Slaapkamer make-over & emma matras

Vorige week kwam onze langverwachte XL-matras van emma binnen. Op Snapchat heb je mee kunnen kijken hoe ik deze kans gelijk aangreep op de slaapkamer een make-over te geven. Omdat we anti-kraak wonen, wilde ik er geen complete renovatie van maken. Maar met slechts een lik verf, een zelfgemaakt hoofdbord van multiplex en voornamelijk tweedehands spullen is het toch een hele metamorfose geworden! In deze blogpost vind je de voor- en nafoto’s.

emma matras

mint-hartje Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door emma mint-hartje

Slaapkamer: voor

Onze slaapkamer is maar een klein kamertje met een inbouwkast en een wastafel. Verder hebben we er na het verhuizen alleen een klein bed, nachtkastje en vintage kaptafel ingezet. En toen was ‘ie vol, hoppa, klaar. Dat klinkt heel praktisch, maar zelfs dat was het niet. Het bed was voor ons veel te klein. En je moest je tussen de kaptafel en het bed wurmen – en regelmatig je kleine teen stoten – om aan de andere kant van de kamer te komen.

slaapkamer slaapkamer

Slaapkamer: na

Van emma kregen we een matras van 1.80m breed en ik kon mijn geluk niet op. Ik begon gelijk met de zoektocht naar een tweedehands bed van groter formaat. Op Marktplaats vond ik een oude Auping Auronde voor maar 75 euro! Nog in de buurt ook. Eén muur verfden we in de kleur ‘early dew’. Toen we het bed aan de kant schoven om te beginnen met verven, zagen we dat deze indeling véél logischer was. Ik wilde de muur waar het bed tegen stond in een leuk kleurtje hebben, dus schoven we het bed weer opzij om toch de andere muur te verven.  Tenslotte kochten we bij de bouwmarkt twee multiplexplaten om zelf een hoofdbord te maken. Hier hebben we twee kleine plankjes aangemaakt zodat we geen nachtkastjes meer hoefden te kopen. Ondanks dat we dus maar een paar aanpassingen hebben gedaan, is het resultaat nu honderd keer mooier. De kaptafel heb ik weer verkocht dus we hoeven onze tenen ook niet meer te stoten. Nu heeft onze slaapkamer een hoog Pinterest-gehalte, dat wilde ik heel graag!

slaapkamer slaapkamerslaapkamer slaapkamer

emma matras

Sindsdien slapen we op wolkjes. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe FIJN ik nu slaap. Niet alleen omdat we nu meer ruimte hebben, maar ook omdat de matras perfect ligt. Ik was best zenuwachtig dat we een matras geleverd kregen die we nog nooit hadden uitgetest. Straks was het een keiharde of juist héle zachte matras.. Daar hoef je bij emma gelukkig niet bang voor te zijn. De hardheid zit tussen hard en zacht in en is daardoor precies goed. Ze verkopen daarom ook maar één type matras (in verschillende formaten), kan niet misgaan. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kan je binnen honderd dagen de matras gratis retour zenden en krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

emma matras

De emma matras bestaat uit verschillende lagen: onderop een laag koudschuim, daarop een dunnere laag memory-traagschuim en daarop een ‘hypersoft’-laag. Hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld. Steve is een grote meneer en weegt twee keer zoveel als ik, maar ligt gelukkig ook net zo comfortabel. Om deze lagen zit een hoes die je open kan ritsen om te wassen. Dat vind ik een groot voordeel, onze vorige matras had dit namelijk niet. Het grootste voordeel is dat de emma matrassen relatief goed geprijsd zijn. Matrassen van goede kwaliteit zijn onwijs duur; emma wil laten zien dat een kwaliteitsmatras geen vermogen hoeft te kosten. De matrassen produceren ze in Duitsland en worden opgerold bezorgd. Na het uitpakken rolt de matras gelijk uit; wij konden er dezelfde nacht nog op slapen. En ik hoop dat we er nog heeel veel jaren met plezier op kunnen slapen, maar ik gok dat dat wel goed komt.

