Recept: Simpele zeewiersalade

Confession: toen ik begon met vegetarisch eten, heb ik nog járen vis gegeten. Voornamelijk omdat destijds nog maar weinig restaurants vegetarische gerechten op de kaart hadden staan en omdat ik het toch best wel moeilijk vond om het te laten staan. Maar de laatste paar jaar eet ik het niet meer en mis ik het ook niet echt. Om toch iets vis-achtigs te eten, zit ik vaak aan de vegetarische sushi of zeewier. Normaal koop ik zeewiersalade kant-en-klaar in een bakje, maar het leek mij ook wel eens leuk om het zelf te maken!

zeewiersalade maken

Zeewier

De zeewier die ik gebruikte, kon je laatst ook al zien de shoplog die ik plaatste. Het is een zakje met gemengde soorten zeewier: wakame, kombu, agar-agar, akamodoki en ogo nori. Deze is van het merk TerraSana en kocht ik bij Ekoplaza. Als je geen winkel in de buurt hebt die zeewier verkoopt kan je ook even googelen naar ‘zeewier kopen’ en dan vind je verschillende webshops die het aanbieden. Of je koopt gewoon kant en klare zeewiersalade bij de Appie 😉 Je moet er trouwens wel van houden hoor, Steve moet al kokhalzen van de geur van zeewier bijvoorbeeld. En qua textuur is het ook even gek als je het nog niet eerder hebt gegeten.

zeewiersalade recept

Ingrediënten voor 1-2 personen:

  • 10 gram gemengde zeewiersalade (gedroogd)
  • 1/2 komkommer
  • 1 lenteui
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 limoen
  • 1/4 tl chilipepervlokken
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie

Bereiding:

1. Week de zeewier in een schaal met water voor ongeveer 10 minuten. Laat het zeewier uitlekken in een vergiet en doe het weer terug in de schaal.

2. Halveer een halve komkommer in de lengte en snij er dunne schijfjes van. Snij de lenteui in ringetjes. Roer dit door de zeewier. Voeg er ook ongeveer een eetlepel aan geroosterde sesamzaadjes aan toe. Sesamzaadjes rooster je door ze even te bakken in een koekenpan zonder olie op hoog vuur.

3. Voeg het sap van 1/2 – 1 limoen toe, een beetje chilipepervlokken, een scheutje sojasaus en wat sesamolie. De hoeveelheden in de ingrediëntenlijst zijn slechts een richtlijn, doe het gewoon een beetje op gevoel en smaak. Komt goed!

zeewiersalade recept

Ook fijne zee-achtige recepten die geschikt zijn voor vegetariërs:

Eet smakelijk!

Back to Top