Winactie: Ecologische schoonmaakspullen

Al heel lang werk ik samen met de duurzame webshop Babongo. Het is een kleine webshop met mooie, duurzame producten. Dus ik laat het hier altijd graag zien als er weer nieuwe spullen aan de collectie zijn toegevoegd! Deze keer besteed ik aandacht aan de ecologische schoonmaakspullen die Babongo verkoopt. Van biologisch afbreekbare vaatdoekjes tot een afwasborstel van kokos. En het allerleukste: je kan ze winnen!

Ecologische schoonmaakspullen

Ecologisch schoonmaken

Laatst schreef ik een blogpost over hoe ik mijn weekboodschappen doe. Ik vond dat een beetje suf door het hoge huisvrouw-gehalte. Maar uiteindelijk bleek iedereen het reuze interessant te vinden! Dus ik wilde hetzelfde doen over mijn schoonmaakroutine. Ik nam plaats achter mijn toetsenbord en bedacht me toen dat ik die helemaal niet heb. Steve doet tegenwoordig meestal de afwas omdat ik dat het meest vreselijke van heel de wereld vind om te doen. De was stapel ik op tot ik niets, maar dan ook echt níets, schoons meer heb om aan te doen en plan dan een wasweek in. O ja, stofzuigen vind ik wel prima om te doen. En een beetje stof afnemen. Soms. Als er bezoek komt. Dus eigenlijk maak ik al op een heel duurzame manier schoon, ik doe het gewoon niet zo vaak.

Ecologische schoonmaakspullen

Tips & Tricks

Ik heb best veel eco-schoonmaakproducten in huis want ik krijg zo nu en dan weleens iets opgestuurd. Maar meestal maak ik schoon met een beetje azijn gemengd met water. Of ik maak mijn eigen schoonmaakmiddel. (Oeps al een tijdje niet meer gedaan, note to self!) Azijn gebruik ik trouwens ook als wasverzachter. Niet heel spannend allemaal, maar het werkt prima. In mijn archief vind je een aantal blogposts over schoonmaken, wil je hier wat uitgebreider over lezen:

Ecologische schoonmaakspullen

Win ecologische schoonmaakspullen

Oké, je begrijpt mijn punt inmiddels wel, ik houd gewoon niet van schoonmaken. Maar wel van de superleuke schoonmaakproducten die je al op de foto’s voorbij ziet komen in deze blogpost. Het zijn allemaal op-en-top duurzame producten. Ik kocht ook weleens ecologische schoonmaakspullen bij Ekoplaza, maar dat heeft dan zo’n fluor-groene kleur en eerlijk gezegd vond ik de kwaliteit niet altijd goed. Keiharde sponzen en onhandige afwasborstels (met van die véél te harde plastic borstelharen, weet je welke ik bedoel?). Deze schoonmaakspullen van Babongo zien er tenminste ook nog eens leuk uit! Zoals een knalgele afwasborstel gemaakt van kokosvezels. Met een mooi verhaal trouwens: deze afwasborstels worden gemaakt in Sri Lanka. Langzaam werden ze van de markt verdrongen omdat plastic afwasborstels in opkomst kwamen. Babongo herintroduceert deze zero plastic afwasborstels omdat 1) hippies niet blij worden van plastic en 2) om de kokosvezelindustrie in Sri Lanka een boost te geven. Ze zijn ook nog eens fijner in gebruik vind ik zei Steve.

Ecologische schoonmaakspullen

Het zijn unieke spullen die wat minder bekend zijn en die je niet snel in de winkel om de hoek vindt. Daarom wilde ik er graag wat aandacht aan besteden. Wat wordt er toch veel moois en goeds gemaakt. Van Babongo mag ik ook een zelfde pakketje als wat ik heb gekregen, weggeven aan jullie om je hiermee kennis te laten maken. Het pakketje heb ik zelf samengesteld, ik hoop dat jullie het leuk vinden! Dit kan je winnen:

 • Gele zero plastic afwasborstel: gemaakt van kokosvezels, hergebruikt hout en metaal.
 • Groenteborstel: gemaakt van hetzelfde materiaal als de afwasborstel, om groenten mee schoon te maken. Ik vind ze handig om paddestoelen mee schoon te borstelen.
 • Vaatdoekjes: met leuke prints, ze nemen véél vocht op en zijn biologisch afbreekbaar. Ik vind deze superfijn, het zijn net dunne sponsjes en je kan ze gewoon in de wasmachine doen en vaak gebruiken.
 • Keukensponsje: gemaakt van natuurlijke cellulose.
 • Luxe theedoek: van linnen met leuke print van het Zweedse bedrijf Iris Hantverk. Zo mooi dat ik er bijna niet mee durfde af te drogen.

