Filmtips XLIX

Holladiejee, een nieuwe maand betekent een nieuwe editie van de filmtips! Het was lastig kiezen. De afgelopen maand keek ik maar liefst 21 (!) films. Dit waren de vijf leukste en beste films die ik februari zag:

filmtip moonlight

Moonlight (2016) – Wauw wauw wauw! Die Oscar voor beste film hebben ze dubbel en dwars verdiend. In de film volg je Chiron in zijn jeugd, puberteit en volwassenheid. Hij wordt gepest en ook thuis heeft hij het moeilijk met zijn verslaafde moeder. Ik vond het bijzonder hoe realistisch de film is en dat het niet zo’n cliché Hollywood-film is. Zo mooi! Bekijk hier de trailer.

Bleed for This (2016) – Tja, Miles Teller hè. Dan kijk ik zelfs een film over boksen. Al heeft hij wel een vies snorretje in deze film, maar daar kan ik wel mee leven. In Bleed for This zie je het waargebeurde verhaal van wereldkampioen bokser Vinnie Pazienza. Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en kende het verhaal dus ook niet. Misschien was ik er daarom nog meer onder de indruk van. Wat heeft die man een doorzettingsvermogen! Nooit geweten dat een film over boksen zo inspirerend kon zijn. Bekijk hier de trailer.

the edge of seventeen filmtip

The Edge of Seventeen (2016) – Nadine komt erachter dat haar beste vriendin date met haar broer, ze is not amused. Dit klinkt misschien als een cliché highschool movie, maar dat vond ik niet! Er zit veel droge humor in, dat maakt de film extra leuk. Moest vaak lachen! Bekijk hier de trailer.

passengers filmtip

Passengers (2016) – Ik wou dat deze film echt was en dat ik mij er naar toe kon teleporteren. Een ruimteschip voorzien van alle luxe helemaal voor jezelf! Introvertenparadijs. En als bonus krijg je er een Chris Pratt of Jennifer Lawrence bij, dikke prima. Maar de personages zijn er zelf niet zo te spreken over, het is namelijk de bedoeling dat ze nog verder doorslapen tot ze aankomen op het eindstation. Door een error in de apparatuur wordt Jim (Chris Pratt) 90 jaar te vroeg wakker terwijl zijn duizend mede-passagiers nog in winterslaap zijn. Bekijk hier de trailer.

filmtips netflix

I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017) – Ruth zit er al een beetje doorheen en dan wordt er óók nog ingebroken in haar huis. Haar laptop en het zilver van haar oma zijn weg. Met haar een-beetje-rare-ninja-buurman (Elijah Wood) gaat ze op zoektocht om de inbrekers op te sporen want de politie doet niet echt zijn best. Kijkt makkelijker weg, leuke film, en te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top