Een verjaardagstaart voor Ollie

Eergisteren kon je lezen dat Ollie jarig was, hoera! Hij is 4 jaar geworden en het was zijn allereerste verjaardag bij ons. Voor de gelegenheid maakte ik een heuse biologische veganistische hondenverjaardagstaart. Want dat bestaat dus gewoon. Dat is toch fantastisch? Zie je het al voor je; marketing/ontwerpmensen die om de tafel zitten en dan tot de conclusie komen “JA! Biologische-veganistische-glutenvrije-suikervrije-hondenvriendelijke-taartmix, dàt gaat we maken!”. En dan zijn er van die huisdiergekkies, van die mensen die zich ‘mama’ noemen van hun huisdier, die dat nog kopen ook. Mensen zoals ik.

benevo organic dog cake mix

Benevo organic dog cake mix

Het doosje Benevo organic dog cake mix kocht ik bij de Nederlandse webshop EKO4petz voor 6,50 euro. Een béétje duur voor twee zakjes poeder, maar oké, een hond is maar één keer per jaar jarig. En het was Ollie’s allereerste verjaardag bij ons, dat moest uiteraard op speciale wijze gevierd worden. Met taart dus.

benevo organic dog cake mix

In het doosje zit een zakje cake mix en een zakje frosting. De cake mix is op basis van bruine rijst, carobpoeder en kaneel. De frosting bestaat uit maïsmeel en kokosmeel.

benevo organic dog cake mix

Op de achterkant van het doosje staat de bereidingswijze. Die súpermakkelijk is trouwens. Ollie zou het bijna zelf kunnen maken.

benevo organic dog cake mix

“Ok geef maar doehoei”

benevo organic dog cake mix

Terwijl Ollie het doosje aan stukken trok, want er móest toch iets eetbaars in zitten, mixte ik de inhoud van het zakje cake mix met water en olie. Dit hoefde alleen enkele minuten te soort-van-bakken in een ingevet kommetje in de magnetron, om het vervolgens af te laten koelen.

benevo organic dog cake mix

Dat was een anti-climax. Ondanks dat ik het kommetje goed had ingevet bleef een gedeelte van Ollie’s dierbare taart aan de bodem plakken. No worries, er moest toch nog een dikke laag frosting over.

benevo organic dog cake mix

Tadaa! Ik leukte het taartje op met koekjes en ik wilde hem bijna zèlf opeten. (Geen aanrader overigens, het smaakt naar muf karton.)

benevo organic dog cake mix

GIMME GIMME GIMME

benevo organic dog cake mix

*zet puppy oogjes op*

[Hier had een schattige foto kunnen staan van Ollie met zijn taartje als hij niet een eetobsessieve beagle was en het gehele ding opschrokte nog voordat ik mijn camera kon pakken]

Mocht je sip zijn door het regenachtige weer van deze week, dan hoop ik dat Olliebol en ik je een beetje hebben kunnen opvrolijken met deze blogpost.

Back to Top