Filmtips XLIX

Holladiejee, een nieuwe maand betekent een nieuwe editie van de filmtips! Het was lastig kiezen. De afgelopen maand keek ik maar liefst 21 (!) films. Dit waren de vijf leukste en beste films die ik februari zag:

filmtip moonlight

Moonlight (2016) – Wauw wauw wauw! Die Oscar voor beste film hebben ze dubbel en dwars verdiend. In de film volg je Chiron in zijn jeugd, puberteit en volwassenheid. Hij wordt gepest en ook thuis heeft hij het moeilijk met zijn verslaafde moeder. Ik vond het bijzonder hoe realistisch de film is en dat het niet zo’n cliché Hollywood-film is. Zo mooi! Bekijk hier de trailer.

Bleed for This (2016) – Tja, Miles Teller hè. Dan kijk ik zelfs een film over boksen. Al heeft hij wel een vies snorretje in deze film, maar daar kan ik wel mee leven. In Bleed for This zie je het waargebeurde verhaal van wereldkampioen bokser Vinnie Pazienza. Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en kende het verhaal dus ook niet. Misschien was ik er daarom nog meer onder de indruk van. Wat heeft die man een doorzettingsvermogen! Nooit geweten dat een film over boksen zo inspirerend kon zijn. Bekijk hier de trailer.

the edge of seventeen filmtip

The Edge of Seventeen (2016) – Nadine komt erachter dat haar beste vriendin date met haar broer, ze is not amused. Dit klinkt misschien als een cliché highschool movie, maar dat vond ik niet! Er zit veel droge humor in, dat maakt de film extra leuk. Moest vaak lachen! Bekijk hier de trailer.

passengers filmtip

Passengers (2016) – Ik wou dat deze film echt was en dat ik mij er naar toe kon teleporteren. Een ruimteschip voorzien van alle luxe helemaal voor jezelf! Introvertenparadijs. En als bonus krijg je er een Chris Pratt of Jennifer Lawrence bij, dikke prima. Maar de personages zijn er zelf niet zo te spreken over, het is namelijk de bedoeling dat ze nog verder doorslapen tot ze aankomen op het eindstation. Door een error in de apparatuur wordt Jim (Chris Pratt) 90 jaar te vroeg wakker terwijl zijn duizend mede-passagiers nog in winterslaap zijn. Bekijk hier de trailer.

filmtips netflix

I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017) – Ruth zit er al een beetje doorheen en dan wordt er óók nog ingebroken in haar huis. Haar laptop en het zilver van haar oma zijn weg. Met haar een-beetje-rare-ninja-buurman (Elijah Wood) gaat ze op zoektocht om de inbrekers op te sporen want de politie doet niet echt zijn best. Kijkt makkelijker weg, leuke film, en te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

19 reacties op “Filmtips XLIX

 1. Do

  YAY! weer een filmtips! Ik ben erg benieuwd naar Moonlight, ik hoor er zoveel wisselende verhalen over. Fijn dat I Don’t Feel at Home in This World Anymore op Netflix staat, ik ga de trailer zeker bekijken 🙂

 2. Passengers wil ik heel graag zien, en die laatste film klinkt hilarisch! Zo te zien is Elijah Wood eindelijk een beetje van zijn cute-ass Frodo-look af 😉

 3. Merel

  Wauw 21 films!! Dat is echt heel veel. Ik heb sinds kort een Cineville pas en ga nu wat vaker naar het filmhuis om films te bekijken. Moonlight heb ik daar ook gezien, echt een enorm goede film!

 4. Moonlight is echt mijn lievelingsfilm van dit jaar! Zo mooi. Ik had hem eind vorig jaar al voorbij zien komen op Instagram bij een paar Amerikanen die ik volg en ik was zo benieuwd. En mijn hoge verwachtingen zijn echt waar gemaakt. Echt een film waarvan ik de dvd wil hebben (en dat zegt wat, want ik heb heeeeel weinig dvd’s). Die film met Elijah Wood lijkt me ook wel iets, gewoon lekker weg kijken 🙂 X

 5. Claire

  Oehh fijne lijst weer! Ik heb ze allemaal nog niet gezien. Vooral Passengers en Moonlight staan nog hoog op mijn to-watch lijstje 🙂

 6. Anna

  Wauwie, wat heb je veel films gekeken. Heerlijk zeg! Over Moonlight heb ik heel veel gehoord, die staat ook zeker bovenaan mijn lijstje om nog te kijken. Van de andere films had ik nog niet gehoord, maar die klinken ook erg goed! Ik ga meteen eens even alle trailers bekijken.

 7. Daphne

  Ik heb een filmblog, werk in een filmhuis en zou dus denken dat ik wel een redelijke kijk heb op welke films er allemaal zijn, maar op de een of andere manier staat er áltijd een film tussen je filmtips waar ik nog nooit van heb gehoord haha! Maar wel weer goede tips! Vond The Edge of Seventeen inderdaad ook leuker dan verwacht.

 8. Loes

  Allemaal films die ik nog niet gezien heb! Ben vooral benieuwd naar Passengers denk ik, maar ook naar Moonlight: deze heeft niet voor niets een Oscar gewonnen natuurlijk.

 9. Sofie

  Ik ken ze geen van allemaal! Ik moet bekennen dat ik tegenwoordig (of ok, wel al langer) een echte serie bingewatcher ben geworden. De films schieten er dus echt bij in. Deze maand hebben we de laatste drie seizoenen van Weeds erdoor gejaagd, haha. Hoewel ik van een steengoede film echt kan genieten!

 10. Iris

  Nu staan er twee extra films op mijn ‘nog te kijken’ lijstje (de laatste twee) en ondertussen heb ik al vijf maanden geen enkele film, laat staan een tv-programma gezien. Hm.

 11. Sarah

  Wauw, 21 films? Zalig! Passengers heb ik uit dit lijstje ook gezien en vond ik echt fantastisch. De andere films klinken alvast veelbelovend. Hopelijk kan ik ze snel ook eens bekijken 🙂

 12. Mylene

  Oh shiiet, alleen die laatste staat op Netflix hè? Die heb ik al gezien en vond ik ook een aanrader! Maar ik zou Passengers ook heeeel graag willen zien, zucht 🙁

 13. Pelin

  Altijd op de juiste tijd vind ik je filmtips, Iris! Hey ho lets go! Thanks! X

 14. Aaaaah, Moonlight! Die wil ik zó graag zien, het is niet normaal. Ik lees en hoor er overal veel over en altijd alleen maar positieve dingen. Benieuwd wat ik ervan zal vinden…