Winactie: Ecologische schoonmaakspullen

Al heel lang werk ik samen met de duurzame webshop Babongo. Het is een kleine webshop met mooie, duurzame producten. Dus ik laat het hier altijd graag zien als er weer nieuwe spullen aan de collectie zijn toegevoegd! Deze keer besteed ik aandacht aan de ecologische schoonmaakspullen die Babongo verkoopt. Van biologisch afbreekbare vaatdoekjes tot een afwasborstel van kokos. En het allerleukste: je kan ze winnen!

Ecologische schoonmaakspullen

Ecologisch schoonmaken

Laatst schreef ik een blogpost over hoe ik mijn weekboodschappen doe. Ik vond dat een beetje suf door het hoge huisvrouw-gehalte. Maar uiteindelijk bleek iedereen het reuze interessant te vinden! Dus ik wilde hetzelfde doen over mijn schoonmaakroutine. Ik nam plaats achter mijn toetsenbord en bedacht me toen dat ik die helemaal niet heb. Steve doet tegenwoordig meestal de afwas omdat ik dat het meest vreselijke van heel de wereld vind om te doen. De was stapel ik op tot ik niets, maar dan ook echt níets, schoons meer heb om aan te doen en plan dan een wasweek in. O ja, stofzuigen vind ik wel prima om te doen. En een beetje stof afnemen. Soms. Als er bezoek komt. Dus eigenlijk maak ik al op een heel duurzame manier schoon, ik doe het gewoon niet zo vaak.

Ecologische schoonmaakspullen

Tips & Tricks

Ik heb best veel eco-schoonmaakproducten in huis want ik krijg zo nu en dan weleens iets opgestuurd. Maar meestal maak ik schoon met een beetje azijn gemengd met water. Of ik maak mijn eigen schoonmaakmiddel. (Oeps al een tijdje niet meer gedaan, note to self!) Azijn gebruik ik trouwens ook als wasverzachter. Niet heel spannend allemaal, maar het werkt prima. In mijn archief vind je een aantal blogposts over schoonmaken, wil je hier wat uitgebreider over lezen:

Ecologische schoonmaakspullen

Win ecologische schoonmaakspullen

Oké, je begrijpt mijn punt inmiddels wel, ik houd gewoon niet van schoonmaken. Maar wel van de superleuke schoonmaakproducten die je al op de foto’s voorbij ziet komen in deze blogpost. Het zijn allemaal op-en-top duurzame producten. Ik kocht ook weleens ecologische schoonmaakspullen bij Ekoplaza, maar dat heeft dan zo’n fluor-groene kleur en eerlijk gezegd vond ik de kwaliteit niet altijd goed. Keiharde sponzen en onhandige afwasborstels (met van die véél te harde plastic borstelharen, weet je welke ik bedoel?). Deze schoonmaakspullen van Babongo zien er tenminste ook nog eens leuk uit! Zoals een knalgele afwasborstel gemaakt van kokosvezels. Met een mooi verhaal trouwens: deze afwasborstels worden gemaakt in Sri Lanka. Langzaam werden ze van de markt verdrongen omdat plastic afwasborstels in opkomst kwamen. Babongo herintroduceert deze zero plastic afwasborstels omdat 1) hippies niet blij worden van plastic en 2) om de kokosvezelindustrie in Sri Lanka een boost te geven. Ze zijn ook nog eens fijner in gebruik vind ik zei Steve.

Ecologische schoonmaakspullen

Het zijn unieke spullen die wat minder bekend zijn en die je niet snel in de winkel om de hoek vindt. Daarom wilde ik er graag wat aandacht aan besteden. Wat wordt er toch veel moois en goeds gemaakt. Van Babongo mag ik ook een zelfde pakketje als wat ik heb gekregen, weggeven aan jullie om je hiermee kennis te laten maken. Het pakketje heb ik zelf samengesteld, ik hoop dat jullie het leuk vinden! Dit kan je winnen:

  • Gele zero plastic afwasborstel: gemaakt van kokosvezels, hergebruikt hout en metaal.
  • Groenteborstel: gemaakt van hetzelfde materiaal als de afwasborstel, om groenten mee schoon te maken. Ik vind ze handig om paddestoelen mee schoon te borstelen.
  • Vaatdoekjes: met leuke prints, ze nemen véél vocht op en zijn biologisch afbreekbaar. Ik vind deze superfijn, het zijn net dunne sponsjes en je kan ze gewoon in de wasmachine doen en vaak gebruiken.
  • Keukensponsje: gemaakt van natuurlijke cellulose.
  • Luxe theedoek: van linnen met leuke print van het Zweedse bedrijf Iris Hantverk. Zo mooi dat ik er bijna niet mee durfde af te drogen.

Ecologische schoonmaakspullen Ecologische schoonmaakspullen

Hoe doe je mee? Simpel! Je volgt gewoon de stappen in het onderstaande programmaatje en hoppa, je naam zit in de virtuele grabbelton. Je hoeft dus alleen een reactie achter te laten onder deze blogpost en in het programaatje aan te vinken dat je dit hebt gedaan. De andere stappen (zoals het delen van deze blogpost op Twitter) zijn níet verplicht, ze zorgen er wel voor dat je meer kans maakt!

a Rafflecopter giveaway

Deze winactie loopt tot en met maandag 28 november 2016. De winnaar wordt willekeurig gekozen. Iedereen met een postadres in Nederland of België mag meedoen, yay!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop, dankjewel Babongo!
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top