Ecologische schoonmaakspullen Ecologische schoonmaakspullen

Hoe doe je mee? Simpel! Je volgt gewoon de stappen in het onderstaande programmaatje en hoppa, je naam zit in de virtuele grabbelton. Je hoeft dus alleen een reactie achter te laten onder deze blogpost en in het programaatje aan te vinken dat je dit hebt gedaan. De andere stappen (zoals het delen van deze blogpost op Twitter) zijn níet verplicht, ze zorgen er wel voor dat je meer kans maakt!

a Rafflecopter giveaway

Deze winactie loopt tot en met maandag 28 november 2016. De winnaar wordt willekeurig gekozen. Iedereen met een postadres in Nederland of België mag meedoen, yay!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop, dankjewel Babongo!
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

161 reacties op “Winactie: Ecologische schoonmaakspullen

 1. chantal

  Leuke actie! Ik hou wel van huisvrouwen gezwets;) schoonmaken is niet mijn ding, maar afwassen vind ik eigenlijk niet zo erg, dus die afwasborstel komt mooi van pas. (Hij ziet er ook veel mooier uit dan een plastic exemplaar, het oog wil ook wat hihi)

 2. Daniëlle

  Schoonmaken, jeeej 😀 *verhaal over verhuizen en opruimen en dingen om mee te doen*

 3. Lieke

  Wat een leuke vaatdoekjes! Ik houd ook niet van schoonmaken maar deze zouden het wel iets draaglijker maken.

 4. Suzanne

  Wat een mooie spullen, vooral de theedoeken! Ik doe graag mee.

 5. carlijne

  hihi wat leuk, ik dacht eerst even dat die afwasborstel zo’n soort rugkrabber was voor onder de douche 😉

  • Iris

   Hahaha, dat vind ik best creatief bedacht. Multifunctioneel ding dus! 😉

 6. Veerlez

  Van zulke mooie en verantwoorde schoonaakspullen wordt iedereen toch blij? Ik wil meteen schoonmaken! Dus dat ik ga nu meteen doen en daarna even meedoen aan deze winactie 🙂

 7. Nienke

  Ik haat schoonmaken om eerlijk te zijn, maar misschien wordt het hierdoor minder erg? 🙂

 8. Iris

  Wat een handige afwasborstel, ik zit altijd te frutten met die randjes, maar dit lijkt me een stuk beter. En ik vind het huishoudelijke juist wel leuk, stiekem ben ik ook gewoon een huismus. Love de theedoek trouwens, mijn naam staat erop dus meant to be haha.

 9. Lisette

  Ik heb ook echt een gloeiende hekel aan de afwas, tot ergernis van mijn vriend.. alhoewel ik vermoed dat zijn afwashaat maar een heel klein beetje minder is dan de mijne en hij stiekem toch vaak tegen beter weten in zit te hopen dat ik de afwas heb gedaan (en andersom hoop ik dat altijd van hem). We wonen nog niet zo lang samen en hebben nog geen handig systeem hiervoor bedacht. Maar afwassen met die kokosborstel lijkt me geweldig, wie weet dat dat me zo blij en eco-trots maakt dat afwassen ineens leuk wordt!

  • Patricia

   Pfff schoonmaken niet echt mijn hobby maar zo word het wel een stuk leuker! Mooie spullen.

 10. Lisa

  yes!! ik hou ontzettend van schoonmaken (ja, shameless), afwassen vind ik zelfs heel erg fijn. ik heb dus die groene borstel van ecoplaza, mét die harde haren, maar die heb ik ook alweer een tijdje. ik wil graag meedoen aan de raffle!! groetjes van je twitterstalker

  • Iris

   Ja die!! Ik vond het zo’n vervelend ding. Deze kokosborstel is echt honderd keer fijner dus ik hoop stiekem dat je wint en anders moet je deze op je verlanglijstje zetten! (Heb overigens geen invloed op de uitslag hoor, voordat mensen boos worden hahah)

 11. Arlette

  Wat tof! Deze producten nog niet eerder gezien – doe graag mee!

 12. Linda

  Wat een heerlijk kneuterige blogpost weer! Daarom houd ik zo enorm veel van jouw blog, het is allemaal gewoon hartstikke herkenbaar (‘ik houd helemaal niet van schoonmaken’ – nou ik ook niet)! Ik wil graag meedoen met de winactie, hopelijk word ik dan gemotiveerder om te gaan schoonmaken met zulke mooie producten haha!

 13. Ruth

  eigenlijk heb ik nog nooit eerder nagedacht over duurzame vaatdoekjes en sponzen, wat leuk dat die er dus ook gewoon zijn. Ik doe graav mee met de winactie.

 14. Maud

  Nooit gedacht dat ik fan kon worden van vaatdoekjes, wat een leuke dingen! Ik doe graag mee met deze winactie 🙂

  • Iris

   Jaaa ze zijn serieus ook heel handig! Ik weet niet of je Snapchat hebt, maar daar heb ik zojuist een heuse Telsell test gedaan met de vaatdoekjes om te laten zien hoe goed ze water opnemen haha 😛 Leuk dat je meedoet!

 15. Lina Hamer

  Oeeh! Ik zag ze al in een foto op je Instagram en ben helemaal verliefd op de aardetint kleurtjes! Veeel beter dan mijn plastic ikea afwasborsel hihi! Ik doe graag mee <3

 16. Claire

  Wat een toffe winactie! In tegenstelling tot jou ben ik echt heel schoon en netjes. Maar ons appartement is mega klein en ik heb een vaatwasser haha. Gods gift to humans. Helaas geen droger dus ons huis ziet er 1 dag in de week ook uit als een spookhuis. Lijkt me heel gaaf om dit schoonmaakpakketje te winnen.

