Vakantieoverzicht: week één

Hallooo, daar ben ik weer! Niet met een standaard weekoverzicht, maar een iets minder uitgebreid vakantieoverzicht.

Zen-filmpje van de week:

Maandag

Ik rolde mijn yogamatje uit en begon met Adriene’s Revolution playlist op haar Youtube-kanaal. Dit is een soort challenge om 31 dagen yoga te doen met elke dag aandacht voor iets anders. Ik probeer het dagelijks te doen. Als ik er zin in heb. Ik wil er niet te obsessief in worden en mezelf lui vinden als ik eens een dag oversla. Het moet wel leuk blijven. En ik vind het oprecht heel leuk om te doen! Het helpt me om beter te ademen en te ontspannen. En ik geloof dat mijn houding door de dag heen ook al beter is geworden. Wel toepasselijk: ik luisterde deze dag het boek The Art of Breathing uit dat over bewust ademen gaat, iets dat ook belangrijk is bij yoga.

Dinsdag

Het plan was om op maandag vooral veel te luieren zodat ik de rest van de week veel leuke dingen zou gaan doen. Even een dagje bijkomen van de afgelopen dagen waarin ik extra hard werkte om alles afgerond te krijgen voor mijn vakantie (nu ik dit schrijf zie ik er pas de ironie van in). Maar ik had mijn oververmoeidheid iets onderschat en besloot om maar de hele week te gaan luieren. Lekker eten, een beetje yoga, boeken lezen. Het was toch veel te warm voor andere dingen. ’s Middags kwam de bestelling binnen die ik onlangs had geplaatst voor een heuse yoga-outfit: een top van Ognx (met de tekst “Don’t panic, it’s organic”, van biologisch katoen) en een Teeki legging gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Beide zitten súperlekker en ik voel me al echt zo’n cliché Instagram-meisje als ik het aan heb. Jullie houden nog een outfitfoto van me tegoed als ik een echte yogapose kan (voor op Instagram, uiteraard).

Woensdag

Ik luisterde deze dag het boek The Things You Can See Only When You Slow Down uit.

Donderdag

En vandaag las ik het boek Ik heb je nooit een rozentuin beloofd uit. ’s Avonds kookte ik uit het kookboek Hemsley Hemsley (zie hier een review die ik over het kookboek schreef in 2015). Het werd de curry met aubergine en rode linzen, mmm, zo lekker!

Vrijdag

 

Donderdag begon ik direct in Selfish, Shallow, and Self-Absorbed: Sixteen Writers on The Decision Not To Have Kids, en die had ik deze dag alweer uit. Alle boeken die ik lees houd ik trouwens bij op Goodreads, sinds kort schrijf ik er ook korte reviews bij. Voor als je de reviews op mijn blog alvast voor wil zijn. Steve maakte als afleiding tegen de afstudeerstress (hij is bijna klaar, oeh yeah) superlekkere kaneelbroodjes met Nutella van dit recept. Die ik op at in bed terwijl ik luisterde naar het boek Ik geef je de zon.

Zaterdag

Ik zou graag willen zeggen dat ik heerrrrlijk aan het ontspannen en genieten ben van mijn vakantie, maar eerlijk gezegd voel ik me best belabberd. Mijn ooglid trilt al langer dan een week, ik heb constant hoofdpijn en nekpijn en het voelt alsof mijn lichaam van top tot teen tegen me schreeuwt dat ik moet ontspannen. Ik heb dit geloof ik al eens eerder geschreven, maar ter illustratie: één van de testvragen bij het ADHD-onderzoek is: “Heb je moeite met ontspannen?”. Mijn bloedserieuze antwoord (“Wat bedoel je precies met met ontspannen..?”) werd opgevat als een grapje en mijn moeder en de psycholoog moesten lachen. Maar inmiddels weet ik nog steeds het antwoord niet. Dus als iemand het geheim weet, deel het vooral in de comments.

Ik wens jullie een fijne week toe!

Back to Top