3 x Groene blogs in het zonnetje

Groene blogs zijn mijn lievelings. Ik haal er zelf veel inspiratie uit en vind het fantastisch om te zien dat het inmiddels echt een niche is geworden in blogland. 

Groene Blogs
via Pexels

3 x groene blogs:

Groene blogs - Zaailingen

Zaailingen is een blog die Linda bijhoudt voor consumenten die duurzamer willen leven. Wat mij direct opviel was de hoge kwaliteit van artikelen die Linda plaatst op haar blog. Ze heeft biologie en aardwetenschappen gestudeerd en je ziet duidelijk dat ze kritisch en onderzoekend schrijft over groene onderwerpen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een impactcalculator ontwikkeld, heeft ze uitgezocht of Ecosia nu echt zo veel beter is dan Google (spoiler: nope) en houdt ze een handig overzicht bij van relevante petities. Behoort zeker tot één van mijn favoriete groene blogs op dit moment omdat ik er veel van leer.

Groene blogs - Claire Codi

Claire Codi is wat luchtiger geschreven, vergelijkbaar met de groene onderwerpen op mijn blog. Houd ik uiteraard ook heel erg van! Claire is sowieso fantastisch want ze behoort tot mijn Patreon-clubje én ik herken veel van mijzelf in haar. Zo schreef ze een artikel over gelukkig leven als vegetariër met een carnivoor en is ze ook net zo fan van wasbare wattenschijfjes als ik!

Groene blogs - Awkward Duckling

Awkward Duckling volg ik al een tijdje op Instagram. Ik word altijd blij van de bijzondere boeken die ze laat zien! Deze boeken reviewt ze ook op haar blog. Zie bijvoorbeeld haar leestip voor een creatief mindfulness werkboek of het boek Delen doe je zo. Verder kan je bij haar terecht voor nog veel meer groene onderwerpen: van het zelf maken van after sun tot een uitgebreid artikel over circulaire economie.

Meer groen leesvoer

Sophie heeft op haar blog Naoki.nl een handige lijst samengesteld met de leukste Nederlandse groene blogs. De lijst bestaat uit 54 (!) groene blogs, verdeeld in verschillende categorieën: bewust leven, duurzame lifestyle, natuurlijke en/of dierproefvrije beauty, duurzaam eten en vegan lifestyle.

Weet je meer leuke groene blogs? Of schrijf je zelf over groene onderwerpen? Meer leestips zijn altijd welkom in de comments 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “3 x Groene blogs in het zonnetje

 1. Claire schreef:

  Dat moment dat je op ikbenirisniet.nl staat <3 Niet te geloven dat je mij noemt. Ik voel me echt een mini fangirl haha. Super bedankt <3 Hele fijne andere groene blogs vind ik: kouwekleren.nl (fair fashion) whensarasmiles (fair fashion) groene avonturen (groen leven) Emma+John (zero waste) Omdatikdatwil (vegan+groen leven) .

  | Reageer op deze reactie
 2. Linda schreef:

  Jeej, wat leuk! Dankzij dit soort lijstjes heb ik al zoveel toffe blogs ontdekt en nu sta ik nog zelf tussen ook. Helemaal vereerd door die mooie complimenten, dankjewel Iris 🙂

  Ik vind het sowieso al heel tof om te zien dat zoveel mensen vanuit eigen interesses en met eigen stijl met hetzelfde doel aan de slag zijn en liever samenwerken dan dat we elkaars concurrentie zijn. Samen is leuker! <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja sowieso! Ik lees soms wel eens kritiek van bloggers in het algemeen dat het zo’n concurrerend wereldje is, maar daar merk ik echt helemaal niks van. De groene niche is denk ik ook wel wat meer ‘hippie’ aangelegd, dat zal ook vast meehelpen 😀 Blij dat je het leuk vindt in ieder geval, je blog verdient de aandacht echt, ik vind je werk zó goed!

   | Reageer op deze reactie
 3. Hanneke schreef:

