Kookboek: Vegan Delight

Deze maand doen er weer veel lezers mee met de Vegan Challenge. Ik heb vaak de vraag gehad of ik er deze keer ook weer aan mee doe. Nee, toch maar niet. Ik heb inmiddels wel mijn draai gevonden in wat voor mij een fijne balans is qua vegetarisch en plantaardig eten. Die balans heb mede ik gevonden door een aantal keer de vegan challenge aan te gaan. Ik kwam er achter dat elke dag zuivel en eieren niet iets is waar ik me oké bij voel. Maar elke dag 100% veganistisch eten óók niet. Ik heb wat dat betreft een fijne middenweg te pakken. En kookboeken zoals Vegan Delight helpen daar zeker aan mee! In deze review lees je meer over dit nieuwste kookboek van Saskia Roeda.

vegan delightvegan delight

Vegan Delight

Vegan Delight is een kookboek met 50 súpergezonde recepten. In het voorwoord wordt belooft dat het gaat om recepten die in een handomdraai klaar zijn zonder dat je gebruik hoeft te maken van ingewikkelde keukenapparaten. Dat klopt, met een snijplank, scherp mes en een blender kom je een heel eind! Het kookboek is echt gericht op gezond eten, je fitter voelen, detoxen en wellicht zelfs een aantal kilo’s kwijt raken. Niet helemaal mijn type boek wat dat betreft. Alhoewel gezond eten zeker wel mijn interesse heeft, ik vind gezond eten ook gewoon heel leuk en lekker! Maar afvallen en detoxen, nee, daar heb ik dan weer niets mee. Toch wilde ik dit boek graag voor jullie reviewen, want ik weet dat er genoeg mensen zijn die graag gezonder en vaker plantaardig willen eten, maar dit best lastig vinden. Dan is dit een handig, overzichtelijk kookboek.

vegan delight

Inhoud

Vegan Delight begint met een voorwoord waarin Saskia vertelt over de voordelen van plantaardig eten, waar haar kookboek zich op richt en oorsprong van de gerechten. Ze schrijft dat ze groot fan is van raw eten, je vindt dan ook veel raw recepten in haar boek. Maar er staan ook warme gerechten in, we wonen tenslotte in Nederland waar mensen ook behoefte hebben aan warm, vullend voedsel door het klimaat. De dinergerechten zijn gebaseerd op de ayurvedische keuken. Het kookboek heeft in die zin een hoog hippie-gehalte als ik het zo lees. Houd ik wel van! Vervolgens geeft ze 10 gouden regels voor een ‘gezond, slank en vitaal leven’ en vind je een heus detoxplan. Het vegan-detoxplan heeft als doel je meer energie te geven, je gezondheid te geven en af te vallen. De recepten bestaan uit de hoofdstukken: shakes en sapjes, ontbijt, lunch, diner, dessert; elk hoofdstuk bevat precies tien recepten. Met de mooiste, kleurrijke foto’s! Achterin het boek vind je ten slotte een overzichtelijk register om snel recepten terug te vinden.

vegan delight vegan delight

Recepten

Ondanks dat het om makkelijk te maken recepten gaat, vind je ook zeker verrassende recepten in dit boek. Denk aan: een hartig taartje met een bodem van boekweitgrutten of abrikozenbrood met gierst. Wat mij vooral opvalt is dat het allemaal erg lichte gerechten zijn. Dat is iets wat ik vaak lekker vind als lunch of in hartje zomer, maar als avondeten kan ik niet leven op wat witlofschuitjes of twee Thaise wraps. Mocht je júist op zoek zijn naar dit soort lichte gerechten, dan heb je veel aan dit kookboek. Wel moet je er rekening mee houden dat je bij veel recepten ingrediënten uit de natuurwinkel nodig hebt. Al hebben de meeste supermarkten tegenwoordig wel een apart schap met natuurproducten waar je al veel zou kunnen vinden.

vegan delight

#healthy

Word jij wild van gluten- en lactosevrije taartjes, groene juices en zet jij bij al jouw eetfoto’s op Instagram de hashtag #healthy? Dan is dit boek voor jou zeker een aanrader. Ook als je in het proces zit om gezonder te gaan eten, kan dit boek fijne inspiratie bieden. Maar krijg je alleen al de kriebels van het woord ‘detox’, dan zou ik hem vooral laten liggen en nog een zak M&M’s opentrekken.

Vegan Delight is o.a. hier te koop voor 19,95 euro.

vegan delight

Deze review is geschreven aan de hand van een recensie-exemplaar dat ik heb gekregen
en bevat affiliatelinks. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top