  • Iris

   JALOERS! Haha, nee ik ben niet snel jaloers, maar als het gaat om opgeruimde huizen mèt vaatwasser, oohhhh, dat wil ik óók. Leuk dat je mee doet 😀

 17. Kirsten

  Wat een futuristische afwasborstel! Ik ben zelf ook geen held met de afwas en ik weet niet if mijn vriend er mee wil afwassen, maar ik ga hem toch eens proberen denk ik..

 18. Korova

  Leuke post! Ik ga de linkjes nog even volgen na het werk, want volgens mij kan ik daar weer een hoop nieuwe tips uit halen. En mooie winactie natuurlijk. 😉

 19. Renata

  Mooie spullen, ik doe graag mee aan de winactie (alhoewel ik een bloedhekel heb aan schoonmaken).

 20. Wat een super leuke actie! Normaal reageer ik niet zo vaak op win acties maar deze laat ik niet aan mij voorbij gaan. Naast dat ik een enorme voorstander ben van biologisch en verantwoord is de kleur van de borstels exact de kleur van mijn muur! Liefde op het eerste gezicht dus…

 21. Kim

  Ja ik doe mee met de winactie en deel de afwezigheid van schoonmaakgenen met je 😉

 22. Paulien

  Ooh zo leuk dit!!
  Ik ben ook geen fan van die knalgroene harde haren dingen dus dit klinkt supergoed!!
  En het ziet er allemaal ook nog eens mooi uit 😍😍

 23. Ruthies

  Oef ja afwassen… ik wacht nog steeds op een App daarvoor!
  Maar ik doe eens mee. Toffe actie. Ziet er te gek uit! <3

 24. Inge

  Wat een leuke post! Bij het lezen van ‘winactie’ en ‘ecologische schoonmaakproducten’ gingen mijn voelsprieten al overeind staan – dat leek mij wel wat. Ik heb ook genoten van je eerlijkheid in bovenstaand verhaal. Vooral de doorhalingen vind ik erg charmant 🙂

 25. Annick

  Wat een leuke winactie! BInnen een aantal weken komt mijn vriend bij me inwonen. Van april tot nu heb ik dus steeds de afwas gedaan, ook als hij bleef eten. Met steeds de boodschap erbij dat hij dit nog genoeg mag/moet doen als hij hier woont. Bij deze wil ik hem dus fijn afwasmateriaal geven en aan de slag zetten 🙂

 26. Maaike

  Jaaa hebben, hebben, hebben! 😍 Als echte poetsmiep en moeder van twee kleine rommelkontjes (en een rommelige man 😂) kunnen we dit pakket heel erg goed gebruiken

 27. Patty

  Aaah deze wil ik super graag winnen! Ik ben al super bewust bezig met mijn eten en verzorgingsproducten maar dit mistte nog. Lijkt me super fijn om ook op dit gebied verantwoorde producten te gebruiken 🙂

 28. lies

  Schoonmaken is ook totaal niet mijn ding! Maar deze spulletjes zullen het al veel interessanter maken 🙂

 29. Loïs

  Wow, wat een mooie spullen! Daar wil ik graag mijn huis mee schoonmaken 🙂

 30. Denise

  Haha leuk om te zien hoe een ander het huishouden bijhoudt. Die borstels lijken me fijn! Ik heb die van dille&kamille maar die zijn ook zo lomp als maar zijn kan, niet echt fijn. Oooeh en die theekdoek print is mooi! Leuk ik doe mee 😉

 31. Kayleigh

  Jaaaaa leuk! We hebben pas een huisje gekocht dua ik man wel wat schoonmaakspullen gebruiken. En alle tips zijn natuurlijk welkom, aangezien zo groen mogelijk de voorkeur heeft!

 32. Chantal

  Ik ben niet echt een husvrouw, maar als ik poets, dan doe ik het milieubewust en vaak met behulp van mijn moeder (die wel graag poetst). Dus ik maak graag kans op deze spulletjes, dan kunnen mijn mijn moeder en ik nog groener aan de slag 🙂

 33. Femke

  Oh man, ik ben altijd ZO enthousiast over schoonmaakmiddelen. Wat leuk!

 34. Maureen

  Ik doe mee! Ik hou van kokos in alles dus dit moet schoonmaken leuker maken. 🙂

 35. Simone

  Wow, ik wist niet dat ik blij kon worden van vaatdoekjes….die printjes zijn zo leuk <3 !!
  En die theedoek heeft een mooi retro printje en past daarmee heel mooi in onze vintage keuken.