Meer informatie over de matrassen, inclusief webshop om je emma matras te bestellen, vind je op de emma website.

emma matrasemma matras

Ik ben heel benieuwd wat jullie van onze slaapkamer-metamorfose & emma matras vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties op “Slaapkamer make-over & emma matras

 1. Isabelle schreef:

  Het is echt heel mooi geworden, wij hebben ook een 1m80 bed sinds enkele jaren en het is echt een genot om zo veel ruimte te hebben, hiervoor sliepen we op een zetelbed van 1m40 en deze was zooooo hard!
  Wel wat jammer dat je kaptafel weg is, ben er altijd een beetje jaloers opgeweest omdat hij zo mooi is!

  | Reageer op deze reactie
 2. H* schreef:

  Erg mooi gedaan met dat hoofdbord inclusief nachtkastplankjes. Dat is een toffe ruimtebespaarder die ik zeker ga onthouden, al ben ik prima tevreden met een 1.40 m bed. Geniet van de ruimte!

  | Reageer op deze reactie
 3. Tea schreef:

  Ah wat mooi. Jullie nieuwe kleur muur is ook echt heel mooi, past er goed bij! Heb zelf een 1,20 bed en vind dat eigenlijk wel prima, al ben ik wel een beetje jaloers bij de gedachte aan zoveel ruimte in bed bij een 1,80 bed haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Annie schreef:

  Hoi Iris! Leuke blogpost! Ik ben meteen op de site van Emma gekeken omdat ik binnenkort misschien ook een nieuw matras nodig heb maar moet toch zeggen dat ik het niet helemaal met je eens ben wat betreft de prijscategorie waar ik Emma in zou plaatsen. Een matras van 1.80 kost als ik me niet vergis namelijk 699 euro, wat ik nog steeds een flink bedrag vind voor een matras. It better be good hoop ik dan 😛 Heel veel plezier ervan en hoop dat je lekker zult slapen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja is ook relatief natuurlijk! Matrassen zijn nu eenmaal duur, ben ik het helemaal mee eens, hoor. Deze matrassen vallen qua kwaliteit wel in een hogere klasse dus niet te vergelijken met iets van de Ikea bijvoorbeeld, en dan valt de prijs (relatief gezien) mee.

   | Reageer op deze reactie
   1. Hanneke schreef:

    Naar aanleiding van je vorige blog over het matras heb ik met “Emma” contact opgenomen. Ik had nl. de website bekeken (en vond het matras niet duur, tenminste als je het vergelijkt met een goed kwaliteitsmatras), maar maakte me wat zorgen over de duurzaamheid van het matras. Helemaal toen ik op de website van “Emma” recensies zag waarin gerept werd over de geur die de eerste dagen van het matras afkwam. Misschien goed om hier ook even te posten wat “Emma” hier over zegt. Bij deze…

    “Onze matrassen zijn geheel vrij van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom heeft het label OEKO-TEX® (International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology) Emma in productklasse 1 ondergebracht, wat de meest veilige textielstandaard is. Als u de onderstaande link volgt, kan u precies zien welke stoffen in het schuim verwerkt zijn. Zoals gezegd, valt Emma in de 1e klasse (‘Baby’).
    https://www.oeko-tex.com/en/business/certifications_and_services/ots_100/ots_100_limit_values/ots_100_limit_values.html “.

    Ik was nog benieuwd Iris wat jullie vonden van de geur van het matras. Viel dat jullie ook op? En zo ja, hoe lang duurde het voordat de geur weg was.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Dankje voor de aanvulling! Nee vond ik reuze meevallen. Hij rook wel heel ‘nieuw’ toen ik hem had uitgerold. Een beetje plastic-achtig, denk ik? Maar die geur was snel weg. De eerste nacht rook de slaapkamer er wel een beetje naar, maar vond dat niet storend. Volgens mij was het de tweede dag zo goed als weg! We hebben wel altijd het slaapkamerraam open staan, dus dat heeft ook vast geholpen.

     | Reageer op deze reactie
 5. Ine schreef:

  Wow, wat is je kamer prachtig geworden! Het zijn maar kleine ingrepen, maar met zo’n groot verschil. Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je kamer nu helemaal pinterest-waardig is 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Marleen schreef:

  Heel gaaf!! Zo’n hoofboard wil ook nog graag! Denk altijd dat het moeilijk te maken is en duur! 😬
  Een goed matras is idd echt heel makkelijk.
  Geniet er maar lekker van!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee valt echt reuze mee! Ik ben nu bezig met een blogpost over hoe we het hoofdbord hebben gemaakt, wat je er allemaal voor nodig hebt en hoeveel het in totaal kostte. Komt morgen online 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  Wat is jullie slaapkamer mooi geworden! Gek eigenlijk hè, hoe je met zulke simpele vernieuwingen als een lik verf en een hoofdbord zo’n verandering kan maken. Ik vind het heel mooi 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Bente schreef:

  Oeh met Early Dew heb ik laatst ook nog in mijn handen gestaan! Wij zijn uiteindelijk voor een iets groener en iets minder blauwige kleur gegaan maar toch very pretty!

