Filmtips XLII

Dit zijn de vijf beste films die ik in januari zag:

star wars film

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) – Want Star Wars is altijd goed! Wist je dat mijn eerste date met Steve naar de bios was om Star Wars in 3D te zien? We willen daarom ook héél graag de nieuwste film zien, ik ben zo benieuwd! Ik heb alle Star Wars films op DVD, maar Episode V blijft toch wel mijn lievelings. Sowieso de drie eerste films geel_hartje

legend film

Legend (2015) – De film laat het waargebeurde verhaal zien van tweelingbroers Ronnie en Reggie Kray (beide gespeeld door Tom Hardy), de welbekende gangsters van London in de jaren ’60. Deze film is mooi. En Tom Hardy is dat ook. Bekijk hier de trailer. (Echt doen, ik kan in woorden niet zo goed uitleggen waarom de film zo tof is, de trailer laat dat goed zien.)

brooklyn film

Brooklyn (2015) – Rond de tijd van de Oscar-nominaties beginnen de films uit te lekken op de interwebs. Hartstikke vervelend natuurlijk, want ik kijk al mijn films altijd legaal uiteráárd. Haha. Nou goed, in ieder geval, ik vond deze film waanzinnig goed. Mooi gefilmd, mooi verhaal. Gebaseerd op het boek met dezelfde titel. Je volgt Eilis, die in de jaren ’50 van Ierland naar de VS emigreert omdat er in Ierland geen werk voor haar is. Je wordt echt in de film meegesleurd, omdat je in dezelfde onzekerheid zit als het hoofdpersonage: voor welk leven (en welke liefde) kiest ze uiteindelijk? Bekijk hier de trailer. (Maar kijk de trailer niet helemaal, want dan heb je de halve film al gezien, waarom doen filmmakers dat toch altijd, zo zonde!)

absolutely anything film

Absolutely Anything (2015) – Een groep aliëns zoekt een willekeurige aarde-bewoner uit die ineens de superkrachten krijgt om àlles te kunnen als experiment. Zal degene zijn nieuwe krachten gebruiken voor goede dingen of voor slechte dingen? Geweldige film, ik heb veel gelachen. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

marley and me film

Marley & Me (2008) – Ik was moe en bluh, scrollde door Netflix en kwam toen ineens een film tegen met een feel good beschrijving en vrolijke hond. Een familie leert van hun lieve, hyperactieve (en niet zo gehoorzame) hond, klinkt goed. Tip van Iris: kijk deze film niet als je nog maar pas je huisdier hebt verloren, ik kon niet meer stoppen met huilen. In het vervolg vraag ik eerst aan jullie op Twitter of een film veilig is om te zien. Hij is dus niet zo vrolijk en luchtig als dat ik in eerste instantie dacht, maar het grootste van de film is dat wel, hoor! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Filmtips XLII

 1. Mel schreef:

  Haha ik dacht ook echt meteen, waarom heeft ze Marley&me gekeken!! Ah!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha stom he, blijkbaar is het algemeen bekend dat het een huil-film is, alleen was ik daar niet van op de hoogte :’)

   | Reageer op deze reactie
 2. Mascha schreef:

  Ik lag al in een deuk door de trailer van absolutly anything. Dus ik weet welke film ik vandaag ga kijken. :’)

  | Reageer op deze reactie
 3. marije schreef:

  Leuke tips. Ga er zeker een paar kijken!

  Star wars in ieder geval gezien. Niet helemaal mijn ding 🙈

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Foei! Haha nee hoor, het moet je maar net liggen natuurlijk. Ik vind bijvoorbeeld LOTR he-le-maal niets, en daar snappen heel veel mensen ook niets van 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Linda schreef:

    Hahaha ik wilde net zeggen ‘ik heb helemáál niets met Star Wars en volgens mij ben ik de enige’ maar niet dus. En ik hou ook al niet van LOTR hahaha 😛

    | Reageer op deze reactie
 4. sammie schreef:

  Marley & Me,, ik heb zo vreselijk zitten janken bij die film. Mooi en leuk maar die zou ik niet snel voor een tweede keer kijken 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee ik ook niet haha! Ergens op de helft van de film kreeg ik al zo’n naar gevoel waarvan ik dacht ojee… Volgens mij is het he-le-maal niet goed dat ik deze film nu kijk :’) Maar toen kon ik ook niet meer stoppen met kijken omdat ik het hondje zo lief vond!

   | Reageer op deze reactie
 5. Evera schreef:

  Ahhh, Marley & Me! Toen ik hem in de bios zag was onze oude hond al 4 jaar overleden, maar ik heb echt zó hard gehuild toen! Ook nu kan ik hem nog steeds niet kijken zonder het droog te houden, maar een mooie film is het wel!

