Recept: Mexicaanse quinoa van Deliciously Ella

Jullie weten dat ik fan van Youtuber en foodblogger Deliciously Ella ben, toch? Toen ik het nieuws las dat haar kookboek ook in Nederland uit zou komen werd ik daar heel vrolijk van! Ik heb het kookboek Delicously Ella al een tijdje in mijn bezit en blader er regelmatig door. Voor makkelijke, gezonde lunches vind ik haar boek ideaal. Maar genoeg over het kookboek! Morgen kan je er namelijk àlles over lezen in een review. Voor vandaag mag ik een recept uit het kookboek met jullie delen om alvast te laten zien wat je ervan kan verwachten. Het gaat om de Mexicaanse quinoa (bladzijde 49), één van Ella’s favoriete recepten in haar boek. 

mexicaanse quinoa

Ingrediënten voor de Mexicaanse quinoa

De hoeveelheden van het onderstaande recept zijn voor 4 personen.

Voor de cashewcrème:

 • 400 gram cashewnoten
 • sap van 1 citroen
 • 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
 • zout en peper

Voor de quinoa:

 • 260 gram quinoa
 • zout en peper
 • sap van 1 citroen

Voor de guacamole:

 • 4 avocado’s
 • 6 tomaten, fijngehakt
 • 1 jalepeñopeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
 • handvol verse koriander, fijngehakt
 • sap van 3 limoenen
 • zout en peper

Voor de salsa:

 • 3 tomaten
 • sap van 1 limoen
 • 3 el olijfolie
 • zout en peper

Voor de zwarte bonen:

 • 2 blikken à 400 gram zwarte bonen
 • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
 • olijfolie
 • zout

mexicaanse quinoa

Recept voor de Mexicaanse quinoa:

 1. Voor de cashewcrème: Week de cashewnoten 4 uur in koud water. Giet het water af en mix de cashewnoten in de keukenmachine glad en romig met het citroensap, de tamari, 150 ml water en zout en peper. Dat duurt een paar minuten.
 2. Voor de quinoa: Doe de quinoa in een zeef en spoel af tot het water helemaal helder is. Doe de quinoa in een pan met 600 ml kokend water en een beetje zout, peper en citroensap. Laat een minuut of 2 koken en dan nog 10-15 minuten sudderen met de deksel op de pan, tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is.
 3. Voor de guacamole: Snijd de avocado’s doormidden, schep het vruchtvlees eruit en doe dat in een kom. Prak de avocado’s met een vork en roer er de tomaten, jalapeñopeper, koriander, het limoensap en zout en peper doorheen.
 4. Voor de salsa: Snijd de tomaten in kwarten en hak die in kleine blokjes. Doe ze in een kom, giet het limoensap en de olijfolie eroverheen en voeg wat zout en peper toe.
 5. Voor de zwarte bonen: Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een grote steelpan. Doe de knoflook erbij, en wat olijfolie en zout. Warm een paar minuten goed door.
 6. Schep de quinoa in het midden van een kom en schep de cashewnotencrème, zwarte bonen, salsa en guacamole eromheen.

mexicaanse quinoa

En?

Lekker! Voor een uitgebreide lunch zou ik het lekker vinden, maar als avondeten vond ik het ook erg goed. Omdat het een lichte maaltijd is, maakte ik er gepofte zoete aardappel bij. De hoeveelheid van de sausjes (de cashewcrème en guacamole) is behoorlijk wat, dus dit kan je dan ook gebruiken voor bij de zoete aardappel. Yum! De ingrediëntenlijst lijkt misschien wat lang, maar daar moet je je écht niet door laten afschrikken. Zoals je ziet heb je veel dezelfde dingen nodig (tomaten, citroenen, peper & zout). Mijn enige opmerking: Ella, waar is de knoflook voor in de guacamole?! Die heb ik er zelf maar aan toegevoegd.

Zoals ik al zei komt een uitgebreide review van het kookboek morgen online, dus dan kan je er meer over lezen! Hier kan je alvast een preview van het kookboek zien, mocht je niet kunnen wachten.

Dit recept komt uit een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar en bevat een affiliatelink.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties op “Recept: Mexicaanse quinoa van Deliciously Ella

 1. Tessa schreef:

  Ja, ik ben ook fan van Ella! Ik vind het fijne recepten omdat ze niet super ingewikkeld zijn en de ingrediënten niet al te duur zijn. Ik heb het boek toevallig vandaag geleend bij de bieb.

  | Reageer op deze reactie
 2. Lilian schreef:

  Ah deze heb ik opgeslagen! Klinkt super lekker! Op ’t eerste gezicht leek het me inderdaad een lange ingrediënten lijst, maar op de glutenvrije sojasaus na, heb je alles wel binnen (supermarkt) bereik. Thanks for sharing!
  Trouwens, die cashewnoten moeten 4 uur in water. Nu ben ik pas om 19h thuis op z’n vroegst dus no way dat ik daar de tijd voor heb 😉 Weet jij wat er gebeurd als ik ze langer (een uur of 11) in koud water laat?