  Grappig dat je net vandaag dit post. Vanochtend zat ik met mijn zoon achter de computer en checkte ik mijn bloglovin op nieuwe meldingen. Toen vroeg hij me welke drie blogs ik het allerliefst zou willen houden. Liever had ik mijn zes favo’s gekozen, maar mijn drie allerlievelingste blogs zijn: thisrawsomeveganlife, whatabouther en ikbenirisniet.
  De drie groene blogs die jij noemt, ken ik niet. Ik heb meteen even gekeken en vind ze echt alle drie tof. Ik ben echter ook mijn bloglovin-lijst aan het declutteren. Komt er één bij, moet er een andere af. Dus moet eens even kritisch kijken of ik een hiervan ga toevoegen.

  | Reageer op deze reactie
 4. Merel schreef:

  Leuk dat je deze blogs even in het zonnetje zet! Ik ga even een kijkje nemen op alle blogs 🙂 De Groene Zus is trouwens ook een groene blog die ik met veel plezier vol. Misschien nog een goede tip voor jou! Liefs, Merel

  | Reageer op deze reactie
 5. Anne schreef:

  Wat een leuke blogs zo bij elkaar, ik ga meteen even volgen. Ik ben zelf altijd op zoek naar inspirerende mensen met een eigen unieke levensstijl.

  | Reageer op deze reactie
 6. geertruurzaam schreef:

  Leestips zijn altijd welkom, fijn, zeker als inspiratie voor mijn eigen groene blog over duurzame ontwikkeling met en voor kinderen.
  (www.geertruurzaam.be)

  | Reageer op deze reactie
 7. Zelf heb ik geen groen blog, maar het zijn wel mijn favoriete blogs om te lezen. Ze zijn zo inspirerend en leuk! Claire is een geweldige blogster, ik heb veel contact met haar en ik word zo blij van haar blog. Naar Zaailingen ben ik heel benieuwd, vooral omdat zij er zo veel van weet! Malou x

  | Reageer op deze reactie
 8. Sofie schreef:

  Claire Codi en Awkward Duckling volg ik al, maar Zaailingen is nieuw voor me! Supertoffe tip, dankjewel!
  Ik blog zelf ook over groen leven en ik vind het ZO tof dat er alsmaar meer groene bloggers te vinden zijn. Yayyy voor de hippies van deze tijd ;-)!

  | Reageer op deze reactie
 9. Do schreef:

  Wat een handige post! Ik kende nog geen een van deze blogs, maar ik ga nu zeker een kijkje nemen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Leuk! Ook fijn om te weten dat Ecosia helemaal niet helpt, dan mag dat programma – dat toch al niet 100% goede resultaten geeft – ook weer weg in de digitale detox.

  | Reageer op deze reactie
 11. Tessa schreef:

  Zo lief je dat mij hebt genoemd, vooral omdat ik al zo lang fan ben van jouw blog :D. Andere favorieten van mij die je misschien ook wel leuk vindt zijn, zoals Claire ook al tipte, Emma+John, Kouwe Kleren en Groene Avonturen.

  | Reageer op deze reactie
 12. Lilian schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik was laatst op zoek naar groene websites en toen heb ik er ook een aantal gekregen, waaronder Awkward Duckling. Maar die anderen ga ik ook zeker eens bekijken. Ik moet sowieso wat meer mensen gaan volgen die zich druk maken om dingen en een beetje idealistisch zijn. Zo inspirerend.

  | Reageer op deze reactie
 13. Wat een leuk lijstje is dit! Ik ken Claire Codi ook. We doen allebei een fair fashion challenge. De andere blogs ken ik nog niet. Dus ik ga nu meteen een kijkje nemen.

  | Reageer op deze reactie
 14. Karlijn schreef:

  Ik volg eigenlijk best weinig groene blogs, dus dit lijstje komt echt goed van pas! Ga gelijk alle blogs bekijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Linda schreef:

  Ik word heel erg blij van lijstjes met groen blog leesvoer, zo kan ik weer heerlijk wat inspiratie opdoen en mijn groene blog netwerk wat vergroten haha! Ben de laatste tijd verzot op Fair Fashion, en zie in de comments ook wat fijne blogs staan. Fijn!

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: 3 x Fair Fashion blogs in het zonnetje | IKBENIRISNIET
 17. Carlien schreef:

  Wat een fijn lijstje, zeker Zaailingen ben ik helemaal van onder de indruk – veel dank! Goede inspiratie voor mijn eigen bescheiden blog (GoedvoordeWereld.nl) – superleuk!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top