Q&A: Jullie vragen beantwoord

Op Snapchat en in mijn weekoverzicht vroeg ik of jullie nog vragen hadden die ik zou kunnen beantwoorden in een blogpost. En die hadden jullie! De leukste heb ik eruit gepikt. Wil ik me écht laten steriliseren? Waarom kocht ik een hond en geen konijn? En wat is mijn lievelingsboek? U leest het hierrr.

vragen

Waarom heb je geen nieuw konijntje gekocht maar een hond?

Na het overlijden van Bunny von D ben ik in eerste instantie gelijk gaan kijken naar konijntjes in dierenasiels. Het voelde zo kaal en leeg in huis, ik was echt heel verdrietig. Maar bij elk konijntje dat ik zag, werd ik alleen maar meer verdrietig. Ik zocht trouwens via Google of ik ex-proefdierkonijnen kon adopteren en kwam zo uit op de website van een stichting waar je ex-proefdierbeagles kon adopteren. Daar hebben we ons aangemeld. In de tussentijd zagen we ineens een leuke beagle in een asiel in de buurt. En daar was Ollie! Mijn hart kan het denk ik ook niet meer aan om nog konijntjes als huisdier te hebben, ze zijn zo kwetsbaar. Ik ben heel blij dat we nu een robuust beest in huis hebben lopen waar ik me minder zorgen om hoef te maken. Honden zijn makkelijker als huisdier dan konijnen, vind ik in ieder geval.

ollie-en-iris-in-het-bos

Overweeg je serieus wel eens om je te laten steriliseren? En hoe denkt Steve over kinderen?

Ja, het is iets waar ik veel mee bezig ben, als in: van wetenschappelijke studies hierover lezen tot aan een gesprek met mijn huisarts. En ik denk dat het me honderd keer gelukkiger zou maken. En dat is natuurlijk ook iets waar ik veel met Steve over heb gepraat en hij staat daar gelukkig helemaal achter. Ook de mensen in mijn directe omgeving snappen het heel goed en juichen het alleen maar toe. Ik weet heel goed van mijzelf wat ik wel niet wil en kinderen wil ik dus echt-echt-écht niet.

Willen jij en Steve trouwen? En hoe zou jullie bruiloft er dan uit zien?

Trouwen is dan weer iets dat ik wèl heel graag wil. Steve gelukkig ook! Ik droom van een mooie hippie/eco bruiloft in de natuur. Maar ik denk dat het in werkelijkheid een kleinschalig iets zou worden. Ik vier mijn eigen verjaardag niet eens, dus zo’n mega-feestelijke bruiloft zou ik alleen maar ongemakkelijk vinden.

Wie zijn je favo snapchatters?

  • Lil’ Kleine (lilkleine) is mijn Snapchatidool, zijn leven fascineert me enorm;
  • Suus (sowiesosuus) is mijn favoriete mama op Snapchat, ze is net zo leuk als Lorelai uit Gilmore Girls;
  • Sanne (laviesagista) is één van de knapste mensen die ik volg, ze kan mooie dingen met make-up en ze is nog grappig óók;
  • Alwin & Saske (vetgezellig) zijn supercreatief, dat zie je aan hun videos, maar ook aan hun Snapchats!

Heb je veel contact met andere bloggers en wie zijn je favoriete Nederlandse blogs?

Niet heel veel, dat is meer omdat ik van mezelf niet zo sociaal ben ingesteld. Maar ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan met mensen af te spreken van de interwebs.

Een kleine greep uit mijn favoriete Nederlandse blogs:

ikbensaske en ikbenirisniet

Zijn er nog andere opleidingen dan psychologie die je hebt overwogen?

Ja! Op de havo ben vlak voor de examens gestopt en wilde ik me inschrijven voor fotografie (MBO). Uiteindelijk heb ik het jaar toch overgedaan en besloot ik dat ik naar de kunstacademie wilde. Op de één of andere manier kwam ik bij 3PS terecht (Propedeuse Psychologische en Pedagogische Studies) en stroomde door naar Toegepaste Psychologie. Na een jaar stopte ik en overwoog ik CMD of Kunst & Techniek. Hoe ik wéér bij Psychologie terecht kwam, alleen dan op de uni, mag Joost weten. Daar heb ik meer dan eens spijt van gehad, maar achteraf gezien ben ik blij met hoe alles is gelopen. Voor mijn gevoel komt nu alles mooi samen.

Hoe wist je dat psychologie de opleiding was die je wou gaan doen?

Dat wist ik niet! Ik twijfelde tussen van alles en vond eigenlijk niets écht leuk. Het was een gokje.

Waar kan je voor wakker gemaakt worden?

Risotto.

risotto-met-venkel-en-citroen

Als je 5 jaar terug gaat in de tijd en je mocht 1 ding aan jezelf vertellen: wat zou dit dan zijn?

Dat alles goed komt.

Is er iets dat je onwijs graag zou willen dat je het was? (Zoals een minimalist)

Jaaaa ook een minimalist! Ik ben zo jaloers als ik filmpjes zie van minimalisten. Met zo’n intens opgeruimd & leeg huis. Maar goed, die mensen compenseren ook vast weer ergens voor. Vind het vaak nogal obsessief-compulsief overkomen. Lang leve de chaos dan maar.

Wat is je lievelingsboek?

#Girlboss van Sophia Amoruso. Ik vind haar verhaal heel inspirerend!

inspirerende boeken

Dat was ‘em alweer! Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben geel_hartje

Back to Top