  | Reageer op deze reactie
  1. Manuka schreef:

   Geen enkel probleem! Ik heb cashewnoten vaak overnight geweekt ;-).

   | Reageer op deze reactie
 3. Lykke schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar je review. Hele verschillende reacties gehoord over het boek (van fangirls, tot slechte recepturen en ‘vooral mooie foto’s en goed gemarketed’). Dit recept klinkt in ieder geval alvast superlekker.
  Komt op het lijstje!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat kan ik me goed voorstellen, haar stijl van koken (suuupergezond en vrij simpel/geen culinaire hoogstandjes) moet je echt liggen denk ik. Mijn vriend word al mopperig als ik het kookboek tevoorschijn haal, want hij vindt alle recepten vies hahaha. Ik vind het juist wel leuk! Maar niet om elke dag uit te koken hoor. Nouja, je leest het wel in de review die nu online staat 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Mylene schreef:

  Haha, hoe kan de knoflook nou ontbreken! Ziet er heel lekker uit. Sowieso dat ik dit een keer ga eten, yumyum.

  | Reageer op deze reactie
 5. Anne schreef:

  Ik heb het nog nooit gehad, Quinoa, maar het lijkt me leuk om eens te proberen! Fijn receptje hiervoor!

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Ik spot alleen maar dingen die ik lekker vind! Zwarte bonen zijn mij tot nog toe onbekend qua smaak, maar dat moet vast wel goed komen.

  | Reageer op deze reactie
 7. Djuli schreef:

  Mmm lekker! Mexicaans is altijd goed! En op deze manier ook nog heel gezond 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Desi schreef:

  Misschien houdt Ella niet zo van knoflook en wel heel erg van citroen en limoen? Het recept klinkt heerlijk, maar zo beel citroen lijkt me wel een beetje too much. Is het aan te raden zoveel te gebruiken of kan het ook minder?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ja dat denk ik! Ik houd zelf ook heel erg van citroensap dus ik vond het niet te veel, maar als je het niet gewend bent om zoveel citroen- en limoensap te gebruiken zou ik er inderdaad wat minder van in doen, want het is wel echt veel!

   | Reageer op deze reactie
 9. Elisa schreef:

  Dit ziet er ZO lekker uit, maar alles met guacamole is dan ook liefde. Ben benieuwd naar je review, ben al even aan het twijfelen of ik haar kookboek wil aanschaffen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Rose schreef:

  Yummyyy Mexicaans 🙂 Ziet er goed uit!

  Oh was er deze week geen weekoverzicht? Hoef je natuurlijk ook niet te doen! Maar ik zou t jammer vinden als hij er wel ergens is en ik em niet kan vinden hihi. Ga zo door Iris, jouw blog is echt mn ontspanmomentje 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh nou ik vind het wel heel leuk en lief dat je dat opvalt! Ik heb hem inderdaad maar even overgeslagen voor deze keer, want het was zo’n vermoeiende week met privé gedoe. Maar alles gaat weer goed, dus geen zorgen, en volgende week komt er gewoon weer een weekoverzicht 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Rose schreef:

    Joepie! 😀 Mag ook best even pauze nemen als je het zo druk hebt 🙂

    | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Kookboek: Deliciously Ella | IKBENIRISNIET
 12. Paulien schreef:

  Waar is de knoflook én: wat doet die koriander in de guacamole? Ik vind koriander echt verschrikkelijk niet-te-eten zeepsopspul (schijnt genetisch bepaald te zijn trouwens) en tegenwoordig lijkt iedereen het overal in te draaien, een ware nachtmerrie 🙂 Verder ziet het er wel heel lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik heb ook de zeepachtige-genetische-aanleg helaas haha, ik vervang koriander in recepten altijd door peterselie anders krijg ik het ook niet weg brrrr.

   | Reageer op deze reactie
 13. Ise schreef:

  Oeh dit lijkt me echt su-per lekker. Ik heb de zwarte bonen helemaal ontdekt de laatste tijd! En guacamole is altijd goed 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Weekoverzicht: Beschuit met blauwe muisjes & een gekneusde pols | IKBENIRISNIET
 15. Saskia schreef:

  Klinkt heerlijk! Ik ben wel benieuwd naar de voedingswaarden.. Als er in de cashewcreme al 100gr cashewnoten pp zitten… En als je dan nog naar de rest van de ingrediënten kijkt..Dan komt dit gerecht waarschijnlijk boven de 1000kcal pp. Misschien telt ze geen calorieën en daar valt natuurlijk ook wat voor te zeggen, maar vind t niet heel verantwoord eigenlijk.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top