Filmtips XLII

Dit zijn de vijf beste films die ik in januari zag:

star wars film

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) – Want Star Wars is altijd goed! Wist je dat mijn eerste date met Steve naar de bios was om Star Wars in 3D te zien? We willen daarom ook héél graag de nieuwste film zien, ik ben zo benieuwd! Ik heb alle Star Wars films op DVD, maar Episode V blijft toch wel mijn lievelings. Sowieso de drie eerste films geel_hartje

legend film

Legend (2015) – De film laat het waargebeurde verhaal zien van tweelingbroers Ronnie en Reggie Kray (beide gespeeld door Tom Hardy), de welbekende gangsters van London in de jaren ’60. Deze film is mooi. En Tom Hardy is dat ook. Bekijk hier de trailer. (Echt doen, ik kan in woorden niet zo goed uitleggen waarom de film zo tof is, de trailer laat dat goed zien.)

brooklyn film

Brooklyn (2015) – Rond de tijd van de Oscar-nominaties beginnen de films uit te lekken op de interwebs. Hartstikke vervelend natuurlijk, want ik kijk al mijn films altijd legaal uiteráárd. Haha. Nou goed, in ieder geval, ik vond deze film waanzinnig goed. Mooi gefilmd, mooi verhaal. Gebaseerd op het boek met dezelfde titel. Je volgt Eilis, die in de jaren ’50 van Ierland naar de VS emigreert omdat er in Ierland geen werk voor haar is. Je wordt echt in de film meegesleurd, omdat je in dezelfde onzekerheid zit als het hoofdpersonage: voor welk leven (en welke liefde) kiest ze uiteindelijk? Bekijk hier de trailer. (Maar kijk de trailer niet helemaal, want dan heb je de halve film al gezien, waarom doen filmmakers dat toch altijd, zo zonde!)

absolutely anything film

Absolutely Anything (2015) – Een groep aliëns zoekt een willekeurige aarde-bewoner uit die ineens de superkrachten krijgt om àlles te kunnen als experiment. Zal degene zijn nieuwe krachten gebruiken voor goede dingen of voor slechte dingen? Geweldige film, ik heb veel gelachen. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

marley and me film

Marley & Me (2008) – Ik was moe en bluh, scrollde door Netflix en kwam toen ineens een film tegen met een feel good beschrijving en vrolijke hond. Een familie leert van hun lieve, hyperactieve (en niet zo gehoorzame) hond, klinkt goed. Tip van Iris: kijk deze film niet als je nog maar pas je huisdier hebt verloren, ik kon niet meer stoppen met huilen. In het vervolg vraag ik eerst aan jullie op Twitter of een film veilig is om te zien. Hij is dus niet zo vrolijk en luchtig als dat ik in eerste instantie dacht, maar het grootste van de film is dat wel, hoor! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top