Filmtips LII

Aan het begin van elke nieuwe maand deel ik vijf filmtips. Ik denk dat dit de langstlopende categorie op mijn blog is die ik heel trouw bijhoud. Dit is de 52e (in Romeinse cijfers: LII) editie alweer! Van de maand mei waren dit de vijf leukste, mooiste en beste films die ik keek:

Le secret des banquises (2016) – Of de Engelse titel: Arctic Heart. Bijzondere film wel. Nadat de aftiteling in beeld kwam, bleven Steve en ik nog even lichtelijk in de war naar het televisiescherm staren. Maar deze romantische comedy is ook zéker vermakelijk (al komen er wel zielige ik-hoop-acterende-proefdiermuisjes in voor). In Arctic Heart is een student verliefd op de hoogleraar, maar de hoogleraar is alleen maar bezig met zijn onderzoek naar pinguins en heeft geen oog voor haar. Ze besluit daarom om zijn proefkonijn te worden. Te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer. 

The Way Back (2010) – Oh man, wat een goede film. Deze film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, een groepje gevangen weet te ontsnappen uit een strafkamp in Siberië en begint aan een tocht van zo’n 6400 kilometer. Ergens tijdens de film kwam ik er pas achter dat dit dus waargebeurd is! Ik zal nooit meer zeuren over zere voeten tijdens een lange wandeling. Te zien op Netflix! Bekijk hier de trailer.

Lovesong (2016) – Mijn favo genre film is toch wel indie/filmhuis/drama. Met echte mensen met make-uploze hoofden en met echte problemen. Het liefst een beetje sloom gefilmd zonder avontuurlijk plot, want dat eindigt toch vaak alleen maar in clichés. Daar is Lovesong een goed voorbeeld van, als je een Hollywood-film verwacht dan vind je hem saai, maar ik houd d’r van. Sarah gaat op een roadtrip met haar dochter en haar beste vriendin. Hun relatie gaat iets verder dan alleen een vriendschap, tot ze door omstandigheden weer hun eigen weg gaan. Drie jaar later ontmoeten ze elkaar weer vlak voor één van de twee gaat trouwen. Je kan hem zien op Netflix. Bekijk hier trailer. (P.S. voor de non-hipster Hollywoodversie raad ik Imagine Me & You aan die óók op Netflix staat.)

Gold (2016) – Deze dramafilm vertelt het semi-waargebeurde verhaal van een door goud geobsedeerde zakenman, in de film genaamd Kenny Wells. Ik dacht dat dit ook echt een bestaand persoon was, maar dit is niet zo. Wel is de film gebaseerd op echte gebeurtenissen. Kenny was ooit een succesvol zakenman, maar zat nu compleet aan de grond. Als laatste redmiddel gaat hij een samenwerking aan met een geoloog om samen op zoek te gaan naar goud in Borneo. Ik vond het een erg goede film! Bekijk hier de trailer.

A Cure for Wellness (2016) – Tot ongeveer mijn 22e kon ik thriller en horror absoluut niet waarderen. Buikpijn kreeg ik ervan. Tegenwoordig doet het me wat minder en kon ik zonder problemen deze drama-thriller met een vleugje fantasy kijken (ok, soms even weggekeken). Blijkbaar ben ik in de afgelopen jaren dan toch een afgestompte volwassene geworden. Ik vond de film goed gefilmd, de ‘creepy’ sfeer werd mooi neergezet. In de film wordt een zakenman naar een spa in Zwitserland gestuurd om de CEO van het bedrijf waar hij werkt terug naar Londen te halen. Hij krijgt het idee dat het niet helemaal zuiver is wat in het spa gebeurt, iehhh. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top