  Heerlijk he, ik geniet ook al anderhalve week van ons heerlijke grote bed 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Michelle schreef:

  Zo’n gave metamorfose, en zo cool hoe je een samenwerkingspost zo naar je hand zet. Dat matras is echt super mooi trouwens. Niet dat een matras mooi hoeft te zijn, maar toch, bonuspunten <3 Maar 700 euro voor een matras vind ik nog wel heel duur :$ Bij de Ikea heb je er een (Hövag ) voor 300 euro en die kan toch niet zoveel slechter zijn..?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik weet niet of ik die heb gehad die jij noemt, het was in ieder geval wel een Ikea-matras met pocketveren. Ik vond hem na twee jaar echt verschrikkelijk slapen en heb toen alweer een nieuwe moeten kopen :'( Ook weer van Ikea (deze keer zonder veren en een wat duurdere) en die was prima, maar vind de nieuwe matras veeel fijner liggen. Steve heeft niet echt een voorkeur geloof ik, dus het is ook maar net hoeveel waarde je eraan hecht natuurlijk!

   | Reageer op deze reactie
 10. Kim schreef:

  Jaaa ik zag het op snapchat (schilderen in die hitte, heerlijk haha!), het is super mooi geworden 🙂
  Ik wil ook graag een nieuw matras, wij hadden ervoor gekozen om twee losse matrassen te kopen (omdat ik mijn eigen helft wil), maar dat is toch niet zo fijn. Wanneer we samen series kijken in de avond verdwijn ik meestal tussen de matrassen in. Fijn dat deze goed te betalen zijn 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Anouk schreef:

  Wat super mooi is het geworden! Ik heb de afgelopen zomer ook met mijn meubels geschoven, en het staat nu zoveel beter. Ik ben echt jaloers op jullie hoofdbord, ik vind dat zo tof!

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  Nu ik die foto’s zo zie, vraag ik me af hoe jullie het met zo’n smal bed hebben volgehouden 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha dat vraag ik me ook elke keer af. Vooral toen ik de foto’s weer zag inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
 13. Resaarcle schreef:

  Superleuk resultaat. Mooi kleurtje voor de muur ook! Een dat hoofdbord oogt heel stijlvol Scandinavisch!

  | Reageer op deze reactie
 14. Karlijn schreef:

  Mooie kamer Iris! Ook leuk zo met die kleur op de muur. En inderdaad echt een foto voor Pinterest 🙂 Komt precies op tijd deze post, want ik ga verhuizen (YES) en heb een bed en matras nodig. Hiervoor had ik steeds een kamer waar al een bed stond, maar nu dus mijn eigen. En ik schrok me dood van de prijzen van die matrassen, holy shit. Ik snap dat je het als investering moet zien, maar man o man, dat kan mijn pinpas niet aan 😉 Dit matras ziet er goed uit en ik vind jouw reviews altijd erg betrouwbaar dus ik denk dat ik al weet waar mijn nieuwe matras vandaan gaat komen. Dankjewel! En slaap lekker 🙂 X

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: D.I.Y. Hoofdbord van multiplex | IKBENIRISNIET
 16. Rowan schreef:

  Wat is jullie slaapkamer mooi geworden! Ik vind de kleur op de muren ook ZO mooi! Lekker fris en inderdaad heel erg Pinterest waardig! Helemaal in combinatie met het gave hoofdbord!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa echt lekker fris inderdaad! Ben er superblij mee 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Marianne schreef:

  Heb na je vorige bericht over Emma meteen op hun site gekeken en direct een matras besteld. Ik vond ’t niet duur. Binnen 3 dagen had ik ‘m binnen en wat ligt ie heerlijk! Bedankt voor de tip, ik ben er erg blij mee. En jullie slaapkamer is prachtig geworden.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaah wat suuuperleuk om te horen! Ik vind hem ook nog steeds zó fijn liggen. Merk echt dat ik veel beter slaap de afgelopen twee weken. Blij dat jij hem ook zo fijn vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Sabine schreef:

  Ik vind die kleur om de muur echt prachtig!! En wat kan zo’n simpel hoofdbord een strakke indruk maken. I like!

  | Reageer op deze reactie
 19. Sofie schreef:

  Heel mooi geworden. Ik had het al gevolgd op Snapchat maar nu fijn lezen met wat meer uitleg en foto’s om te vergelijken.

