3 x Groene blogs in het zonnetje

Groene blogs zijn mijn lievelings. Ik haal er zelf veel inspiratie uit en vind het fantastisch om te zien dat het inmiddels echt een niche is geworden in blogland. 

Groene Blogs
via Pexels

3 x groene blogs:

Groene blogs - Zaailingen

Zaailingen is een blog die Linda bijhoudt voor consumenten die duurzamer willen leven. Wat mij direct opviel was de hoge kwaliteit van artikelen die Linda plaatst op haar blog. Ze heeft biologie en aardwetenschappen gestudeerd en je ziet duidelijk dat ze kritisch en onderzoekend schrijft over groene onderwerpen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een impactcalculator ontwikkeld, heeft ze uitgezocht of Ecosia nu echt zo veel beter is dan Google (spoiler: nope) en houdt ze een handig overzicht bij van relevante petities. Behoort zeker tot één van mijn favoriete groene blogs op dit moment omdat ik er veel van leer.

Groene blogs - Claire Codi

Claire Codi is wat luchtiger geschreven, vergelijkbaar met de groene onderwerpen op mijn blog. Houd ik uiteraard ook heel erg van! Claire is sowieso fantastisch want ze behoort tot mijn Patreon-clubje én ik herken veel van mijzelf in haar. Zo schreef ze een artikel over gelukkig leven als vegetariër met een carnivoor en is ze ook net zo fan van wasbare wattenschijfjes als ik!

Groene blogs - Awkward Duckling

Awkward Duckling volg ik al een tijdje op Instagram. Ik word altijd blij van de bijzondere boeken die ze laat zien! Deze boeken reviewt ze ook op haar blog. Zie bijvoorbeeld haar leestip voor een creatief mindfulness werkboek of het boek Delen doe je zo. Verder kan je bij haar terecht voor nog veel meer groene onderwerpen: van het zelf maken van after sun tot een uitgebreid artikel over circulaire economie.

Meer groen leesvoer

Sophie heeft op haar blog Naoki.nl een handige lijst samengesteld met de leukste Nederlandse groene blogs. De lijst bestaat uit 54 (!) groene blogs, verdeeld in verschillende categorieën: bewust leven, duurzame lifestyle, natuurlijke en/of dierproefvrije beauty, duurzaam eten en vegan lifestyle.

Weet je meer leuke groene blogs? Of schrijf je zelf over groene onderwerpen? Meer leestips zijn altijd welkom in de comments 

Back to Top