Recept: Pannenkoekentaart

Oeh la la, ziet dit er niet goed uit? Zo smaakte het trouwens ook. Jum! De pannenkoekentaart maakte ik als moederdagrecept voor de HEMA blog.

pannenkoekentaart

Ingrediënten voor 1 pannenkoekentaart:

Voor het pannenkoekenbeslag:

 • 250 gram bloem
 • zout
 • 2 biologische eieren
 • 500 ml biologische melk (ik gebruikte sojamelk)
 • boter of olie om in te bakken

Suggesties voor de vulling:

 • chocoladepasta
 • 250 gram aardbeien in dunne plakjes

Suggesties voor de topping:

 • slagroom
 • extra fruit (zoals: aardbeien, bramen, bosbessen, frambozen)
 • snoepjes of strooistel ter decoratie*
 • poedersuiker

* Let op: niet alle snoepjes (zoals de meeste hartsnoepjes) en decoratiestrooisels zijn vegetarisch in verband met gelatine of bepaalde E-nummers, check de ingrediëntenlijst als je hier zekerheid over wil.

Variatietips:

Omdat ik hem voor HEMA schreef heb ik trouwens een standaard recept voor de pannenkoeken gebruikt; je kan dit natuurlijk aanpassen naar wat jij wil! Denk aan een vegan variant op basis van banaan, of een extra healthy variant met boekweit.

pannenkoekentaart

Bereiding:

 • Maak het pannenkoekenbeslag: doe de bloem samen met een snufje zout in een zeef boven een kom en schud zodat het in de kom terecht komt. Voeg er de eieren aan toe en giet de melk erbij. Klop met een garde, of gebruik een mixer, tot het een glad en luchtig beslag is zonder klonten.
 • Bak de pannenkoeken: verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en smelt er wat boter (of olie) in. Giet met een soeplepel wat beslag in de pan, zorg dat het beslag mooi verdeeld in de pan is en bak op middelhoog vuur tot de onderkant van de pannenkoek goudbruin wordt. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
 • Maak er een taart van: bestrijk een afgekoelde pannenkoek met chocoladepasta, leg er wat plakjes aardbei op. Doe dit met alle pannenkoeken terwijl je ze op elkaar stapelt tot een taartje.
 • Versier de taart: bestrijk de bovenkant met slagroom, garneer met het extra fruit en de hartsnoepjes. Strooi er wat poedersuiker overheen met behulp van een zeefje zodat het mooi gelijk verdeeld is.
 • Snij voorzichtig een puntje uit de taart en eet smakelijk!

pannenkoekentaart

Dit recept schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog,
zie de blogpost met nog meer foto’s hierrr!

Back to Top