig gebruik maakt van de hashtag ‘nevernoteating’ en een zwart gat als maag heeft, kon ik deze niet aan mij voorbij laten gaan. 

food bucket list tag

De food bucket list tag:

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Van Alwin en Saske hoorde ik dat er in Rotterdam een knoflookrestaurant is, omg! Ik hóud van knoflook, dus daar zou ik wel graag willen eten. Ik ben alleen zo’n weirdo die eigenlijk pas echt lekker kan eten als ik al een paar keer eerder bij een restaurant ben geweest en alles niet meer ‘nieuw’ is, waardoor ik eigenlijk altijd naar dezelfde restaurants ga..

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Bouillon! Ik gebruik altijd bouillonblokjes en dat voelt best wel lui, ofzo. Later als ik groot ben en mijn leven op orde heb (haha), heb ik een XL-vriezer waar ik dan mijn zelf getrokken bouillon in bewaar. Voor mijn gevoel zijn mensen met zelfgemaakte bouillon in de vriezer de holy grail van succesvol.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Is het heel erg als ik nu voor een Unox rookworst met mosterd ga? Maar dan wel een vegetarische variant. Er zijn wel vegetarische rookworsten verkrijgbaar die oké zijn, maar geen één is zo lekker als de real deal. In deze tijden van de meest geavanceerde technologieën moet dit toch mogelijk zijn?

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Sowieso een vaatwasser. Het is dat ik er geen plek voor heb, anders was ik gìsteren nog naar de winkel gerend om er één te kopen. Oh, en ook op mijn verlanglijstje: een complete pannenset van súpergoede kwaliteit. Ik heb veel tweedehands pannen die inmiddels een beetje op beginnen te raken.

Design: Emma Persson Lagerberg
Welkom in mijn droomkeuken. (Door: Emma Persson Lagerberg voor ELLE decoration UK)

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Dat ik later een intense keuken heb met een XXL-fornuis van roestvrijstaal met zes pitten, een oven die gewoon goed werkt en genoeg ruimte. En een schoonmaakster die al mijn troep opruimt na het koken. Op het moment heb ik niet eens een afzuigkap. Nee, maar echt, de ‘afzuiging’ hier is gewoon een stoffig gat in de muur. Dus er is veel ruimte voor verbetering in mijn kooksituatie.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Échte hummus met vers brood uit de traditionele Libanese keuken. Oeh! Ik krijg honger van het invullen van deze tag.

7. Wat wil je leren eten?

Boerenkool. Hoe kan ik nu een goed hippiemeisje zijn als ik niet eens boerenkool lust? Overigens is dat ook het enige dat ik echt níet lekker vind. De geur, de textuur, yuk.

recept vegan cupcakes

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Vandaag zou eigenlijk mijn vader jarig zijn. Ik zou een grote mokkataart bakken!

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Lekkere zoete dingen die niet mislukken én vegan zijn. Nu val ik meestal terug op traditionele recepten waar vaak ei bij nodig is, want ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Ik geef mijn prehistorische oven de schuld. Ach, ik ben nu eenmaal koningin van de risotto’s. Desserts en zoete dingen zijn sowieso meer Steve’s specialiteit.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Poeh, lastig. Ik zou het wel een uitdaging vinden om verpakkingsloos te koken. Als ik soms zie met wat voor een bult plastic ik soms thuis kom na het boodschappen doen, daar word ik dan wel sip van, hoor. Maar ik ben dan ook weer te lui om naar de markt en allemaal verschillende speciaalzaken te gaan, dus zo’n challenge zou wel goed voor mij zijn. Ooit. Als mijn hoofd er naar staat. (Nu ben ik al blij als ik überhaupt eten in huis heb gehaald, ha.)

Neem je hem ook over? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Vergeet niet om Pauline de credits te geven voor het bedenken van de leuke vragen! 

P.S. Wie van jullie vindt boerenkool ook zo vies? Zal er nog hoop voor me zijn dat ik het ooit leer te eten?

Back to Top