  | Reageer op deze reactie
 6. chantal schreef:

  ik heb ook echt gejankt bij marley &me. van mijn moeder mag ik hem niet meer opzetten omdat ze hem zo zielig vindt. ik wil eigenlijk ook wel een keer aan starwars beginnen. mijn broertjes en ouders zijn fan en we hebben de films op een usb-stick staan, dus ik kan ze gaan kijken… moet alleen nog ffe tijd vinden, er staan nog zoveel films op mijn to watch list. we zijn nu bezig met alle harry potter films weer te gaan kijken. blijven een van mijn favourite films. heb jij ook harry potter gezien?
  ik wist trouwens niet dat Brooklyn gebaseerd is op een boek. ik had de trailer al gezien en de film leek me best leuk. maar als er een boek van is, ga ik die eerst lezen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa ik houd van Harry Potter! Ik was vroeger helemaal fan van de boeken, en de films vind ik nog steeds heel erg leuk. Ook om vaker te kijken, gaat nooit vervelen!

   | Reageer op deze reactie
 7. Charelle schreef:

  Haha Team Star Trek hier, dus nee Star Wars is niet altijd goed. 😉 (Stiekem wel, ik ga hem nog wel kijken! ^^) Brooklyn lijkt me ook heel gaaf, die ga ik ook snel kijken!

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Er is een website waarop je kunt zien of de hond in de film ziek wordt/doodgaat. Erg handig, aangezien films met dieren negen van de tien keer over honden gaan.

  | Reageer op deze reactie
 9. Rowan schreef:

  Marley and me… Daar heb ik nog steeds nachtmerries van. Wat heb ik zitten huilen zeg. Ik heb dus ook tegen mijzelf gezegd: Ik wil die film nooit meer zien haha.

  | Reageer op deze reactie
   1. Rowan schreef:

    Ohja!!! Ik ken de versie met Richard Gere. Ik vond het verhaal prachtig, maar ik heb ook bj deze film verschrikkelijk zitten huilen. 😉 Zijn niet voor mij weggelegd, dat soort films haha.

    | Reageer op deze reactie
 10. Desi schreef:

  Wat een toeval, ik was net op zoek naar leuke films die ik nog niet had gezien! Thanks Iris 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. tristan schreef:

  waarom is het zon ramp dat tegenwoordig films op internet staan? is het dan zo erg dat deze industrie nu ipv 30 miljoen eerst nu 5 miljoen verdient? het feit dat de budgetten voor films steeds hoger worden bij het achterlijke af, wil zeggen dat we al jaren wereld wijd opgelicht werden in de tijden dat ze niet lekte op internet, en echte film fans blijven toch naar de bios gaan, want er gaat niets boven een bioscoop ervaring voor n echte filmfan…

  | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Oh Iris toch 🙁 Hopelijk voel je je ondertussen al ietsje beter.
  Bedankt voor de tips, nu kan ik niet wachten om Legend te bekijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Patricia schreef:

  Huilfilms ja, daar heb ik ook een handje van. Hachi is ook z’n film. Ken je deze ook? Ik huil zelfs nog op het laatste bij Titanic. whahaha

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja die heb ik wel gezien! Maar die vond ik stiekem helemaal niet zo goed, misschien had ik een robot-hart terwijl ik hem keek :p

   | Reageer op deze reactie
 14. Saskia schreef:

  Bij Marley & Me moet ik ook altijd huilen, haha. Toevallig heb ik hem vorige week nog gezien. Brooklyn ga ik onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 15. Karlijn schreef:

  Bij het woord ‘aliens’ bij Absolutely Anything was ik al om, die komt zeker op mijn kijklijstje!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja leuuuk! Ik ben benieuwd of jij hem ook zo leuk vindt als ik 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Miriam schreef:

  Ik had nog nooit van Legend gehoord (ja, ik leef onder een steen), maar lijkt me erg tof! Ga ik even onthouden 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. Gwendolyn schreef:

  Mijn ouders zijn vandaag voor Valentijn samen naar Star Wars geweest in de meest spiffy 3D dolby zie ik je morgen nog versie. Nounounou, dat vonden ze wat hoor!

  Van de week toevallig Brooklyn gekeken, die stond al ff oo mijn lijstje. Ik HOU van haar sinds haar vertolking in The Lovely Bones. Mooi om te zien ook dat ze gaande de film steeds vrouwelijker en krachtiger wordt. En als ik ooit in mijn leven iemand tegen het lijf loop die zo lief is als Tony, dan weet ik het wel!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oja The Lovely Bones vond ik zo’n geweldig goede film, ik krijg weer instant kippenvel als ik eraan terug denk. Heeft echt veel indruk op me gemaakt!

   | Reageer op deze reactie
 18. Alyssa schreef:

  Ja, Star Wars! Heb alle films pas kortgeleden voor het eerst gezien, maar ik vind ze heel leuk! De nieuwe is ook heel tof. Ik ben benieuwd naar Legend.

  | Reageer op deze reactie
 19. Paul schreef:

  De trailer van Brooklyn is mooi. Die film moet ik maar eens gaan kijken! Nog niet op Netflix helaas 🙁

  | Reageer op deze reactie
Back to Top