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Vlogging is a party #42 - Emma matras en jarig » fashionisaparty.com
 21. Frederique schreef:

  Hoi Iris,

  Vroeg me af of je nog steeds tevreden bent over de matras? Alle reviews zien er heel goed uit. Maar tot nu toe heb ik alleen maar hele enthousiaste (gesponsorde) bloggers kunnen vinden hierover 🙂

  Hoop echt dat het net zo lekker ligt als iedereen omschrijft!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hoi! Ja, slaapt nog steeds net zo fijn als in het begin. Dat het gesponsord is betekent bij mij niet ik niet mijn eerlijke mening kan geven. Als ik het een verschrikkelijke matras had gevonden dan had ik er niet over geschreven, no worries!

   | Reageer op deze reactie
   1. Lisa schreef:

    Hai Iris!

    Dit is de tweede keer dat ik deze specifieke blog even door gelezen heb omdat ik toch echt wel sterk zit te denken om een EMMA matras aan te schaffen. De afwasbare hoes er omheen, is dat voor jou reden om geen molton en hoeslaken te gebruiken (lijkt zo op de foto’s)? Is dat ook echt niet nodig of is het gewoon ‘gemakzucht’, bij wijze van dan, ?
    Verder vind ik je kamer echt fantastisch mooi geworden. Ziet er veeeel beter uit!

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Nee dat was alleen voor de foto’s! Zodat je de matras goed kon zien. Ik gebruik wel gewoon een molton en laken want als je elke keer die hoes eraf moet halen en moet uit wassen lijkt me niet zo praktisch, het zou wel kunnen. Dankjewel 😀

     | Reageer op deze reactie
     1. Lisa schreef:

      Aahh vandaar! Ik zag het op de website namelijk ook al niet en ik dacht dat iedereen met een Emma matras gewoon zonder hoeslakens door het leven ging haha!
      Bedankt voor je snelle reactie, bevalt het matras jullie nog steeds?

      | Reageer op deze reactie
      1. Iris schreef:

       Nee, volgens mij doet iedereen puur voor fotografische redenen haha! Ja, bevalt nog steeds heel goed. Ik lig er nu op as we speak 😎

       | Reageer op deze reactie
 22. Chyara schreef:

  Hi Iris,

  Ik zie dat het in november al een keer gevraagd is, maar wil hem nu, na een half jaar toch nog een keer stellen. Hoe slaapt het matras nu? Ik heb een vriend die, net zoals jij al schrijft, een flink stuk zwaarder is en ben benieuwd of het voor heren ook net zo lekker slaapt. Ons matras wat wij nu hebben zorgt ervoor dat ik lekker lig, maar hij in een kuil wakker wordt, vandaar! 😉

  Ben benieuwd! Groetjes Chyara

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De matras slaapt nog steeds hetzelfde, gewoon goed! Mijn vriend ligt ook nog steeds goed. Van een kuil is zeker geen sprake, de matras is gewoon nog steeds zoals hij hier binnenkwam. Het is wel een wat zachtere matras, vooral als je wat zwaarder bent, dus daar moet je wel van houden.

   | Reageer op deze reactie
   1. Annet schreef:

    Heb ook deze matras maar de geur is er nog steeds. . Zelf mijn nacht kleding ruikt ernaar.
    Heb jij daar helemaal geen last van?

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Oh wat vervelend! Zou dan even contact opnemen met Emma zelf. Hier was het alleen de eerste dag dat je het een beetje rook in de slaapkamer, gewoon zo’n ‘nieuwe’ plastic-lucht. Maar vond het niet heel storend en na een paar dagen rook je niks meer. Ik heb wel altijd ons slaapkamerraam open staan, misschien dat dat helpt?

     | Reageer op deze reactie
 23. Annet schreef:

  Hallo,

  Ben toch benieuwd… jullie hebben nu al een poosje de Emma matras.
  Bevalt deze nog steeds?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hoi Annet, ja hoor, hij bevalt nog steeds heel goed en ligt nog steeds net zo lekker als in het begin. Zie ook de reacties hierboven 🙂

   | Reageer op deze reactie
Back to Top