 36. Sue

  Graag doe ik mee! Met twee kinderen in huis is er altijd wel iets wat vies is…

 37. Jessie

  Leuk zeg, ik doe graag mee. Wij hebben altijd de ikea afwasborstels, dus ik ben wel benieuwd naar deze.
  En onze theedoeken (met gaten) kunnen zeker wel wat aanvulling gebruiken 🙂

 38. Iris

  ‘Dus eigenlijk maak ik al op een heel duurzame manier schoon, ik doe het gewoon niet zo vaak.’ 😀 Ik sluit me hier helemaal bij aan!

 39. Charile

  Toffe winactie! Ik doe graag mee, ik vind schoonmaken dan wel weer leuk hihi

 40. Marieke

  Wat leuk! Ik heb onlangs kennis gemaakt met Babongo webshop en ze hebben zulke toffe dingen! Toevallig heb ik deze producten ook op mijn wishlist staan, ben momenteel erg bezig met Zero waste. Ik doe daarom heel graag mee!

 41. Didi

  Ha! Wat een mooie spullen! Ik doe graag mee. Sinds kort ben ik elke avond aan het afwassen (best freaky) in plaats van 1 keer in de week, dus met name die borstels kan ik wel gebruiken! En ik weet helaas welke knoeperharde borstels je bedoelt bij ekoplaza…

 42. Oeh oeh Iris, lekker bezig! En wat een toffe producten <3
  Ik snap je helemaal met dat duurzame schoonmaken, omdat je het niet zo vaak doet en zo. Ik zeg voortaan ook dat dat de reden is, veel beter dan "schoonmaken is tijdverspilling".

 43. moois van mie

  Volgens mij is het niet te vaak poetsen, wassen en afwassen dé manier bij uitstek om milieubewust een huishouden te bestieren. En dan ben ik goed bezig want ik kan dat goed zo 😀

 44. Sanne

  Super leuk Iris!
  Ik doe super graag mee. Ik heb best moeite met eco spullen vinden om schoon te maken. Ik heb een fijne afwasmiddel en allesreiniger, maar de spullen die ik gebruik om mee schoon te maken, ik weer niet hoe eco die zijn. Dus dit pakketje zou me goed op weg helpen.
  Goeie inspiratie weer :).
  Liefs

 45. Omg een groenteborstel, ik wist niet dat dat bestond! Ik word echt knettergek van champignons schoonmaken met een stukje keukenrol, zo’n groenteborstel lijkt me ideaal! En die theedoeken, omg. En nog met jouw naam erop ook, is het net alsof jij je eigen merk theedoeken hebt, haha 😀 Ok, hebbuuuh!

  • Oké ho wacht, dat keukensponsje! Die was me even ontgaan, maar hallo hoe leuk is dat design?!
   (Ik ben geloof ik nog nooit zo enthousiast geweest over schoonmaakspullen, what’s going onnn?)

 46. Joyce

  Ik vond het altijd mega verschrikkelijk om het huishouden te doen. Mijn adhd brein vond het ZO lastig. Dan begon ik ergens aan, dacht ik aan iets anders en dan vergat ik weer wat ik aan het doen was, lekker een neerwaartse spiraal :’) Het was uiteindelijk een gigantische bende overal (en helemaal in mijn hoofd). Sinds ik samenwoon is het echt totaal omgeslagen. Ik vind het nooit zo erg om zelf in mijn rommel te zitten, maar in de rommel van mijn vriend zit ik liever niet, dus elke ochtend, als ik nog niet helemaal wakker ben, doe ik een rondje door het huis en ruim ik alles op.

  Doordat ik het nu op deze manier doe is het nooit echt een bende en ben ik dus ook nooit lang bezig met opruimen en schoonmaken. Ik vind huisvrouw spelen ineens heel leuk :’)

 47. Robin

  Wow, nooit verwacht dat ik dit zou gaan zeggen over schoonmaakspullen; maar wat ontzettend mooi zeg! Dat soort vaatdoekjes heb ik ook veel gezien toen ik op vakantie was in Zweden, maar herkende er toen niet direct vaatdoekjes in omdat ze zo papierachtig over kwamen.. Had ik er toen maar een gekocht 😉

 48. Janine

  Ik doe graag mee met de winactie. Alle producten zijn prachtig om te zien en ook nog eens duurzaam! En als Steve de afwasborstel heeft goed gekeurd, wil mijn man er vast ook mee afwassen. 😉

 49. Carina

  Superleuke actie! En komt heel gelegen omdat ik binnenkort ga verhuizen en mn hele inboedel moet hebben, inclusief schoonmaakspullen. Heb toch wel een beetje onderschat wat een werk dat allemaal is..

 50. helga

  O, herkenbaar! Hekel aan de afwas, maar vanzelf gaat het niet dus ja. Verder houd ik er van om een schoon huis te hebben en het liefst op een ecologisch verantwoorde manier. Dat het er zo leuk uit ziet, maakt het er gewoon nog leuker op. Dus ik doe graag mee aan je winactie.

 51. Jade

  Wat een superleuke winactie Iris!
  Ik zou graag winnen (of course haha) ^^

 52. Laure

  Wat een schattige vaatdoekjes! I doe zeker mee met de winactie.

