Recept: One Pot Gnocchi

Bedankt voor je geduld, ik ben eindelijk hier met het langverwachte recept voor de one pot gnocchi! Dit recept is hoe ik het nu een paar keer heb gemaakt, maar mocht je toevallig net andere groenten in huis hebben, dan kan dat natuurlijk ook prima. In mijn ervaring kan dit recept niet snel mislukken. Wordt het te droog? Scheutje water erbij. Houd je niet van kaas? Laat je het gewoon weg. Zo simpel is het. O ja, en weinig afwas! Topgerecht dit.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Recept voor one pot gnocchi

Hoeveelheid: 4 personen. Gok ik. Sorry, ik vind dat echt moeilijk inschatten! Mocht je te veel maken dan is het de volgende dag ook superlekker als lunch, weet ik uit ervaring. Mocht je bang zijn dat het te weinig is, serveer er dan stokbrood en een groene salade bij, jum!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Ingrediënten voor de one pot gnocchi:

 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • (olijf)olie om mee te bakken
 • 1 pak gnocchi (500 gram)
 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 500 ml passata (tomatensaus)
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • scheutje water
 • 1 blik cannellinibonen (uitgelekt)
 • 1 bol mozzarella
 • optioneel: geraspte kaas
 • optioneel: een handje verse basilicum

Bereidingswijze voor de one pot gnocchi:

 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika en aubergine in blokjes.
 2. Verhit een scheutje (olijf)olie in een wat diepere pan, zoals een hapjes pan, en fruit de ui enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
 3. Doe de gnocchi zo uit de verpakking erbij (dus niet van te voren koken) en bak even mee.
 4. Doe er ook de aubergine en paprika bij en bak ook een paar minuten mee tot het (bijna) gaar is. Het gaart ook nog wel door zo met de saus erbij, dus het hoeft allemaal niet zo perfect op de minuut nauwkeurig.
 5. Doe dan de passata (tomatensaus) erbij, een bouillonblokje, Italiaanse kruiden, eventueel een scheutje water (en later misschien nog wat extra water als het te dik wordt) en de uitgelekte bonen.
 6. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
 7. Breek de mozzarella in stukken en verdeel over het gerecht, laat nog een minuut op laag vuur staan zodat de mozzarella in het gerecht smelt. Garneer eventueel met geraspte kaas en verse basilicum. En klaar is je one pot gnocchi!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Tip voor krokante gnocchi

Mocht je het lekkerder vinden als de gnocchi krokanter is, bekijk dan ook deze bereidingswijze van een one pot gnocchi met citroensaus op Uit Pauline’s Keuken. In dit recept wordt de gnocchi apart gehouden na het bakken en later weer toegevoegd. Ik laat het altijd even mee pruttelen, ik vind het juist wel lekker als het de smaak van de saus goed opneemt. Maar het wordt dan dus wel wat ‘zompig’. Het is maar net waar je van houdt.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Eet smakelijk! En gebruik vooral de #ikbenirisniet hashtag als je je creatie op Instagram deelt, vind ik leuk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

43 reacties op “Recept: One Pot Gnocchi

 1. Jaaaa klinkt zo goed dit! We hadden voor vanavond eigenlijk one pot lasagne op de planning staan (whazaa ik had zomaar gisteren al bedacht wat we vandaag zouden eten), maar misschien scheur ik nog even langs de supermarkt zodat ik de lasagnebladen door gnocchi kan vervangen (want verder is het recept ongeveer hetzelfde 😉 ). Heb meteen honger nu 🙂

  • Iris

   One pot lasagne klinkt ook goed, ik eet eigenlijk bijna nooit lasagne! Was het nog gelukt met de gnocchi?

 2. Lautjuh222

  He net te laat dit recept gezien, jouw one pot spaghetti recept heb ik namelijk net klaar gemaakt hahaha, die eten we vanavond. Die eten we nu standaard elke week 🙂 Van de week ga ik dit recept proberen.

  • Iris

   Oh wat leuk om te horen dat je die zo vaak eet! Het is ook zo lekker makkelijk. Ben helemaal fan van eenpansgerechten. (Met name omdat het zo veel afwas scheelt haha!)

 3. Rianne

  Ziet er echt goed uit, helemaal niet ingewikkeld ook. Ik zet het voor volgende week op het menu! Dankjewel voor het recept!

  Daarnaast wilde ik nog even zeggen dat ik je blog nog steeds met veel plezier lees. Ik volg je al best een tijd, maar laat niet zo vaak een reactie achter. Vooral van de weekoverzichten wordt ik altijd erg vrolijk, soms ergens ook zo grappig herkenbaar als jij ook weer eens een dag had met flinke ‘hersenpudding’ haha;)

  • Iris

   Dit vind ik zoooo lief. Gisteren las ik je reactie en toen werd ik helemaal blij. En nu lees ik hem weer en nu zit ik weer met een big smile achter mijn computer haha. Dankjewel!

 4. Saar

  Hij ziet er heerlijk uit en ook het receptje klinkt goed. Ga ik gewoon proberen!!

 5. Linda

  Fijn zo’n éénpans gerecht. Ik heb het gelijk opgeslagen en ook al heb ik dit nog nooit gegeten, het lijkt me heel lekker en dit ga ik zeker proberen. Zet alles gelijk op mijn boodschappen lijstje 😊

 6. Rowan

  Ohhhh dit ziet er lekker uit! En ik ben gek op 1 pot recepten, deze ga ik dus zeker een keer uitproberen!

