Filmtips XLV

Zoals beloofd nu ook het lijstje met filmtips van juli online! Die van juni kwamen de vorige maand online. Gemist? Zie hier! En dan gaan we nu verder met de vijf mooiste en leukste films die ik in juli zag:

lunchbox

The Lunchbox (2013) – Officiële titel: Dabba. Mumbai heeft een beroemd lunchbox-systeem. Indiase vrouwen maken voedzame lunches en een voedselbezorger (dabbawala) brengt de lunchboxen naar de kantoormedewerkers. Elke dag worden duizenden lunchboxen heen en weer bezorgd, het is zo bekend omdat er bijna nooit fouten worden gemaakt. In The Lunchbox gaat het per ongeluk toch mis, waardoor een jonge huisvrouw via briefjes in de lunchbox in contact komt met een oudere man. Mooie film! Bekijk hier de trailer.

coconuthero

Coconut Hero (2015) – De 16-jarige Mike heeft geen zin meer in zijn crappy leven en doet een zelfdodingspoging. 99% van de mensen die hun leven willen eindigen door zichzelf in het hoofd te schieten overlijden en 1% blijft leven, vertel Mike. Mike is de 1%. En dan hoort hij dat hij een hersentumor heeft. Qua beschrijving niet de vrolijkste film, maar de film is juist heel luchtig en heeft droge humor. Bekijk hier de trailer.

singstreet

Sing Street (2016) – Deze coming-of-age film speelt zich af in de jaren ’80 in Dublin. Een jongen wil indruk maken op een meisje en begint een band. Een echte feel good film. Met leuke muziek! De muziek die voor de film werd gemaakt heeft een echte 80’s vibe. Bekijk hier de trailer. (Doe maar, want ik kan de sfeer van de film niet goed uitleggen in woorden.)

everybodywantssome

Everybody wants some!! (2016) – Deze film zou een vervolg/remake van Dazed and Confused zijn. Fijne, slome film zonder specifiek plot. Vind ik altijd wel fijn want dat zou het voorspelbaar maken. Maar ik kan me ook voorstellen dat je de film daardoor saai vindt. Bekijk hier de trailer.

neighbours

Neighbours 2: Sorority Rising (2016) – Ik doe altijd net alsof ik te intellectueel voor dit soort comedy-films ben. Maar stiekem was dit toch echt de leukste film die ik in de hele maand zag. O ja, Zac Efron hielp ook mee. Net als het eerste deel van Neighbours heeft deel twee ook weer véél foute humor. Het is gewoon echt een slechte film. Ik houd d’r van. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top