Recept: Spinazie-Courgettesoep

Ik at deze soep een paar dagen geleden toen het al herfst leek, omdat met druilerig weer niets beter is dan home made soep! Je hebt niet veel ingrediënten nodig, het is makkelijk om te maken en het is ook nog eens snel klaar. Win-win-win. Alleen geschikt voor spinazie-lovers, want hij smaakt wel heel erg naar spinazie. Joh.
spinaziecourgettesoep

Ingrediënten voor één pan soep:

mint-hartje 300 gram spinazie
mint-hartje 1 courgette
mint-hartje 1 ui
mint-hartje 2 knoflookteentjes*
mint-hartje 2 bouillonblokjes
mint-hartje sojaroom (Tip: met kokosmelk nóg lekkerder!)
mint-hartje kruiden: ik gebruikte verse basilicumblaadjes van m’n plantje

* Ik deed er zelf eigenlijk 4 knoflookteentjes in, maar als jij wel een sociaal leven hebt, kan je het wellicht beter bij 1 à 2 teentjes laten.

spinaziesoep

Bereiding:

1. Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes. Bak de ui en knoflook enkele minuten in wat olie in een grote (soep)pan.

2. Voeg de courgette toe, bak een paar minuutjes mee en voeg dan ook de spinazie toe.

3. O ja, en ondertussen moest je even de waterkoker aanzetten voor de bouillon. Die maak je door de twee bouillonblokjes op te lossen in 1 liter gekookt water. Giet dit ook in de pan.

4. Roer een beetje door, ik gooide er ook nog een beetje droge witte wijn bij (maar dat hoeft niet hoor). Als het gaat pruttelen op een zacht vuurtje zo’n 10 – 15 minuten laten koken.

5. Zet het vuur uit, roer er de basilicumblaadjes doorheen (of andere kruiden) en pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender.

6. Nu kan je de soep opdienen met een wolkje room (klinkt leuk). Offf, dat las ik in dit recept, nog even een scheutje kokosmelk mee verwarmen in de soep en dan opdienen. Dat deed ik de tweede keer en toen vond ik de soep lekkerder dan zonder de kokosmelk. Voeg peper & zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Om het helemaal gezond te maken, at ik er roggebrood bij. Dat vind ik normaal één van de meest ranzigste dingen ter wereld, maar als je het maar goed in de soep dipt en niet al te grote happen neemt is het goed te doen blijkbaar #eatingclean #grapje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Recept: Spinazie-Courgettesoep

 1. Mandy schreef:

  Klinkt lekker, die ga ik zeeeker eens maken. Ik ben een echte soepjunkie, vooral gepureerde soepjes. Het is er ook echt weer voor.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ook! Ik vind het ook zo leuk om te maken en om elke keer te bedenken ‘welke kleur soep ik deze keer maken?’ 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Aline schreef:

  Wow dat lijkt me best apart! Maar ik ben echt een soepfanaat en in de winter eet ik het liefst elke dag soep. Misschien deze maar eens proberen voor de variatie en hij is nog gezond ook! Maar roggebrood brrrrrrr. Die geur alleen al.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Komt wel! Een paar jaar geleden was ik al heel trots als ik een Knorr Wereldgerecht had gemaakt, haha!

   | Reageer op deze reactie
 3. Farah schreef:

  ‘#eatingclean’, hahaha!
  Roggebrood, zo ranzig inderdaad.