 7. Carina

  Lekker! En simpel, zou zelf wel de bouillon weglaten en gewoon kruiden gebruiken, vaak is de passata ook al gezout en vind ik het gauw teveel. 🙂

  • Iris

   Oh dat wist ik niet! Ik mieter sowieso veel zout over alles dus dan vind ik het wel lekker met extra smaak van het bouillonblokje. Maar is een luie-mensen-oplossing natuurlijk, je kan het ook prima weglaten en vervangen voor (extra) kruiden die je lekker vindt 😀

 8. Joyce

  IRIS OHMYLORD, wat doe je me aan? :p Die vegan challenge is super leuk hoor, maar als ik dit zie wil ik echt in die pan duiken en mezelf in die kaas nestelen. Wauw.

  Oh en compliment; je foto’s zien er ZO awesome uit, echt super pinterest-waardig en mooi en yummy! 😀 <3

  • Iris

   Hahahaha, i know, ik at gisteren ter compensatie een pizza met vegan kaas. Maar eh tja.. Hier kan echt niks tegenop hoor 😛 En dankjewel, wat lief! Ik doe er heel erg mijn best op de laatste tijd 😀

 9. Claire

  Ahhh dit ziet er super lekker uit. Ik ga hem maken zonder kaas, hopelijk is het dan net zo lekker. Zou ik er dan iets van room doorheen moeten roeren??

  • Iris

   Nee dat hoeft niet! Het wordt sowieso wel een beetje creamy/steviger doordat de bonen even mee pruttelen. Door het zetmeel ofzo uit de bonen? Geen idee hoe dat werkt haha!

  • Debora

   Je kunt ook nog altijd een lepel hummus erdoorheen roeren! Dat zag ik laatst op “oh she glows” voorbij komen. Ik heb het geprobeerd en het is zó verassend lekker en romig! 😛

 10. joella

  Superlekker!
  Heb het gister al nagemaakt van je weekoverzicht 🙂

  • Iris

   Yay wat goed! Was het helemaal gelukt? Er kan niet zo veel aan misgaan toch? 😀

 11. Iris

  Ooooh, dit ziet er zo lekker uit! Ik hou ook echt van Gnocchi. Ik ga dit recept echt opslaan en MOET ik een keer maken, haha.

 12. Ik heb nog geen enkele keer gnocchi gegeten in een gerecht waar het niet “mwah” was, dus hopelijk ga ik het met dit recept wel lekker vinden 🙂

 13. Iris

  Opgeslagen! Dit moet ik echt een keer maken, lekker simpel en waarschijnlijk erg lekker (ik maak toch standaard te veel, dus dan zit ik de dagen erna in ieder geval goed).

 14. yvonne

  Ik heb hem gemaakt en op instagram gezet. Maar dat kun jij denk ik niet zien want ik heb een prive account. Maar het was superlekker!

 15. Sophie

  Ik heb dit net gemaakt, super lekker recept Iris! Echt comfort food. Zelfs m’n vriend vond het lekker en die is echt een zeikerd met eten. Deze gaan we vaker maken! 🙂

 16. Marjan

  Ohh deze klinkt zo lekker 🙂 Je zegt 1 blik cannellinibonen, maar welk formaat heb je dan gebruikt?
  Bonduelle heeft zowel 175gram and 300gram… Ga hem van het weekend maken!

  • Iris

   Het ligt er een beetje aan hoeveel honger we hebben, als we heeel veel honger hebben doe ik er zo’n klein blikje in en anders een groot blik. Maakt niet zo heel veel uit voor de smaak, de bonen zijn wel heel machtig!

   • Marjan

    Dankjewel voor je reactie Iris 🙂 Ik ga er mee aan de slag!
    Zal een intrafoto plaatsen als het gelukt is 🙂

 17. Amke

  Wat een geniaal recept is dit! Gister heerlijk van gesmuld! En het is echt mega vullend, haha. Ik dacht: ik hoef de verhoudingen niet aan te passen voor met 2 personen, want meestal eten we dan ook wel zo’n heel pak gnocchi op. Maar dat was duidelijk te ambitieus (door de bonen denk ik?). Dus ik ga er vanmiddag weer lekker mee lunchen :).

 18. Linda

  Het is echt heerlijk! Mijn vriend weet nu ook wie je bent 😉 Het werden vier ruime porties én een lunch. Ik heb het net voor de derde keer deze week gegeten en ben het nog steeds niet beu. Dit wordt een nieuw klassiekertje!

 19. Pingback: We survived the week(end)! – photo diary #37 – Mrs. Curly

 20. Myra

  Deze ga ik nu maken, ben heel benieuwd! Eet je het de volgende dag als lunch koud of warm?

 21. Pingback: Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips | IKBENIRISNIET

 22. Suzanne

  Was echt heel lekker, bedankt! (Wij hebben alleen de cannelinibonen weggelaten)

 23. Pingback: Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los! | IKBENIRISNIET

 24. Djoeke

  Vanavond gemaakt en was echt super lekker! 🙂
  (ook fijn dat het in één pan was, want normaal creëer ik altijd zoveel afwas :p)

 25. Pingback: We survived the week(end)! – photo diary #37

 26. Tessa

  In 2018 ook deze one pot gemaakt (wel zonder de bonen) maar heerlijk!

 27. Rowan

  Heb dit net gemaakt en het smaakte super!! Had nog nooit gnocchi op eerlijk gezegd maar het is super goed bevallen.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten