Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing

Hummusdressing, wat een goed idee! Ik vond de samenstelling van de dressing in het fantastische kookboek Supersalades. Ik vind het altijd lekker om dikke, lobbige yoghurt op mijn salade te mikken. Maar een dressing op basis van hummus is een fijn vegan alternatief. Lekker romig en vol smaak! Hoewel de linzensalade mijn ultieme favoriet is op dit moment, is deze salade ook erg lekker om mee te lunchen.

recept salade met aubergine

Wat zit daar dan allemaal in? Nou, dit dus onder andere:

recept vegetarische salade

(Valt het al op dat ik helemaal blij ben met mijn nieuwe Wacom tablet?)

En dit is hoe je ‘um maakt:

Ingrediënten voor de salade voor 1 persoon:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 flinke hand veldsla (of een andere slasoort)
  • 1/3 rode paprika
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes
  • verse peterselie

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 flinke eetlepel hummus
  • 1 snuf (gerookt) paprikapoeder
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • zout & peper

Bereiding:

  1. Snij de aubergine in plakken. Smeer ze in met een beetje olijfolie aan beide kanten. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergineplakjes aan beide kanten tot ze mooie donkere grillstrepen hebben.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje te mengen.
  3. Snij de paprika in kleine blokjes.
  4. Verdeel over een diep bord de sla, de paprikablokjes en de gegrilde aubergine. Strooi er de geroosterde pijnboompitten overheen, schep de dressing in het midden en maak af met fijngesneden verse peterselie.

recept salade met hummus

Eet smakelijk! 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

31 reacties op “Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing

  1. Sophie

    Oh, wat lekker! Ik ben echt dol op humus en eigenlijk alles wat hierin zit. Jum! :’) Ga ik onthouden 😀

  2. Lou

    Oeh klinkt heerlijk!! En dit recept komt goed uit aangezien ik opzoek was naar nieuwe lunchrecepten, so thanks 🙂

  3. Eva

    Oeh hmm (letterlijk het geluid dat ik maakte toen ik de foto zag) dit lijkt me echt onwijs lekker! Vooral die gegrilde aubergine <3

  4. Pauline

    Oooh wat doe je me aan met al die heerlijke recepten! Dit is ook weer zo’n must-eat salade, hihi.

    Liefs,
    Pauline

    • iris

      Hahaha noooo waarom? Vindt ‘ie het zo vies? Ik vind aubergine een van de lekkerste groenten denk ik 😀 (en zuurkool, maar dat wist je al) (en boerenkool niet, maar dat wist je ook al)

  5. Xaviera

    Yum! Weer zo’n heerlijk recept, het ziet er geweldig uit! Fijn dat je zo blij bent met je Wacom tablet, erg leuk zo met die zelfgeschreven woorden erbij. 🙂

  6. Sabine

    Oh my god, dit lijkt me zo lekker! Ik smeer sowieso overal hummus op, dus dit komt goed uit.

  7. Iris

    Sinds de vegan challenge post je meer vegan recepten. Eet je dus nu ook meer vegan?

  8. Femke

    Oeh, dit klinkt zo lekker! Ik maakte laatst ook een tahin-dressing en ik gooide het op den duur gewoon overal doorheen, haha.

  9. Marleen

    Ik heb nog nooit hummus op dus geen idee op dit lekker is, maar het ziet er in ieder geval jummie uit!

  10. Pingback: Onze lievelingsrecepten van het internet - Their Messy Journal

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten