3x Leuke bordspellen voor twee personen

Bordspellen suf? ECHT NIET. Oké, ik moet zeggen dat ik er ook niet snel uit mezelf aan was begonnen. Maar toen Steve begin dit jaar zo ziek werd dat hij niets meer kon en gek werd van verveling en ellende, begonnen we met het spelen van bordspellen. Inmiddels is hij gelukkig weer zo-goed-als-beter, maar ik blijf spellen zoals deze leuk vinden.

Wat alleen wel jammer is, is dat leuke bordspellen voor twee personen vrij schaars zijn. Vaak staat wel aangegeven dat je het vanaf twee personen kan spelen, maar of het dan ook leuk is, is dan nog maar de vraag. Denk bijvoorbeeld aan Cluedo, daar waren we snel klaar mee. Dit zijn wèl leuke bordspellen voor twee personen:

1. Ravensburger Doolhof

leuke bordspellen voor twee personen leuke bordspellen voor twee personen leuke bordspellen voor twee personenHoeveel personen: 2-4 spelers
Speelduur: 20-30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, voor kinderen vanaf 7 jaar
Prijs: glow in the dark (!) editie voor 27,99 euro

Jeugdsentiment! Voor jullie ook? Dit speelde ik vroeger vaak met mijn moeder en zusje. Maar ook als je wat ouder bent, blijft het een leuk spel. Het is vrij eenvoudig: het bord is een doolhof dat uit verschillende plaatjes bestaat. Bij elke beurt verander je het doolhof om zo een gang te maken naar het voorwerp dat op je kaartje staat. Het doel is om de meeste voorwerpen te verzamelen. Het idee is dat je medespelers steeds weer hindernissen opwerpen omdat zij ook elke beurt het doolhof weer laten veranderen. Daardoor wordt het spel wel uitdagender door het met meer dan twee mensen te spelen. Ik vind dit niet een spel om heel vaak met z’n tweeën te spelen omdat het dan snel gaat vervelen, maar voor zo nu en dan is het perfect!

2. Backgammon

leuke bordspellen voor twee personenleuke bordspellen voor twee personen

Hoeveel personen: 2 spelers
Speelduur: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Zo moeilijk als je het zelf maakt
Prijs: backgammon in houten koffer voor 27,90 euro

Dit is het eerste spel dat we begonnen te spelen. Mijn moeder had nog een oud backgammon-koffertje liggen en nam dat voor ons mee. Ik vind dit spel leuk omdat je het vooral leert door het te doen. Dus we begonnen héél eenvoudig. Maar doordat we er beide steeds beter in werden, werd het spel ook complexer en uitdagender. Het is daardoor ook een spel dat nooit gaat vervelen. We hebben het weleens heel de avond achter elkaar door gespeeld (ik weet het, heftig, heftig) en het bleef leuk. Ik kan niet echt uitleggen in tekst hoe je het nu precies speelt, je moet in ieder geval al je stenen zien weg te spelen. Mocht dit spel nieuw voor je zijn: wij hebben het vrij snel geleerd door op youtube tutorials te kijken. Naast backgammon kan je met dit bordspel ook trictrac spelen, dat is de Nederlandse variant op het spel.

3. Takenoko

leuke bordspellen voor twee personen leuke bordspellen voor twee personen leuke bordspellen voor twee personen

Hoeveel personen: 2-4 spelers
Speelduur: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, voor kinderen vanaf 8 jaar
Prijs: 37,99 bij Comicasa (een comics/spellenwinkel in Enschede)

Dit pandaspel is absoluut mijn favoriet. Alleen al omdat er allerlei pruttel bij zit. Ik houd daar echt van. Het pandapoppetje is ook zó schattig. Deze panda is heel hongerig, het doel van het spel is om de panda met bamboescheuten te voeren. Het speelveld begint met één vijvertegel. Door te spelen maak je het land steeds groter, leg je rivieren aan en teel je bamboe. Ondertussen probeer je opdrachten te voltooien die op de kaartjes staan. Met deze opdrachten verdien je punten, degene met de meeste punten wint. Als je het spel eenmaal doorhebt is het vrij eenvoudig. Misschien dat het voor de hardcore-bordspelspeler daardoor wat eerder gaat vervelen. Maar voor mij niet, ik blijf dit echt één van de leukste spellen vinden! Er is ook een uitbreiding voor beschikbaar.

Wat vind jij leuke bordspellen voor twee personen?

De links in deze blogpost naar Bol.com zijn affiliatelinks, dankjewel voor je support!

Back to Top