  De soep klinkt lekker. Ik houd van zelfgemaakte soep :).
  Ik maak zelf vanavond pompoensoep. Ook echt al een herfst recept pfff.

  | Reageer op deze reactie
 4. Lauradenkt schreef:

  Dit zou zomaar een recept kunnen zijn dat ik ga proberen en dat is een compliment, want dat doe ik niet vaak 😛

  | Reageer op deze reactie
 5. Lisa schreef:

  Wauw, dat is wel heel groen! Maar het klinkt superlekker; ik dol op spinazie ^^

  | Reageer op deze reactie
 6. Sas schreef:

  Klinkt goed! Thanks voor het recept.
  En leuk, je nieuwe achtergrond 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Con leche schreef:

  Wat ook echt lekker is door spinaziesoep: rozemarijn. Gewoon van die naaldjes in de soep doen en dan mee pureren. I know, klinkt vreemd, maar wel lekker!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh, goede tip! Ga ik de volgende keer meteen proberen want ik vind rozemarijn heel lekker 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Anne schreef:

  YUM! Dit lijkt me goddelijk.. En ondanks mijn sociale leven, ga ik echt wel voor de volle dosis knoflook.. Kom! 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha ik moest zo hard lachen toen ik gisteren een blogmailtje kreeg van jouw reactie 😛

   | Reageer op deze reactie
 9. Ina schreef:

  Als ik nou de spinazie er eens gewoon uitliet? Minder mooi groen, maar misschien toch wel best heerlijk?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Klopt! Courgettesoep is één van m’n favorieten. Dit is een heel lekker recept vind ik 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Ina schreef:

    Dat pittige soepje klinkt inderdaad ook heerlijk. En geeft me bovendien een prima excuus om weer eens een flesje wijn in huis te halen! 😉

    | Reageer op deze reactie
 10. Harrie schreef:

  Uuuuh….., die bouillonblokjes, volgens mij is dat Maggi. Is dat vegan voor zover jij weet?
  Ook ik ben ongeneeslijk verknoflookt, maar dat scheelt weer parfum en deodorant!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Er zijn verschillende merken van bouillonblokjes, die van Healthy Planet (te koop bij natuurwinkels) zijn in ieder geval vegan. Maar misschien de standaard groentebouillonblokjes uit de super ook wel, weet ik zo niet uit mijn hoofd.

   | Reageer op deze reactie
 11. Eva schreef:

  Haha ik vind roggebrood ook echt zoooo vies. Alleen met erwtensoep en een plakje spek (excuus, dat is de vleeseter in mij) is het te pruimen. Die soep klinkt overigens wel erg lekker!

  | Reageer op deze reactie
 12. Anne schreef:

  Vooral nu het herfst en winter wordt heb ik elke dag zin in soep. Ik maak regelmatig zelf een soepje, maar heb het nog nooit met spinazie geprobeerd. Deze ga ik zeker snel eens maken!

  | Reageer op deze reactie
 13. Inez schreef:

  Mmmmm dit ziet er zo enorm lekker uit! Ik bewonder je healthness toch wel erg hoor! Ik probeer heel erg vaak gezond te zijn, dit lukt dan voor een week maar m’n ouders lijken er net een stokje voor te steken frieten,pannekoeken of fishstick als avondeten, nemen de dingen die ik op het boodschappenlijstje heb gezet niet mee >:( En nu zit ik weer een ijsje te eten.. een stevia ijsje weliswaar! Heb jij ze al geproeft? Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken..

  | Reageer op deze reactie
 14. Anna schreef:

  heb deze net gemaakt en hij was heel lekker! dankjewel voor de inspiratie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Marcella schreef:

  Dit zou ik niet snel zelf bedenken, maar het klinkt heerlijk. Ook maar es proberen dus, ik ga je recept bewaren.

  | Reageer op deze reactie
 16. Vicky schreef:

  Had nog verse spinazie in de ijskast liggen, jouw recept gevonden op internet. Geprobeerd en is echt een hele lekkere soep, zelfs onze dochter van 10 vond het echt lekker, wel de versie met kokosmelk gemaakt.

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 3 | IKBENIRISNIET
 18. Anna schreef:

  Vond net dit recept terug via je receptenindex! Dit is het eerste gerecht dat ik maakte toen ik alleen ben gaan wonen, ook de eerste keer dat ik zelf soep maakte. Ik was super bang dat ik iets zou doen mislukken maar het draaide gelukkig goed uit 🙂 ga me er binnenkort denk ik nog eens aan wagen.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top