Filmtips LII

Aan het begin van elke nieuwe maand deel ik vijf filmtips. Ik denk dat dit de langstlopende categorie op mijn blog is die ik heel trouw bijhoud. Dit is de 52e (in Romeinse cijfers: LII) editie alweer! Van de maand mei waren dit de vijf leukste, mooiste en beste films die ik keek:

Le secret des banquises (2016) – Of de Engelse titel: Arctic Heart. Bijzondere film wel. Nadat de aftiteling in beeld kwam, bleven Steve en ik nog even lichtelijk in de war naar het televisiescherm staren. Maar deze romantische comedy is ook zéker vermakelijk (al komen er wel zielige ik-hoop-acterende-proefdiermuisjes in voor). In Arctic Heart is een student verliefd op de hoogleraar, maar de hoogleraar is alleen maar bezig met zijn onderzoek naar pinguins en heeft geen oog voor haar. Ze besluit daarom om zijn proefkonijn te worden. Te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer. 

The Way Back (2010) – Oh man, wat een goede film. Deze film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, een groepje gevangen weet te ontsnappen uit een strafkamp in Siberië en begint aan een tocht van zo’n 6400 kilometer. Ergens tijdens de film kwam ik er pas achter dat dit dus waargebeurd is! Ik zal nooit meer zeuren over zere voeten tijdens een lange wandeling. Te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer.

Lovesong (2016) – Mijn favo genre film is toch wel indie/filmhuis/drama. Met echte mensen met make-uploze hoofden en met echte problemen. Het liefst een beetje sloom gefilmd zonder avontuurlijk plot, want dat eindigt toch vaak alleen maar in clichés. Daar is Lovesong een goed voorbeeld van, als je een Hollywood-film verwacht dan vind je hem saai, maar ik houd d’r van. Sarah gaat op een roadtrip met haar dochter en haar beste vriendin. Hun relatie gaat iets verder dan alleen een vriendschap, tot ze door omstandigheden weer hun eigen weg gaan. Drie jaar later ontmoeten ze elkaar weer vlak voor één van de twee gaat trouwen. Je kan hem zien op Netflix. Bekijk hier trailer. (P.S. voor de non-hipster Hollywoodversie raad ik Imagine Me & You aan die óók op Netflix staat.)

Gold (2016) – Deze dramafilm vertelt het semi-waargebeurde verhaal van een door goud geobsedeerde zakenman, in de film genaamd Kenny Wells. Ik dacht dat dit ook echt een bestaand persoon was, maar dit is niet zo. Wel is de film gebaseerd op echte gebeurtenissen. Kenny was ooit een succesvol zakenman, maar zat nu compleet aan de grond. Als laatste redmiddel gaat hij een samenwerking aan met een geoloog om samen op zoek te gaan naar goud in Borneo. Ik vond het een erg goede film! Bekijk hier de trailer.

A Cure for Wellness (2016) – Tot ongeveer mijn 22e kon ik thriller en horror absoluut niet waarderen. Buikpijn kreeg ik ervan. Tegenwoordig doet het me wat minder en kon ik zonder problemen deze drama-thriller met een vleugje fantasy kijken (ok, soms even weggekeken). Blijkbaar ben ik in de afgelopen jaren dan toch een afgestompte volwassene geworden. Ik vond de film goed gefilmd, de ‘creepy’ sfeer werd mooi neergezet. In de film wordt een zakenman naar een spa in Zwitserland gestuurd om de CEO van het bedrijf waar hij werkt terug naar Londen te halen. Hij krijgt het idee dat het niet helemaal zuiver is wat in het spa gebeurt, iehhh. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

22 reacties op “Filmtips LII

 1. Wendy

  Van ‘A cure for Wellness’ werd ik echt even oprecht boos. Onder andere de regiseur heeft toegegeven dat ze hierin met opzet mensen met specifieke fobiën willen triggeren. Fobiën kunnen echt een serieuze psychische stoornis zijn die het dagelijks leven beinvloeden 🙁 Uiteraard moet je dan geen horrorfilm gaan kijken, maar ik kwam deze trailer maar liefst 8 keer tegen in de bioscoop en dan kan je niet wegkijken. Huilen.

  In positieve zin, ik kan je zeer zeker de film ‘King of the Belgians’ aanraden als je houdt van ietwat langzame avontuurlijke films mer echte mensen. Ik heb zelden zo gelachen en ook een beetje een traantje weggepinkt. Ik word intens gelukkig van die film. Hij draait nu alleen in vage filmhuizen en ik hoop dat hij snel te downlo-, euh koop is!

