Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing

Hummusdressing, wat een goed idee! Ik vond de samenstelling van de dressing in het fantastische kookboek Supersalades. Ik vind het altijd lekker om dikke, lobbige yoghurt op mijn salade te mikken. Maar een dressing op basis van hummus is een fijn vegan alternatief. Lekker romig en vol smaak! Hoewel de linzensalade mijn ultieme favoriet is op dit moment, is deze salade ook erg lekker om mee te lunchen.

recept salade met aubergine

Wat zit daar dan allemaal in? Nou, dit dus onder andere:

recept vegetarische salade

(Valt het al op dat ik helemaal blij ben met mijn nieuwe Wacom tablet?)

En dit is hoe je ‘um maakt:

IngrediΓ«nten voor de salade voor 1 persoon:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 flinke hand veldsla (of een andere slasoort)
  • 1/3 rode paprika
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes
  • verse peterselie

IngrediΓ«nten voor de dressing:

  • 1 flinke eetlepel hummus
  • 1 snuf (gerookt) paprikapoeder
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • zout & peper

Bereiding:

  1. Snij de aubergine in plakken. Smeer ze in met een beetje olijfolie aan beide kanten. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergineplakjes aan beide kanten tot ze mooie donkere grillstrepen hebben.
  2. Maak de dressing door alle ingrediΓ«nten voor de dressing in een kommetje te mengen.
  3. Snij de paprika in kleine blokjes.
  4. Verdeel over een diep bord de sla, de paprikablokjes en de gegrilde aubergine. Strooi er de geroosterde pijnboompitten overheen, schep de dressing in het midden en maak af met fijngesneden verse peterselie.

recept salade met hummus

Eet smakelijk!Β 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing

  1. Sophie schreef:

    Oh, wat lekker! Ik ben echt dol op humus en eigenlijk alles wat hierin zit. Jum! :’) Ga ik onthouden πŸ˜€

    | Reageer op deze reactie
  2. Lou schreef:

    Oeh klinkt heerlijk!! En dit recept komt goed uit aangezien ik opzoek was naar nieuwe lunchrecepten, so thanks πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  3. Eva schreef:

    Oeh hmm (letterlijk het geluid dat ik maakte toen ik de foto zag) dit lijkt me echt onwijs lekker! Vooral die gegrilde aubergine <3

    | Reageer op deze reactie
  4. Pauline schreef:

    Oooh wat doe je me aan met al die heerlijke recepten! Dit is ook weer zo’n must-eat salade, hihi.

    Liefs,
    Pauline

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Hahaha noooo waarom? Vindt ‘ie het zo vies? Ik vind aubergine een van de lekkerste groenten denk ik πŸ˜€ (en zuurkool, maar dat wist je al) (en boerenkool niet, maar dat wist je ook al)

      | Reageer op deze reactie
  5. Xaviera schreef:

    Yum! Weer zo’n heerlijk recept, het ziet er geweldig uit! Fijn dat je zo blij bent met je Wacom tablet, erg leuk zo met die zelfgeschreven woorden erbij. πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  6. Sabine schreef:

    Oh my god, dit lijkt me zo lekker! Ik smeer sowieso overal hummus op, dus dit komt goed uit.

    | Reageer op deze reactie
  7. Iris schreef:

    Sinds de vegan challenge post je meer vegan recepten. Eet je dus nu ook meer vegan?

    | Reageer op deze reactie
  8. Femke schreef:

    Oeh, dit klinkt zo lekker! Ik maakte laatst ook een tahin-dressing en ik gooide het op den duur gewoon overal doorheen, haha.

    | Reageer op deze reactie
  9. Marleen schreef:

    Ik heb nog nooit hummus op dus geen idee op dit lekker is, maar het ziet er in ieder geval jummie uit!

    | Reageer op deze reactie
  10. Pingback: Onze lievelingsrecepten van het internet - Their Messy Journal
Back to Top