Recept: One Pot Gnocchi

Bedankt voor je geduld, ik ben eindelijk hier met het langverwachte recept voor de one pot gnocchi! Dit recept is hoe ik het nu een paar keer heb gemaakt, maar mocht je toevallig net andere groenten in huis hebben, dan kan dat natuurlijk ook prima. In mijn ervaring kan dit recept niet snel mislukken. Wordt het te droog? Scheutje water erbij. Houd je niet van kaas? Laat je het gewoon weg. Zo simpel is het. O ja, en weinig afwas! Topgerecht dit.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Recept voor one pot gnocchi

Hoeveelheid: 4 personen. Gok ik. Sorry, ik vind dat echt moeilijk inschatten! Mocht je te veel maken dan is het de volgende dag ook superlekker als lunch, weet ik uit ervaring. Mocht je bang zijn dat het te weinig is, serveer er dan stokbrood en een groene salade bij, jum!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Ingrediënten voor de one pot gnocchi:

 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • (olijf)olie om mee te bakken
 • 1 pak gnocchi (500 gram)
 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 500 ml passata (tomatensaus)
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • scheutje water
 • 1 blik cannellinibonen (uitgelekt)
 • 1 bol mozzarella
 • optioneel: geraspte kaas
 • optioneel: een handje verse basilicum

Bereidingswijze voor de one pot gnocchi:

 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika en aubergine in blokjes.
 2. Verhit een scheutje (olijf)olie in een wat diepere pan, zoals een hapjes pan, en fruit de ui enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
 3. Doe de gnocchi zo uit de verpakking erbij (dus niet van te voren koken) en bak even mee.
 4. Doe er ook de aubergine en paprika bij en bak ook een paar minuten mee tot het (bijna) gaar is. Het gaart ook nog wel door zo met de saus erbij, dus het hoeft allemaal niet zo perfect op de minuut nauwkeurig.
 5. Doe dan de passata (tomatensaus) erbij, een bouillonblokje, Italiaanse kruiden, eventueel een scheutje water (en later misschien nog wat extra water als het te dik wordt) en de uitgelekte bonen.
 6. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
 7. Breek de mozzarella in stukken en verdeel over het gerecht, laat nog een minuut op laag vuur staan zodat de mozzarella in het gerecht smelt. Garneer eventueel met geraspte kaas en verse basilicum. En klaar is je one pot gnocchi!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Tip voor krokante gnocchi

Mocht je het lekkerder vinden als de gnocchi krokanter is, bekijk dan ook deze bereidingswijze van een one pot gnocchi met citroensaus op Uit Pauline’s Keuken. In dit recept wordt de gnocchi apart gehouden na het bakken en later weer toegevoegd. Ik laat het altijd even mee pruttelen, ik vind het juist wel lekker als het de smaak van de saus goed opneemt. Maar het wordt dan dus wel wat ‘zompig’. Het is maar net waar je van houdt.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Eet smakelijk! En gebruik vooral de #ikbenirisniet hashtag als je je creatie op Instagram deelt, vind ik leuk!

Back to Top