Recept: Mexicaanse quinoa van Deliciously Ella

Jullie weten dat ik fan van Youtuber en foodblogger Deliciously Ella ben, toch? Toen ik het nieuws las dat haar kookboek ook in Nederland uit zou komen werd ik daar heel vrolijk van! Ik heb het kookboek Delicously Ella al een tijdje in mijn bezit en blader er regelmatig door. Voor makkelijke, gezonde lunches vind ik haar boek ideaal. Maar genoeg over het kookboek! Morgen kan je er namelijk àlles over lezen in een review. Voor vandaag mag ik een recept uit het kookboek met jullie delen om alvast te laten zien wat je ervan kan verwachten. Het gaat om de Mexicaanse quinoa (bladzijde 49), één van Ella’s favoriete recepten in haar boek. 

mexicaanse quinoa

Ingrediënten voor de Mexicaanse quinoa

De hoeveelheden van het onderstaande recept zijn voor 4 personen.

Voor de cashewcrème:

 • 400 gram cashewnoten
 • sap van 1 citroen
 • 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
 • zout en peper

Voor de quinoa:

 • 260 gram quinoa
 • zout en peper
 • sap van 1 citroen

Voor de guacamole:

 • 4 avocado’s
 • 6 tomaten, fijngehakt
 • 1 jalepeñopeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
 • handvol verse koriander, fijngehakt
 • sap van 3 limoenen
 • zout en peper

Voor de salsa:

 • 3 tomaten
 • sap van 1 limoen
 • 3 el olijfolie
 • zout en peper

Voor de zwarte bonen:

 • 2 blikken à 400 gram zwarte bonen
 • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
 • olijfolie
 • zout

mexicaanse quinoa

Recept voor de Mexicaanse quinoa:

 1. Voor de cashewcrème: Week de cashewnoten 4 uur in koud water. Giet het water af en mix de cashewnoten in de keukenmachine glad en romig met het citroensap, de tamari, 150 ml water en zout en peper. Dat duurt een paar minuten.
 2. Voor de quinoa: Doe de quinoa in een zeef en spoel af tot het water helemaal helder is. Doe de quinoa in een pan met 600 ml kokend water en een beetje zout, peper en citroensap. Laat een minuut of 2 koken en dan nog 10-15 minuten sudderen met de deksel op de pan, tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is.
 3. Voor de guacamole: Snijd de avocado’s doormidden, schep het vruchtvlees eruit en doe dat in een kom. Prak de avocado’s met een vork en roer er de tomaten, jalapeñopeper, koriander, het limoensap en zout en peper doorheen.
 4. Voor de salsa: Snijd de tomaten in kwarten en hak die in kleine blokjes. Doe ze in een kom, giet het limoensap en de olijfolie eroverheen en voeg wat zout en peper toe.
 5. Voor de zwarte bonen: Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een grote steelpan. Doe de knoflook erbij, en wat olijfolie en zout. Warm een paar minuten goed door.
 6. Schep de quinoa in het midden van een kom en schep de cashewnotencrème, zwarte bonen, salsa en guacamole eromheen.

mexicaanse quinoa

En?

Lekker! Voor een uitgebreide lunch zou ik het lekker vinden, maar als avondeten vond ik het ook erg goed. Omdat het een lichte maaltijd is, maakte ik er gepofte zoete aardappel bij. De hoeveelheid van de sausjes (de cashewcrème en guacamole) is behoorlijk wat, dus dit kan je dan ook gebruiken voor bij de zoete aardappel. Yum! De ingrediëntenlijst lijkt misschien wat lang, maar daar moet je je écht niet door laten afschrikken. Zoals je ziet heb je veel dezelfde dingen nodig (tomaten, citroenen, peper & zout). Mijn enige opmerking: Ella, waar is de knoflook voor in de guacamole?! Die heb ik er zelf maar aan toegevoegd.

Zoals ik al zei komt een uitgebreide review van het kookboek morgen online, dus dan kan je er meer over lezen! Hier kan je alvast een preview van het kookboek zien, mocht je niet kunnen wachten.

Dit recept komt uit een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar en bevat een affiliatelink.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top