Recept: Spinazie-Courgettesoep

Ik at deze soep een paar dagen geleden toen het al herfst leek, omdat met druilerig weer niets beter is dan home made soep! Je hebt niet veel ingrediënten nodig, het is makkelijk om te maken en het is ook nog eens snel klaar. Win-win-win. Alleen geschikt voor spinazie-lovers, want hij smaakt wel heel erg naar spinazie. Joh.
spinaziecourgettesoep

Ingrediënten voor één pan soep:

mint-hartje 300 gram spinazie
mint-hartje 1 courgette
mint-hartje 1 ui
mint-hartje 2 knoflookteentjes*
mint-hartje 2 bouillonblokjes
mint-hartje sojaroom (Tip: met kokosmelk nóg lekkerder!)
mint-hartje kruiden: ik gebruikte verse basilicumblaadjes van m’n plantje

* Ik deed er zelf eigenlijk 4 knoflookteentjes in, maar als jij wel een sociaal leven hebt, kan je het wellicht beter bij 1 à 2 teentjes laten.

spinaziesoep

Bereiding:

1. Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes. Bak de ui en knoflook enkele minuten in wat olie in een grote (soep)pan.

2. Voeg de courgette toe, bak een paar minuutjes mee en voeg dan ook de spinazie toe.

3. O ja, en ondertussen moest je even de waterkoker aanzetten voor de bouillon. Die maak je door de twee bouillonblokjes op te lossen in 1 liter gekookt water. Giet dit ook in de pan.

4. Roer een beetje door, ik gooide er ook nog een beetje droge witte wijn bij (maar dat hoeft niet hoor). Als het gaat pruttelen op een zacht vuurtje zo’n 10 – 15 minuten laten koken.

5. Zet het vuur uit, roer er de basilicumblaadjes doorheen (of andere kruiden) en pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender.

6. Nu kan je de soep opdienen met een wolkje room (klinkt leuk). Offf, dat las ik in dit recept, nog even een scheutje kokosmelk mee verwarmen in de soep en dan opdienen. Dat deed ik de tweede keer en toen vond ik de soep lekkerder dan zonder de kokosmelk. Voeg peper & zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Om het helemaal gezond te maken, at ik er roggebrood bij. Dat vind ik normaal één van de meest ranzigste dingen ter wereld, maar als je het maar goed in de soep dipt en niet al te grote happen neemt is het goed te doen blijkbaar #eatingclean #grapje

Back to Top