 53. Anouk van Heumen

  Super leuke winactie! Ik ben veel met duurzaamheid bezig, alleen dat is bij schoonmaak spullen soms lastig. Deze producten zou ik graag een keer willen proberen 🙂

 54. Silke

  Ik doe heel graag mee met de winactie! Ik kan mezelf wel niet overtuigen van kleren wassen zonder was erzachter, ook al vind ik dat heel erg. Wij wassen met regenwater, en ik vind mijn zorgvuldig gewassen, gestreken en gevouwen was te snel muffig ruiken zonder… Shame on me!

 55. Kaline

  Ik ben vet nieuwsgierig naar die afwasborstel. Hij ziet er ook zo leuk uit!

 56. Danielle

  Wat leuk! Eigenlijk doe ik de afwas altijd met een schuursponsje, en dan zo eentje met een semi zachte schuurlaag zodat ik m’n pannen niet kan beschadigen. En de buitenkant van de pannen doe ik dan eens in de zoveel tijd met een brillo sponsje (werkt als een tiet!)
  Maar een afwasborstel van kokosvezels lijkt me wel heel erg tof!

 57. merette

  Jaaaa. We proberen zo ecologisch mogelijk te doen en dit zou dus prima in ons straatje passen. En het schoonmaken iets feestelijker maken.

 58. Desi

  Jaaaaaaaaaa duurzame huisvrouw meldt zich! Ik word dus altijd zo vreselijk enthousiast van duurzame schoonmaakspullen. Ik weet niet waarom, want ik vind schoonmaken echt vreselijk. Maar áls ik het dan gedaan heb, ben ik zo blij dat ik de moeite heb genomen om op te ruimen en te poetsen. En dan vraag ik me af waarom ik het niet vaker doe.

 59. Ik dacht gisteren nog ‘ik zou eens zo’n groenteborsteltje moeten kopen!’ Jouw giveaway komt dus als geroepen! En ik begrijp ook dat je bijna niet met die handdoek wil afdrogen, ik heb er ook zo eentje hangen die te mooi is om te gebruiken…
  Door mijn facebookloosheid kan ik spijtig genoeg niet in dat programma, merk ik plots…

 60. Floor

  Wat leuk dat ik je blog nu ontdek! Het toeval wil dat ik nu in Zweden woon en de spullen van Iris Hantverk goed ken – alhoewel ze niet overal even gemakkelijk te verkrijgen zijn 😔
  Dus verval ik regelmatig in mijn bekende NL webadresjes, die ik hier via bezoek laat bezorgen 👍🏽☺️

 61. Leonie

  Aaaah die vaatdoekjes! Echt geweldig. Ik doe heel graag mee.

 62. Evera

  Superleuk! Ik doe mee, alleen al voor die geweldig leuke printjes op de vaatdoekjes! <3

 63. Saskia

  Die vaatdoekjes zijn echt geweldig!! Ik ben sinds we verhuist zijn naar ons eerste ‘grote mensen huis’ echt veranderd in een schoonmaaknerd. Word dus helemaal blij van deze winactie 🙂

 64. Saskia

  Jaaa ik doe graag mee, denk dat mijn vriend heel blij gaat worden van de groenteborstel, ik haat champignons dus die hebben we niet maar hij eet ze wel graag. En wie wil die lieve theedoeken nou niet <3

 65. Nora

  ik hou eigenlijk niet van schoonmaken. Maar ik wil deze schoonmaakmiddelen wel aan m’n vriend geven, dan kan hij lekker schoonmaken! Prima sinterklaascadeau dacht ik zo 🙂

 66. Suzanne

  Misschien wel ‘burgerlijke’ artikelen, maar ook erg leuk!

 67. Elise

  Zo’n leuke actie! Dan wordt schoonmaken toch nog leuk!

 68. Jolien

  Superleuke borstels! Ikzelf hou ook echt niet van schoonmaken, maar misschien raak ik wel weer gemotiveerd als ik zo’n mooie herbruikbare spulletjes heb. Ik kan het zelfs met de fiets ophalen, maakt het extra duurzaam!

 69. Yvette

  Die afwasborstels zijn superleuk!!! Alleen al daarvoor doe ik graag mee om te winnen 🙂 maar ze gaan ook zeker op mijn wishlist!

 70. Lori

  Ohh ik ga toevallig volgende week donderdag verhuizen van een studentenhuis naar mijn eigen studio, zónder vaatwasser.. als ik ze zou winnen kan ik er in ieder geval een (duurzaam) afwasfeestje van maken :):) (afdrogen doe ik niet aan, dat doet het afdruiprek voor me heb ik besloten)

 71. H*

  Kun je gaan kwijlen van een vaatdoek? Blijkbaar. Kun je de boel in elk geval meteen droogdeppen. Schoonmaken op een duurzamere manier staat op mijn lijstje nu het goed gaat met kopen en lichaamsverzorging. Die routines zijn dus meer dan welkom!

 72. Anita H.

  Die vaatdoekjes zijn leuk zeg. Ik waag graag een kans.

 73. N

  Wat een mooie spullen! Ik ben verliefd op de theedoek en de afwasborstel.

