3 x Fair Fashion blogs in het zonnetje

Ongeveer een maand geleden zette ik drie groene blogs die ik met plezier volg in het zonnetje. Deze keer heb ik nieuw leesvoer voor je verzameld in het teken van duurzame mode! Oftewel ‘fair fashion’ zoals dat zo mooi in het Engels heet. Ik vind fair fashion een súperinteressant onderwerp en het samenstellen van een duurzame capsule wardrobe zie ik als een leuke uitdaging. Uit deze drie Fair Fashion blogs haal ik veel inspiratie!

3 x Fair Fashion Blogs
Via pexels.com

3 x Fair Fashion Blogs:

Fair Fashion Blogs - Palace of Bliss

Palace of Bliss de lifestyle blog van Hailey over eerlijke mode en een duurzame en bewuste levensstijl. Ik ben stiekem ietsiepietsie jaloers op haar mooie, overzichtelijke layout. Heel tof! Dat ze mooie foto’s maakt, valt ook direct op. Ik houd van de elegante sfeer die haar blog heeft. Dat is ook precies wat Hailey wil uitstralen met haar blog: dat elegantie en duurzaamheid prima samen gaan. Ze houdt een handige Eerlijke Merkengids bij, deelt mooie outfits, maar ook voor vegan recepten kan je bij haar terecht.

Fair Fashion Blogs - KouweKleren

Op KouweKleren vind je de vondsten, worstelingen en afwegingen van een beginnend duurzame dame en fair fashion fanatiekeling, zoals Hermien het zelf mooi omschrijft. Een blogpost van Hermien die me extra goed is bijgebleven is die over hoe je beoordeelt of een merk echt eerlijk is. Ze zet in dit artikel handige tips op een rijtje en zodoende leerde ik ook de term ‘window dressing’.

Fair Fashion blogs - KimBuining.com

KimBuining.com volg ik vooral trouw op Instagram, ik vind haar outfitfoto’s fantastisch. Maar de kwaliteit van haar blog, die ze bijhoudt in het Engels, is ook amazing. Sowieso kijk ik heel erg op naar hoe zij het doet als ondernemer; ze heeft een bedrijf voor advies over zakelijk bloggen. Nieuw op haar blog? Start op deze pagina en je ziet gelijk wat voor moois ze te bieden heeft.

Weet je meer leuke Fair Fashion blogs? Of schrijf je zelf over duurzame & eerlijke mode? Meer leestips zijn altijd welkom in de comments 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “3 x Fair Fashion blogs in het zonnetje

 1. Claire schreef:

  Wat een toffe blogs! Ik kende ze allemaal toevallig al. Ik vind zelf Sara van When Sara Smiles ook écht een aanrader 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Josianne schreef:

  Dankjewel voor deze tips Iris! Ik ken ze nog niet, dus ik ga ze zeker even bekijken. Zeker omdat ik me ook zo in ‘fair fashion’ aan het verdiepen ben. Hopelijk heb er ik dan ook nog echt wat aan 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Hailey schreef:

  Wow! Iris! Wat ontzettend lief! Dankjewel voor dit! En voor je onwijs lieve woorden! Je maakt me zo verlegen! Heel, heel, heel erg bedankt! 😘

  | Reageer op deze reactie
 4. Romy schreef:

  Goede tips! Kim en Kouwe Kleren volg ik ook al een tijdje, maar Palace of Bliss kende ik nog niet. Ik ga eens een kijkje nemen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Mariëlle schreef:

  Eens! Ik ken ze alle drie en ‘kom’ er graag 🙂 Ik ga zelf ook de fair fashion kant op, binnenkort komen de artikelen hihi

  | Reageer op deze reactie
 6. Wat een fijne blogs zijn dit ja! 🙂 Ik ben zelf ook op de fair fashion toer dus ik bezoek deze blogs geregeld. Ik vind When Sara Smiles ook een hele fijne blog m.b.t. fair fashion.

  | Reageer op deze reactie
 7. Anna Maria schreef:

  Oh wat een toffe blogjes deel je.
  Ps. je hoeft niet jaloers te zijn op haar lay-out jouwe is net zo tof!! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Kim schreef:

  Omg Iris. Ik ben echt sprakeloos. Wat een geweldig compliment om uitgelicht te worden op jouw blog. Dankjewel!!! ♡♡

  | Reageer op deze reactie
 9. geertruurzaam schreef:

  Ik volg ze allemaal al 🙂
  Kouwe Kleren en Kim Buining zitten mee in een Fair Wear Friday groep waar er nog veel meer fair fashion bloggers zitten. Mijn blog in elk geval ook 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay wat leuk, blij dat er nieuwe blogs voor je tussenzitten 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Pingback: Fair friday in Iceland - KimBuining.com
 11. Pingback: Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto's | IKBENIRISNIET
 12. We kenden ze niet, heel erg bedankt!
  Gelukkig is duurzame mode in Nederland steeds belangrijker, gefeliciteerd. We maken ecologische schoenen in Spanje en we zijn erg blij met de ontvangst die de burgers van Nederland ze geven.

  Gegroet!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top