  • Iris

   Bedankt voor de kijktip! Van die film had ik nog niet gehoord dus die gaat op mijn kijklijstje 😀

 2. Ooh, ik ben heel benieuwd naar A Cure For Wellness! Ik kon ook nooit zo goed tegen thrillers en horrors, maar de laatste jaren gaat het al beter. Voornamelijk omdat ik mezelf niet meer zo bang maak als vroeger :p Die andere films ken ik niet, maar Lovesong lijkt me een goeie om lekker alleen te kijken met een zak chips en een kat op mijn schoot, haha. Mijn vriend maak ik niet blij met zulke films.

 3. Linda

  Zo leuk dat je deze rubriek nog steeds doet! Ik heb mezelf beloofd dat ik Netflix neem als ik weer een baan heb haha. Ik ben het al heel lang van plan maar dan denk ik ‘ga ik wel echt zoveel films en series kijken?’, en dan lees ik weer iets over een toffe film – zoals deze allemaal behalve ‘A cure for welness’ want ik háát horror (zeker na ‘The Ring’, die vond ik dóódeng) – en dan wil ik het toch weer haha :’)

  • Iris

   Ah je haalt het er zo uit hoor! Het kost 10 euro per maand en al zou je maar 3 films kijken dan is het dat eigenlijk al waard. En je kan natuurlijk elke maand weer opzeggen! Is de eerste maand niet gratis trouwens? (Klinkt nu net alsof ik gesponsord word door Netflix haha, was het maar zo 😛 Ben wel fan van de service!)

   • Linda

    Ja dan moet ik het sowieso maar doen denk ik haha. Is waar, je hebt het er zo uit 🙂 Ben wel bang dat ik dan héél veel Netflix ga kijken en verder niks meer doe hahaha! Maar dat zal wel meevallen. (Hoi Netflix, ga Iris eens even sponsoren!)

 4. Oh die eerste had ik laatst ook opgeslagen op Netflix. Ik ben benieuwd… hij klinkt wel erg vaag haha.
  Lovesong lijkt me ook wel leuk, ik vond Image Me & You stiekem ook heel leuk!

  • Iris

   Hahaha ja hij is wel een beetje raar hoor. Of nouja, ik heb wel raardere films gekeken, maar ik denk dat ik gewoon een hele standaard romcom-film verwachtte. Maar sowieso wel leuk om te kijken!

 5. Oh deze keer heb ik er één van gezien!!!! Wonder is het hoor want ik ben echt geen film kijker en manlief was vrij. Dus je raad het al… Hij zette A Cure for Wellness op. Ik vond het echt maar een gruwelijke film en hij duurde wel heel lang. Ik moest soms even weg kijken, hij was wel erg goed gemaakt. Brr.

  • Iris

   Hahaha oh jeetje, kijk je een keer een film en dan is het gelijk een nare thriller/horror 😛

 6. Mieke

  Lovesong heb ik toevallig vorige week gekeken . Heel mooi en langzaam idd😄.

  • Iris

   Ah leuk dat jij hem ook kon waarderen! Las veel slechte reviews namelijk en twijfelde daardoor of ik hem wel in dit lijstje moest zetten haha.

 7. Karin

  Ik zag a cure for wellness in de bios. Geen aanrader haha. Ik vond hem mooi qua beeld, maar het verhaal? Op een gegeven moment dacht ik echt ‘wat ben ik nu in godsnaam aan het kijken?!’.

 8. Renske

  Dankje Iris voor de vaagste film ooit! Arctic heart gisteravond gekeken. Ik en mijn vriend zaten er denk ik net zo bij als jij en Steve. Maar toch vermakelijk om te kijken! Echt heel grappig.
  Nu zet ik Lovesong aan, ik kan dat soort films vaak wel waarderen 🙂 leuke rubriek!

  Eerste keer ooit dat ik reageer trouwens… echt een hele hele toffe blog heb je.

 9. Esmee

  Owww daar staan zeker films tussen waar ik erg nieuwsgierig naar ben! Ik ga ze opslaan en binnenkort eens een filmavondje plannen 🙂

 10. Pingback: Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren | IKBENIRISNIET

 11. Benthe

  Ik keek net de eerste van deze tips Iris en echt, wat een verschrikkelijke film haha. Zo bizar en zo raar. Ga nu door naar je tweede tip, heb zo’n vermoeden dat dat iets meer mijn ding is 🙂

  • Iris

   Hahahaha echt hè, dat einde is ook zooo raar. Ik houd er wel van. De tweede is heel mooi en goed en niet-raar!

 12. Kathy

  Hoi Iris,

  ik denk dat ik nog een leuke filmtip voor je heb, valt denk ik onder het ‘feel good’ genre; A Lovesong for Bobby Long.