 74. Rachel

  Wat een mooie spulletjes! En nog duurzaam ook.
  Ik doe graag mee. 🎈

 75. Eva

  Super leuk! Tijd om de plastic borstel te vervangen zou ik zo zeggen.

 76. Ymke

  Superleuke spulletjes! Maakt het schoonmaken een beetje dragelijk haha

 77. Janou

  Lijkt me super om deze spullen te winnen, zodat de altijd gehate afwas eens wat leuker gemaakt kan worden!

 78. Femmy

  Die afwasborstel ziet er een stuk handiger uit dan een van plastic, ik doe graag mee!

 79. Oee ik ben ook een schoonmaakhater maar hopelijk maakt zo’n mooie set het net iets aantrekkelijker allemaal 🙂 zo hebben we bijvoorbeeld ook zo’n roze Hetty-stofzuiger (die je ook in een Henry hebt), dan voelt het vanzelf wat minder stom om te gaan stofzuigen. 🙂 🙂

 80. Wen

  Ik doe mee! Vooral benieuwd naar de vaatdoekjes, die gele dingen kunnen gewoon niet goed zijn voor het milieu maar ben nog niet een goed alternatief tegengekomen!

 81. Jantine

  Die vaatdoekjes zijn superleuk! Je hebt gelijk, het ziet er meteen al geweldig uit 🙂 Ik ben net zo’n niet heel erg schoonmakig type als jij, maar van deze spulletjes krijg ik spontaan weer schoonmaakzin!

 82. Marjon

  hoe leuk kan het zijn. schoonmaakspullen waarover is nagedacht. top. iris

 83. Hanneke

  Die afwasborstel is echt té leuk. Win ik ‘m niet, ‘wil’ ik ‘m toch. Dan vraag ik de borstel aan Sinterklaas. Eens zien of hij mijn duurzame schoonmaakwoede kan ondersteunen.

 84. Ianthe

  Leuke actie weer! Ik houd niet van afwassen hahah dus hebben we een vaatwasser niet zo groen maar scheelt me een hoop irritatie. Ik doe graag mee want de doekjes zijn uberleuk en de afwasborstel kan ik wel voor m’n wijnglazen en andere niet vaatwasbestendige dingen gebruiken!

 85. Natasja

  Wat een leuke actie. Ik zal eerlijk toegeven dat schoonmaken absoluut niet mijn grootste hobby is, maar als ik het doe en het kan ecologisch dan wil ik dat graag eens proberen! 🙂 Alles ziet er ook zo onwijs leuk uit. Ben het met je eens dat de dingen van de Ekoplaza nou niet heel aantrekkelijk zijn, haha.

 86. Ayelet

  Haha mijn huisvrouwenziel wordt hier aangesproken hoor! Ik doe mee 🙂
  Maarre, als het een random grabbelton is, hoe maak je dan meer kans als je de post deelt op twitter?

  • Iris

   Met elke actie die je doet komt je naam 1 keer in de grabbelton 🙂

 87. Ellen

  Ok, deze actie is me op het lijf geschreven.
  Ik probeer al een tijdje ecologischer te wassen en schoonmaken.
  Iedere keer een product op is probeer ik het door een ecologisch te vervangen.
  De afwasborstel ligt momenteel ergens op het stort. Een nieuwe heb ik nog niet gekocht en zou zeer welkom zijn.
  Mijn vaatdoeken hebben hun beste tijd gehad dus ja, het zou heel fijn zijn om dit pakketje te winnen. 🙂

 88. Lies

  Jaaa mijn studentenhuisje heeft dit hard nodig haha!
  Een beetje aanmoediging om een keer echt goed schoon te gaan maken:) en liever niet met die AH basic troep dit hier altijd staat oeps…

 89. Julia

  Oeh wat een leuke spulletjes! Vooral die vaatdoek met de katten haha! En die theedoek is ook echt super mooi! Je opmerking over duurzaam schoonmaken, gewoon niet zo vaak, kan ik me helemaal in vinden haha 😛

 90. Lien

  Wat een leuke wedstrijd! Ik was gisteren al gaan snuffelen in je webshop en zoals altijd ziet alles er heel netjes uit. Fijn dat je ook aan de Belgen denkt! 🙂

 91. Hannah

  Ik doe mee 🙂 nu ik net verhuisd ben kan dit wel van pas komen.

 92. Eline

  Grote fan van de groentenborstel! En zo benieuwd naar de afwasborstel. Ik doe nu nog steeds de afwas met (onverantwoorde) sponsjes, maar wilde sowieso overschakelen op een meer verantwoord alternatief. Krijg bijna (!) zin om schoon te maken door dit artikel!

 93. Marjon

  Oh Ik ben nog zo zoekende naar wat ik kan gebruiken, Ik ben nu alles wat ik heb op aan het maken (Weggooien vind ik ook zonde) en daarna over te gaan op duurzame materialen/middelen. Je vorige posts hebben daar al goed bij geholpen!

 94. Marije

  Jaaa zó leuk! Dit zijn van die spullen waar ik maar mee blijf hannesen. Vind nooit wat echt fijns, en waar moet ik zoeken meh. Vet goeie tip dit! En awesome om te winnen natuurlijk, hoef ik niet meer op zoek yay.

