De beste luisterboeken op Storytel

Zoals je uit mijn weekoverzichten wellicht weet, ben ik groot fan van Storytel; luisterboeken zijn helemaal mijn ding en hebben mijn voorkeur boven ‘echte’ boeken. Het is zo veel makkelijker om je erop te concentreren. In deze blogpost lees je mijn meest ultieme luistertips. En mocht je nog twijfelen of luisterboeken ook wel jouw ding zijn, dan heb ik goed nieuws: onderaan de blogpost vind je een actielink om de eerste dertig dagen Storytel gratis uit te proberen, hoera!

Leuke luisterboeken op Storytel

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met Storytel geschreven 

Wat is Storytel?

Op Instagram Stories deel ik vaak welk boek ik op het moment aan het luisteren ben, ik krijg dan véél vragen over hoe ik die boeken vind of hoe ik ze luister. Dat doe ik met de Storytel app! In de Storytel app vind je 60.000 luisterboeken. Inmiddels staan er ook een boel ebooks op. Zelf ben ik het meest fan van de luisterboeken. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar het heeft toch iets van een rustgevend effect om voorgelezen te worden, een beetje zoals vroeger! De boeken kan je altijd en overal luisteren via je telefoon of tablet. Ook als je geen internetverbinding hebt trouwens: je kan een boek binnen de app downloaden voor als je het boek ook graag offline wil luisteren. Handig voor onderweg als je geen wifi hebt. Wat ik persoonlijk het allerleukst vind aan de app is dat er speciale lijstjes zijn met aanbevelingen op bepaalde thema’s, denk aan ‘de mooiste romans’, ‘boeken die verfilmd zouden moeten worden’ en ‘ijskoude krimi’. Zo heb ik al heel wat mooie boeken ontdekt die ik in een boekenwinkel waarschijnlijk voorbij was gelopen.

Leuke luisterboeken op Storytel
Met de zoekfunctie kan je specifieke boeken vinden, zelf vind ik het liefst luisterboeken door tussen de aanbevelingen en lijsten te neuzen.

Zelfbenoemde luisterboeken queen

Zojuist heb ik mijn 70e (!) luisterboek uitgelezen via Storytel. Ik ben al een behoorlijke tijd abonnee en luister elke dag wel naar een boek. Als ik niet kan slapen, tijdens huishoudelijke klusjes, tijdens het puzzelen en soms als ik wandel. De laatste jaren kwam ik weinig toe aan lezen, ik moest al zo veel boeken lezen voor mijn studie. En dat terwijl ik vroeger juist veel boeken las. Maar toen ik begon met luisterboeken werd mijn liefde voor lezen gelijk weer aangewakkerd. Wat ik zo ideaal vind aan een luisterboek is dat je er iets anders naast kan doen. Op die manier kan ik mij veel beter concentreren op het boek en kan ik ook langer door blijven “lezen”. Een fijn bijkomend voordeel is dat het een saai klusje (stofzuigen of fietsen naar de supermarkt) gelijk een stuk leuker maakt! Sommige boeken komen ook juist echt tot leven doordat ze zo goed worden voorgelezen, een paar voorbeelden van dit soort favoriete luisterboeken geef ik hieronder. En natuurlijk is het financieel gezien ook voordelig dat je met Storytel voor een tientje per maand gelijk de beschikking hebt over een mega-bibliotheek aan boeken die anders hartstikke duur zouden zijn om allemaal los aan te schaffen.

Leuke luisterboeken op Storytel
Het 70e boek dat ik luisterde via Storytel: Black Eyed Susans door Julia Heaberlin, heel spannend! Het wordt voorgelezen door verschillende vertellers wat het extra leuk maakt.

Mijn vijf meest favoriete luisterboeken ooit

Van de zeventig boeken die ik nu heb geluisterd, springen er een paar echt uit. Ik zal in twee aankomende blogposts mijn tips delen specifiek voor fijne, gezellige luisterboeken tijdens de kerstvakantie (voor tijdens het puzzelen of koken!) én mijn aanraders voor zelfhulpboeken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Maar mocht je nieuw zijn in de luisterboekenwereld, dan geef ik je nu alvast mijn ultieme luisterboekentips die ik zelf het allerleukst vond om te luisteren.

  1. Met stip op nummer één staan de Engelstalige Harry Potter boeken voorgelezen door Stephen Fry. Jeugdsentiment! De serie staat er trouwens ook in het Nederlands op, maar niks kan tegen de fijne voorleesstem van Fry op.
  2. Ook een aanrader als luisterboek is Eleander Oliphant is Completely Fine, het wordt zo leuk voorgelezen dat ik wilde dat het boek nooit ophield. Het verhaal vond ik ook erg ontroerend (maar ook grappig!). Eén van mijn favorieten.
  3. Dagboek van een poes is een leuk luisterboek voor tussendoor, het is een kort boekje van ongeveer een uur. Steve en ik luisterden het samen in bed toen we niet konden slapen. We moesten steeds hardop lachen omdat we Ollie herkenden in de dagboekverhalen van poes Poef. (Ollie is een beagle, maar soms denkt hij zelf dat hij een kat is, geloof ik.)
  4. Eén van de eerste boeken die ik op Storytel luisterde, was The BFG van Roald Dahl; die is fantastisch. Sowieso zijn de boeken van Dahl aanraders want in veel van zijn luisterboeken zitten leuke geluidseffectjes wat het nog leuker maakt om ze te luisteren. Er staan veel van zijn boeken op Storytel, onder andere Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, The Witches en Fantastic Mr Fox.
  5. En ten slotte mag de Frieda Klein serie van Nicci French absoluut niet ontbreken. Een lezer raadde mij deze reeks, die nu uit zeven boeken bestaat, aan omdat je dan lekker veel luistermateriaal hebt zodat je niet snel in een zwart gat valt als je het boek uit hebt. Daar kan je wel even mee vooruit. Een aanrader als je van psychologische thrillers houdt!
Harry Potter luisterboeken op Storytel
Hier zie je een gedeelte van mijn virtuele boekenplank, onder andere alle uitgelezen Harry Potter luisterboeken staan erop.

Storytel 30 dagen gratis uitproberen!

Als lezer van mijn blog mag ik je 30 dagen gratis luisteren via Storytel aanbieden, yay! Een account aanmaken is heel makkelijk en je zit nergens aan vast: op elk moment kan je je abonnement opzeggen of weer aanzetten, no worries. Gebruik onderstaande actielink en voor de eerste dertig dagen zullen er geen kosten in rekening worden. Na deze dertig dagen zal het abonnement automatisch doorlopen (tenzij je het stopzet) voor 9,99 euro per maand. Meer info vind je op de Storytel website.

>> storytel.nl/ikbenirisniet  <<

Laat je het me weten als je een leuk luisterboek hebt geluisterd? Tips zijn altijd welkom, ik breid mijn virtuele boekenplank graag uit!

Back to Top