Recept: One Pot Gnocchi

Bedankt voor je geduld, ik ben eindelijk hier met het langverwachte recept voor de one pot gnocchi! Dit recept is hoe ik het nu een paar keer heb gemaakt, maar mocht je toevallig net andere groenten in huis hebben, dan kan dat natuurlijk ook prima. In mijn ervaring kan dit recept niet snel mislukken. Wordt het te droog? Scheutje water erbij. Houd je niet van kaas? Laat je het gewoon weg. Zo simpel is het. O ja, en weinig afwas! Topgerecht dit.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Recept voor one pot gnocchi

Hoeveelheid: 4 personen. Gok ik. Sorry, ik vind dat echt moeilijk inschatten! Mocht je te veel maken dan is het de volgende dag ook superlekker als lunch, weet ik uit ervaring. Mocht je bang zijn dat het te weinig is, serveer er dan stokbrood en een groene salade bij, jum!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Ingrediënten voor de one pot gnocchi:

 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • (olijf)olie om mee te bakken
 • 1 pak gnocchi (500 gram)
 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 500 ml passata (tomatensaus)
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • scheutje water
 • 1 blik cannellinibonen (uitgelekt)
 • 1 bol mozzarella
 • optioneel: geraspte kaas
 • optioneel: een handje verse basilicum

Bereidingswijze voor de one pot gnocchi:

 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika en aubergine in blokjes.
 2. Verhit een scheutje (olijf)olie in een wat diepere pan, zoals een hapjes pan, en fruit de ui enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
 3. Doe de gnocchi zo uit de verpakking erbij (dus niet van te voren koken) en bak even mee.
 4. Doe er ook de aubergine en paprika bij en bak ook een paar minuten mee tot het (bijna) gaar is. Het gaart ook nog wel door zo met de saus erbij, dus het hoeft allemaal niet zo perfect op de minuut nauwkeurig.
 5. Doe dan de passata (tomatensaus) erbij, een bouillonblokje, Italiaanse kruiden, eventueel een scheutje water (en later misschien nog wat extra water als het te dik wordt) en de uitgelekte bonen.
 6. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
 7. Breek de mozzarella in stukken en verdeel over het gerecht, laat nog een minuut op laag vuur staan zodat de mozzarella in het gerecht smelt. Garneer eventueel met geraspte kaas en verse basilicum. En klaar is je one pot gnocchi!

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Tip voor krokante gnocchi

Mocht je het lekkerder vinden als de gnocchi krokanter is, bekijk dan ook deze bereidingswijze van een one pot gnocchi met citroensaus op Uit Pauline’s Keuken. In dit recept wordt de gnocchi apart gehouden na het bakken en later weer toegevoegd. Ik laat het altijd even mee pruttelen, ik vind het juist wel lekker als het de smaak van de saus goed opneemt. Maar het wordt dan dus wel wat ‘zompig’. Het is maar net waar je van houdt.

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

Eet smakelijk! En gebruik vooral de #ikbenirisniet hashtag als je je creatie op Instagram deelt, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “Recept: One Pot Gnocchi

 1. Jaaaa klinkt zo goed dit! We hadden voor vanavond eigenlijk one pot lasagne op de planning staan (whazaa ik had zomaar gisteren al bedacht wat we vandaag zouden eten), maar misschien scheur ik nog even langs de supermarkt zodat ik de lasagnebladen door gnocchi kan vervangen (want verder is het recept ongeveer hetzelfde 😉 ). Heb meteen honger nu 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   One pot lasagne klinkt ook goed, ik eet eigenlijk bijna nooit lasagne! Was het nog gelukt met de gnocchi?

   | Reageer op deze reactie
 2. Lautjuh222 schreef:

  He net te laat dit recept gezien, jouw one pot spaghetti recept heb ik namelijk net klaar gemaakt hahaha, die eten we vanavond. Die eten we nu standaard elke week 🙂 Van de week ga ik dit recept proberen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk om te horen dat je die zo vaak eet! Het is ook zo lekker makkelijk. Ben helemaal fan van eenpansgerechten. (Met name omdat het zo veel afwas scheelt haha!)

   | Reageer op deze reactie
 3. Rianne schreef:

  Ziet er echt goed uit, helemaal niet ingewikkeld ook. Ik zet het voor volgende week op het menu! Dankjewel voor het recept!