 95. Anne

  Dit lijkt mij super leuk om te winnen, ook als steuntje in de rug om mijn schoonmaak-gewoontes echt te gaan veranderen!

 96. Lisa

  Ik ga niet meedoen aan deze winactie omdat ik het lullig vind om het postadres van mijn ouders te gebruiken terwijl ik zelf in het buitenland ben, maar het klinkt wel heel goed allemaal! Ik heb zo’n hekel aan schoonmaakdoekjes die na 2 keer al vol gaten zitten en vind het dan ook zonde om mijn sponsjes/doekjes zo snel weg te moeten gooien.

  Ook echt dom: ik realiseer me nu dat ik nooit heb gedacht aan het bestaan van een groenteborstel? Ik maag mijn champignons altijd schoon met keukenpapier, lekker zonde (en soms gaat dat papier dus scheuren en zit het in je eten haha). Iets om naar op zoek te gaan als ik weer thuis ben dus!

 97. Annika

  ooeeeehhhh, ik heb sinds kort heel erg on-duurzaam-verantwoord een afwasmachine, ehehe. Maar niet alles kan er in, dus dan komt zo’n afwasborstel toch wel van pas :v :v :v =*

 98. Jessie Molendijk

  Babongo is zo’n leuke winkel! Ik heb er dankzij jou blogposts al meerdere dingen gekocht 😀

 99. Sabrina

  Dat is heel interessant! Vooral de afwasborstel ben ik erg benieuwd naar!

 100. Inge

  Babongo is inderdaad een leuke shop. Afwassen vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg om te doen, ik heb meer ruzie met strijken en de wasopvouwen (KREUKELS EVERYWHERE!) maar afwassen met deze mooie spulletjes maakt het wel meteen een stuk gezelliger natuurlijk! 🙂

 101. Michiel

  Ik bendegene die t meest schnmaakt in huis dus wil die producten graag eens proberen.

 102. Romy van o

  Wat een leuke actie! Als ik niet win bestel ik die vaatdoekjes zelf wel :p

 103. Renske

  Ik ga over 2 weken verhuizen en op zo’n moment heb ik altijd allemaal goede voornemens om te doen, zoals van die duurzame-goed voor het milieu-schoonmaakschema’s om eindelijk is m’n leven een beetje volwassen en op orde te krijgen enzo 🙂 Eerlijk is eerlijk gaat vaak voordat ik begonnen ben al mis maar met deze leuke schoonmaakdingen kan dat eigenlijk gewoon niet eens 😀

 104. Marit

  Ik ben vooral benieuwd naar de afwasborstel. Ik heb altijd redelijk snel last van uit elkaar staande haren op 1 plek, waarschijnlijk duw ik daar hard. Doordat deze korte haren heeft misschien niet.

 105. Stephanie

  Haha, ik doe graag mee! Ik hou absoluut niet van schoonmaken en ik stel het het liefst ook zo lang mogelijk uit. Wie weet helpt het als ik zulke eco schoonmaakspullen heb, maar ik vrees er eigenlijk voor. 😀 Fijn weekend, Iris!

 106. Djuli

  Wat leuk! Ik wil heel graag meedoen! Ik heb de foodhuggers en avocadohuggers gekocht op Babongo nadat jij ze had getipt en ze zijn inderdaad erg handig. Ik gebruik ze nog elke dag en ik wil misschien nog wel een tweede setje bestellen. Sowieso een hele fijne webshop met mooie producten 🙂

 107. Merle

  Wat wordt er inderdaad veel moois en goed gemaakt. Super dat je hier aandacht aan geeft!

 108. Lisa

  Ehhhhhh ja natuurlijk doe ik mee?! Ik ben aan het sparen voor een zero waste uitzet en heb al wat keukengerei en huishoudelijke spullen, maar vaatdoekjes, een afwas- en groente borstel en een mooie theedoek ontbreken nog aan mijn duurzame ecologische collectie. En nu de vingers maar gekruist…

 109. Agnieke

  Ik doe ook graag mee! Want alles is welkom om schoonmaken leuker te maken 🙂

 110. Jennifer

  Lekker schoonmaken met topproductn! Ik kan niet wachten!

 111. Vivian

  Anders dan jij ben ik gek op schoonmaken. Of nou ja ‘gek’, ik kan er nogal obsessief mee bezig zijn. Ik woon op een studentenkamer en wanneer je ook zult aanbellen, bij mij is het altijd netjes en schoon en bij vriendinnen moet ik ook sterk de neiging onderdrukken niet dingen op te gaan ruimen haha. Ik vind het dus een leuke winactie! ‘

 112. Enya

  Jaa ik doe graag mee! Ik kom dinsdag thuis na een hele mooie reis door Azië, en dan zal mijn kamer niet meer elke dag worden schoongemaakt helaas…

 113. katja

  Leuke actie, ik doe mee. Vooral de borstel om groenten schoon te maken zou goed van pas komen, vooral omdat we zelf sinds kort onze groenten uit de moestuin halen (en daar heb je dus behoorlijk meer schoonmaakwerk aan dan aan groenten uit de winkel).

