8 x Patches om je kleding mee op te leuken

Van Vera kreeg ik een superleuke avocado-patch. Met een hete strijkbout maakte ik hem gelijk vast op een oud spijkerjasje. Dat jasje had ik al een tijd niet meer gedragen; nu voelt het weer als een nieuw kledingstuk! In deze blogpost laat ik je deze en nog meer leuke patches zien om je kleding mee op te leuken.

Patches voor op je kleding Patches voor op je kleding Patches voor op je kleding Patches voor op je kleding

8 x Patches voor op je kleding

Vera heeft haar eigen webshop waar je naast de leuke avocado-patch ook andere designs van haar vindt. Op Etsy kan je tevens haar zelf ontworpen producten vinden. En terwijl ik zo op Etsy aan het rondklikken was, vond ik nog vééél meer leuke patches:

Leuke patches voor op kleding

1. Dachshund Donut door Franje Design – 6 euro // 2. The Almighty Avocado door Franje Design – 6 euro // 3. Sprout Kitty Patch door Pony People – 6,60 euro // 4. Girl Boss Gang door Made Au Gold – 7,55 euro // 5. Girl Power door Coucou Suzette – 7 euro // 6. Vegan Taco door VeganPowerCo – 5,66 euro // 7. Eat Green door Mokuyobi // 8. Wanderer door SpaceCommand – 7,55 euro.

De meeste van de bovenstaande patches hebben al een soort lijm aan de achterzijde waardoor je ze als strijkapplicatie kan gebruiken. Om ze extra goed vast te zetten, kan je ze ook nog vast maken met naald en draad.

De patches zijn leuk om op een makkelijke manier een oud kledingstuk weer wat extra’s te geven. Het schijnt hartstikke hip te zijn om heel je spijkerjasje ermee vol te plempen. Maar ik woon in Twente waar dat soort mode-hypes vaak vijf jaar later pas over komen waaien. Dus wat weet ik er ook van. Ik ben in ieder geval verliefd op mijn avocado-superheld.

Welke is jouw favoriet?

Deze blogpost bevat een product dat ik heb gekregen, dankjewel Vera!
Ook vind je in deze blogopst affiliatelinks. Bedankt voor je support  geel_hartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties op “8 x Patches om je kleding mee op te leuken

 1. Karlijn schreef:

  Zo zo leuk! Ik heb op Pinterest een bord met pins&patches en zou ze het liefste allemaal hebben. Maar goed, dat is misschien net iets te veel 😉 Wij vieren Sinterklaas met lootjes en ik ga er sowieso een patch op zetten. Nu nog kiezen want er zijn er zoveel 🙂 En vooral die met de leuke teksten vind ik zo tof, doen me echt elke keer in de lach schieten. O wacht, ik ga je er straks even een doorsturen via Pinterest want ik zag er laatst eentje die me aan jou deed denken (positief natuurlijk he). XXXX

  | Reageer op deze reactie
 2. Vera schreef:

  Ik ben zo blij dat je hem leuk vindt, Iris! En wat een leuke metgezellen heb je gevonden! Ik maak ze zelf ook altijd op wat oudere kleding; het is een super makkelijke manier om voor weinig geld iets te ‘tweaken’ zodat het als nieuw voelt. Er zullen er weer een flink aantal op mijn wishlist staan dit jaar; er zijn zoooveeel leuke patches te vinden. Veel plezier met je avocado!

  | Reageer op deze reactie
 3. Mieke schreef:

  De nr. 8 wanderer…en dan op mn eeuwenoude denimjack, bovenaan bij de nek….dreamminnggg…

  | Reageer op deze reactie
 4. Evelien schreef:

  Vet! Echt heel leuk om te geven als cadeau, patches. Geloof helemaal dat het een ‘oud’ kledingstuk zo als nieuw maakt.

  | Reageer op deze reactie
 5. Jacqueline schreef:

  Die donuttekkel is echt geweldig!
  Ik heb zelf een borduurmachine en zou dus ook zelf patches kunnen maken, maar doe het maar vrij weinig. Heb een tijdje geleden wel een oude luiertas volgeplempt met patches. Die gebruik ik nu af en toe als rolstoeltas (vanwege de handige lussen, mijn kinderen zijn al een jaar of 7 uit de luiers, dus die tas kon wel wat nieuws gebruiken).

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Hahaha sowieso die avocado, fantastisch! De vegan-taco zie ik ook wel verschijnen op je spijkerjasje 😉 Ik heb er zelf niet echt geschikte kledingstukken voor (maar een tas kan natuurlijk ook), maar ik vind het wel heel leuk staan altijd op spijkerjasjes!

  | Reageer op deze reactie
 7. Charelle schreef:

  Oooh deze zijn zo schattig! Vooral die avocado, ik ben echt fan! In inderdaad mega handig. Ik heb altijd aan één broeksknie (rechts) heel snel een gat, omdat ik daar altijd op leun als ik iets moet oprapen ofzo denk ik. Geen idee!

  | Reageer op deze reactie
 8. Natasja schreef:

  Die avocado patch van Vera is echt heel leuk!
  Ik vind de tekkel donut ook cute en ben stiekem een beetje fan van Pony People.

  | Reageer op deze reactie
 9. Sanne schreef:

  Zo leuk! Ik had wat patches op mijn bomberjasje, maar die vielen er allemaal één voor één vanaf. Zo sneu! Dus nu heb ik maar een pin, haha.

  | Reageer op deze reactie
 10. Karlijn schreef:

  Die avocado is zo leuk! Vroeger heb ik ooit geprobeerd om met buttons een jasje / tas op te fleuren, maar helaas zijn buttons niet de meest stevige dingen om aan een tas vast te maken. Wellicht is een patch een beter idee 😛

  | Reageer op deze reactie
Back to Top