Slaapkamer make-over & emma matras

Vorige week kwam onze langverwachte XL-matras van emma binnen. Op Snapchat heb je mee kunnen kijken hoe ik deze kans gelijk aangreep op de slaapkamer een make-over te geven. Omdat we anti-kraak wonen, wilde ik er geen complete renovatie van maken. Maar met slechts een lik verf, een zelfgemaakt hoofdbord van multiplex en voornamelijk tweedehands spullen is het toch een hele metamorfose geworden! In deze blogpost vind je de voor- en nafoto’s.

emma matras

mint-hartje Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door emma mint-hartje

Slaapkamer: voor

Onze slaapkamer is maar een klein kamertje met een inbouwkast en een wastafel. Verder hebben we er na het verhuizen alleen een klein bed, nachtkastje en vintage kaptafel ingezet. En toen was ‘ie vol, hoppa, klaar. Dat klinkt heel praktisch, maar zelfs dat was het niet. Het bed was voor ons veel te klein. En je moest je tussen de kaptafel en het bed wurmen – en regelmatig je kleine teen stoten – om aan de andere kant van de kamer te komen.

slaapkamer slaapkamer

Slaapkamer: na

Van emma kregen we een matras van 1.80m breed en ik kon mijn geluk niet op. Ik begon gelijk met de zoektocht naar een tweedehands bed van groter formaat. Op Marktplaats vond ik een oude Auping Auronde voor maar 75 euro! Nog in de buurt ook. Eén muur verfden we in de kleur ‘early dew’. Toen we het bed aan de kant schoven om te beginnen met verven, zagen we dat deze indeling véél logischer was. Ik wilde de muur waar het bed tegen stond in een leuk kleurtje hebben, dus schoven we het bed weer opzij om toch de andere muur te verven.  Tenslotte kochten we bij de bouwmarkt twee multiplexplaten om zelf een hoofdbord te maken. Hier hebben we twee kleine plankjes aangemaakt zodat we geen nachtkastjes meer hoefden te kopen. Ondanks dat we dus maar een paar aanpassingen hebben gedaan, is het resultaat nu honderd keer mooier. De kaptafel heb ik weer verkocht dus we hoeven onze tenen ook niet meer te stoten. Nu heeft onze slaapkamer een hoog Pinterest-gehalte, dat wilde ik heel graag!

slaapkamer slaapkamerslaapkamer slaapkamer

emma matras

Sindsdien slapen we op wolkjes. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe FIJN ik nu slaap. Niet alleen omdat we nu meer ruimte hebben, maar ook omdat de matras perfect ligt. Ik was best zenuwachtig dat we een matras geleverd kregen die we nog nooit hadden uitgetest. Straks was het een keiharde of juist héle zachte matras.. Daar hoef je bij emma gelukkig niet bang voor te zijn. De hardheid zit tussen hard en zacht in en is daardoor precies goed. Ze verkopen daarom ook maar één type matras (in verschillende formaten), kan niet misgaan. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kan je binnen honderd dagen de matras gratis retour zenden en krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

emma matras

De emma matras bestaat uit verschillende lagen: onderop een laag koudschuim, daarop een dunnere laag memory-traagschuim en daarop een ‘hypersoft’-laag. Hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld. Steve is een grote meneer en weegt twee keer zoveel als ik, maar ligt gelukkig ook net zo comfortabel. Om deze lagen zit een hoes die je open kan ritsen om te wassen. Dat vind ik een groot voordeel, onze vorige matras had dit namelijk niet. Het grootste voordeel is dat de emma matrassen relatief goed geprijsd zijn. Matrassen van goede kwaliteit zijn onwijs duur; emma wil laten zien dat een kwaliteitsmatras geen vermogen hoeft te kosten. De matrassen produceren ze in Duitsland en worden opgerold bezorgd. Na het uitpakken rolt de matras gelijk uit; wij konden er dezelfde nacht nog op slapen. En ik hoop dat we er nog heeel veel jaren met plezier op kunnen slapen, maar ik gok dat dat wel goed komt.

Meer informatie over de matrassen, inclusief webshop om je emma matras te bestellen, vind je op de emma website.

emma matrasemma matras

Ik ben heel benieuwd wat jullie van onze slaapkamer-metamorfose & emma matras vinden!

Back to Top