 114. Henderica

  Tof! En wat een mooie spulletjes..vooral de de vaatdoekjes vind ik erg leuk 🙂

 115. Christa

  Hahaha coole actie, ik ben ook zeker geen Miep Kraak en azijn is mijn favoriete schoonmaakproduct. De producten die je laat zien zijn zo leuk, daarmee moet het schoonmaken toch een leuker klusje worden!!

 116. Anneloes

  Wauw, dit is tof! Ik ben net – naar aanleiding van een blog post van je – begonnen met zelf wasmiddel, afwasmiddel, schoonmaakmiddel ed te maken, zodat alle chemische schoonmaakmiddelen de deur uit kunnen. Dit zou er heel mooi bij aansluiten! Ziet er erg mooi uit!

 117. Kelly

  Wat een leuke winactie! Ook ik gooi mijn naam in de grabbelton 🙂 Fijn dat ze meer verantwoord zijn en nog mooi ook!

 118. Vlinder

  Dit soort afwasborstels kende ik nog helemaal niet. En wat een schattige vaatdoeken! Ik ben toevallig nog opzoek naar goede vaatdoeken. Deze lijken me leuk en goed te werken. Ik had het filmpje erover gezien op snapchat. Of was het nu instagram? In ieder geval, je liet zien dat ze het vocht heel goed opnemen. Dus uiteraard doe ik graag mee aan de winactie! 😀

 119. Johanneke

  Dat ziet er uit als mooie producten! Vooral de theedoek en de vaatdoekjes zijn echt zo leuk om te zien. Ik stel zelf schoonmaken altijd veel te lang uit, dus kan wel weer extra motivatie gebruiken om het weer wat vaker te doen.

 120. Maaike

  Oeeh wat leuk! Ik ga in januari op mezelf wonen dus dit zou supergoed van pas komen.. Motiveert me om misschien toch maar eens schoon te maken! 😉

 121. Lorain

  Wat een mooi schoonmaakspulletjes zeg! Ik stel schoonmaken ook altijd te lang uit, dus misschien dat dit een beetje voor wat motivatie zorgt 😉

 122. Emily

  Leuke winactie! Ik kende de producten helemaal niet, maar ze zien er zo leuk uit en natuurlijk duurzaam. Beter dan mijn basic spul 🙂 Dus daarom doe ik zeker mee!

 123. Nine

  Deze blog komt echt als geroepen! Ik struggle al een tijdje met wat ik nou moet gebruiken om mee schoon te maken, met name afwasborstels die snel stuk gaan. Deze borstel klinkt ideaal en zonder plastic! Ook die groentenborstel is een goeie tip voor mijn bio wortelen en aardappelen die met flinke zandklonten geleverd worden. Merci voor de tips!

 124. Barbara

  Ik doe meeee!!! Misschien wordt het dan nog eens wat bij mij thuis 🙂 (en voor schoonmaakspullen zien ze er ook erg gezellig uit)!!

 125. Nadia

  Goed bezig! Ik gebruik ook natuurlijke middelen, deze zijn ook vaak goedkoop. Dus, duurzaam voor mili en portemonnee. Ik doe graag mee. Onze theedoeken verdwijnen hier. Ik denk dat mijn man ze voor iets anders gebruikt.

 126. Nancy

  Hee wat leuk zeg, ik zou dolgraag een eco pakketje winnen. Want ik ben een tijd terug begonnen met juist het schoonmaakproces in huis te verduurzamen. Ik heb overigens ook een HEKEL aan die plastic afwasborstels met te harde borstelharen. Daar krijg ik gewoon kramp van in mijn handen!

 127. lynn

  Wat een leuke actie! De spulletjes zien er super mooi uit en zijn ook nog eens een goed alternatief voor al die plastic troep! Super leuk. Fingers crossed! ^_^

 128. Ellis

  Ben momenteel heel erg aan het zoeken naar recepten om schoonmaak middelen zelf te maken. Het is beter voor het milieu en voor mijn huid. al die chemische bestand delen tasten mijn huid heel erg aan. Bovendien staat het veel leuker op mijn aanrecht. dan die plastic kwast. zo wordt poetsen best een pretje!

 129. Leen H

  Dat zijn pas leuke spullen. Onze vaatdoekjes gaan alweer zoooo lang mee (en dat is eigenlijk ook best ecologisch) dat een modern exemplaartje het wel eens net iets leuker zou maken. En vaatborstels met kokosharen doen me denken aan toen ik klein was, toen was er geen plastic vaatborstel, alleen ziet deze er stukken leuker uit.

 130. Annick

  Wow die theedoek is echt prachtig! Ik heb laatst een kapstokje van Iris Hantverk gekocht en ik vind haar ontwerpen steeds leuker worden. En gefeliciteerd met het openen van je webshop! Er staan erg leuke dingen tussen.

 131. -

  Coole spulletjes. Zo gaat schoonmaken bijna leuk worden!
  Groetjes,
  Vivian de Lange