  Daarnaast wilde ik nog even zeggen dat ik je blog nog steeds met veel plezier lees. Ik volg je al best een tijd, maar laat niet zo vaak een reactie achter. Vooral van de weekoverzichten wordt ik altijd erg vrolijk, soms ergens ook zo grappig herkenbaar als jij ook weer eens een dag had met flinke ‘hersenpudding’ haha;)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dit vind ik zoooo lief. Gisteren las ik je reactie en toen werd ik helemaal blij. En nu lees ik hem weer en nu zit ik weer met een big smile achter mijn computer haha. Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 4. Saar schreef:

  Hij ziet er heerlijk uit en ook het receptje klinkt goed. Ga ik gewoon proberen!!

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Fijn zo’n éénpans gerecht. Ik heb het gelijk opgeslagen en ook al heb ik dit nog nooit gegeten, het lijkt me heel lekker en dit ga ik zeker proberen. Zet alles gelijk op mijn boodschappen lijstje 😊

  | Reageer op deze reactie
 6. Rowan schreef:

  Ohhhh dit ziet er lekker uit! En ik ben gek op 1 pot recepten, deze ga ik dus zeker een keer uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 7. Carina schreef:

  Lekker! En simpel, zou zelf wel de bouillon weglaten en gewoon kruiden gebruiken, vaak is de passata ook al gezout en vind ik het gauw teveel. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat wist ik niet! Ik mieter sowieso veel zout over alles dus dan vind ik het wel lekker met extra smaak van het bouillonblokje. Maar is een luie-mensen-oplossing natuurlijk, je kan het ook prima weglaten en vervangen voor (extra) kruiden die je lekker vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Joyce schreef:

  IRIS OHMYLORD, wat doe je me aan? :p Die vegan challenge is super leuk hoor, maar als ik dit zie wil ik echt in die pan duiken en mezelf in die kaas nestelen. Wauw.

  Oh en compliment; je foto’s zien er ZO awesome uit, echt super pinterest-waardig en mooi en yummy! 😀 <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahahaha, i know, ik at gisteren ter compensatie een pizza met vegan kaas. Maar eh tja.. Hier kan echt niks tegenop hoor 😛 En dankjewel, wat lief! Ik doe er heel erg mijn best op de laatste tijd 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Claire schreef:

  Ahhh dit ziet er super lekker uit. Ik ga hem maken zonder kaas, hopelijk is het dan net zo lekker. Zou ik er dan iets van room doorheen moeten roeren??

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee dat hoeft niet! Het wordt sowieso wel een beetje creamy/steviger doordat de bonen even mee pruttelen. Door het zetmeel ofzo uit de bonen? Geen idee hoe dat werkt haha!

   | Reageer op deze reactie
  2. Debora schreef:

   Je kunt ook nog altijd een lepel hummus erdoorheen roeren! Dat zag ik laatst op “oh she glows” voorbij komen. Ik heb het geprobeerd en het is zó verassend lekker en romig! 😛

   | Reageer op deze reactie
 10. joella schreef:

  Superlekker!
  Heb het gister al nagemaakt van je weekoverzicht 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay wat goed! Was het helemaal gelukt? Er kan niet zo veel aan misgaan toch? 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Ooooh, dit ziet er zo lekker uit! Ik hou ook echt van Gnocchi. Ik ga dit recept echt opslaan en MOET ik een keer maken, haha.

  | Reageer op deze reactie
 12. Karlijn schreef:

  Ik heb nog geen enkele keer gnocchi gegeten in een gerecht waar het niet “mwah” was, dus hopelijk ga ik het met dit recept wel lekker vinden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Opgeslagen! Dit moet ik echt een keer maken, lekker simpel en waarschijnlijk erg lekker (ik maak toch standaard te veel, dus dan zit ik de dagen erna in ieder geval goed).

  | Reageer op deze reactie
 14. yvonne schreef:

  Ik heb hem gemaakt en op instagram gezet. Maar dat kun jij denk ik niet zien want ik heb een prive account. Maar het was superlekker!

  | Reageer op deze reactie
 15. Sophie schreef:

  Ik heb dit net gemaakt, super lekker recept Iris! Echt comfort food. Zelfs m’n vriend vond het lekker en die is echt een zeikerd met eten. Deze gaan we vaker maken! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Marjan schreef:

  Ohh deze klinkt zo lekker 🙂 Je zegt 1 blik cannellinibonen, maar welk formaat heb je dan gebruikt?
  Bonduelle heeft zowel 175gram and 300gram… Ga hem van het weekend maken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het ligt er een beetje aan hoeveel honger we hebben, als we heeel veel honger hebben doe ik er zo’n klein blikje in en anders een groot blik. Maakt niet zo heel veel uit voor de smaak, de bonen zijn wel heel machtig!

   | Reageer op deze reactie
   1. Marjan schreef:

    Dankjewel voor je reactie Iris 🙂 Ik ga er mee aan de slag!
    Zal een intrafoto plaatsen als het gelukt is 🙂

    | Reageer op deze reactie
 17. Amke schreef:

  Wat een geniaal recept is dit! Gister heerlijk van gesmuld! En het is echt mega vullend, haha. Ik dacht: ik hoef de verhoudingen niet aan te passen voor met 2 personen, want meestal eten we dan ook wel zo’n heel pak gnocchi op. Maar dat was duidelijk te ambitieus (door de bonen denk ik?). Dus ik ga er vanmiddag weer lekker mee lunchen :).

  | Reageer op deze reactie
 18. Linda schreef:

  Het is echt heerlijk! Mijn vriend weet nu ook wie je bent 😉 Het werden vier ruime porties én een lunch. Ik heb het net voor de derde keer deze week gegeten en ben het nog steeds niet beu. Dit wordt een nieuw klassiekertje!

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: We survived the week(end)! – photo diary #37 – Mrs. Curly
 20. Myra schreef:

  Deze ga ik nu maken, ben heel benieuwd! Eet je het de volgende dag als lunch koud of warm?

  | Reageer op deze reactie
 21. Pingback: Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips | IKBENIRISNIET
 22. Suzanne schreef:

  Was echt heel lekker, bedankt! (Wij hebben alleen de cannelinibonen weggelaten)

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los! | IKBENIRISNIET
 24. Djoeke schreef:

  Vanavond gemaakt en was echt super lekker! 🙂
  (ook fijn dat het in één pan was, want normaal creëer ik altijd zoveel afwas :p)

  | Reageer op deze reactie
 25. Pingback: We survived the week(end)! – photo diary #37
 26. Tessa schreef:

  In 2018 ook deze one pot gemaakt (wel zonder de bonen) maar heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 27. Rowan schreef:

  Heb dit net gemaakt en het smaakte super!! Had nog nooit gnocchi op eerlijk gezegd maar het is super goed bevallen.

  | Reageer op deze reactie
 28. Aniek schreef:

  Hoi Iris, bedankt voor dit goddelijke recept! Ik heb er (ruim) meer dan 3 keer van kunnen eten en het was ook nog super lekker na het invriezen. Dus een enorme aanrader!

  | Reageer op deze reactie
 29. Pingback: Ik ben tegenwoordig een “flexi” veganist – verzinsel in zee
 30. Pingback: Zelfgemaakte gnocchi met heerlijke saus – Wonderjaren
Back to Top