10 x Favoriete zero plastic beauty

De afgelopen maand deed ik mee aan het plasticdieet, vandaag zet ik mijn favoriete zero plastic beauty producten (plasticvrije verzorgingsartikelen klinkt minder hip) op een rijtje. Je ziet er ook een aantal producten tussen staan waar ik héél lang geleden al eens over schreef zodat je kan zien of het me nog steeds bevalt. Even voor de goede orde: ik ben nog steeds groot fan van mijn Kevin Murphy zilvershampoo, fluoride-tandpasta (zonder microplastics) en crèmepjes van Santaverde in plastic tubes. Een complete zerowaster worden, ligt niet echt in mijn ambitie. Maar ik sta altijd open voor duurzamere alternatieven en die laat ik je hier graag zien!

zero plastic beauty

10 x zero plastic beauty

  • 1. Mooncup: komt ze weer met haar menstruatiecup. Dit ding is gewoon fantastisch. In deze Groene Tip ga ik uitgebreid in op de voor- en nadelen. Korte samenvatting: nee, niet vies of oncomfortabel, kan wel even prutsen zijn in het begin, maar het geeft zo veel vrijheid! 28,95 euro bij Big Green Smile.
  • 2. Wasbare wattenschijfjes: deze gebruik ik al anderhalf jaar dagelijks en ben ik nog steeds erg tevreden over. Waar ik ze heb gekocht zijn ze helaas niet meer verkrijgbaar, maar als je googelt naar ‘herbruikbare wattenschijfjes’ zul je veel verschillende opties tegenkomen. Bijvoorbeeld deze van 1 euro per stuk bij LanaLuna.
  • 3. Gezichtszeep: een natuurlijk en kalmerend zeepje van Lush voor je gezicht, je huid wordt er heel lekker zacht van! Lang geleden schreef ik er een review over. 8,95 euro bij Lush.
  • 4. Conditioner: zelfs conditioner kan je in vaste vorm kopen! Voor mijn dunne, fijne haar is het helaas geen succes (het blokje zeep ligt in mijn kledingkast omdat het zo lekker ruikt). Maar wie weet heb jij er wel iets aan, zoek in de Lush webshop op ‘conditioner’ om tussen de verschillende soorten te neuzen.
  • 5. Zeepje: in onze badkamer vind je altijd wel een vast zeepje, die van Lush, Dr. Bronner en Babongo zijn favoriet. 8,75 euro bij Babongo.

zero plastic beauty - haarborstel

  • 6. Aluinsteen: kan je mijn review over de natuurlijke deodorant herinneren? Ik ben er nog steeds tevreden over, al wissel ik hem wel eens af met ‘normale’ deo, vooral tijdens heet weer. Over het algemeen werkt de aluinstick erg goed, het kan zijn dat je hem door de dag heen vaker moet gebruiken voor beter resultaat weet ik uit ervaring. Hij gaat echt lang mee zoals je ziet! 12,95 euro bij Babongo.
  • 7. Bamboe tandenborstel: deze tandeborstel is zóóó fijn. En ja, ik borstel te hard en die van mij is aan vervanging toe zie ik nu aan de kromme borstelharen, woops. 3,99 euro bij Babongo
  • 8. Veiligheidsscheermes: dit ding scheelt me zo veel geld, je moet wel wat voorzichtiger zijn tijdens het scheren, maar ik vind het ideaal. Ik schreef er een Groene Tip over. Check o.a. Ebay voor goedkope safety razors.
  • 9. Scheerzeep: zoals je ziet, gebruik ik de scheerzeep van Babongo ook veel! Je kan deze in combinatie met een schaaltje en kwast gebruiken, ik maak het schuim door gewoon goed te wrijven, en dat werkt erg goed. 8,75 euro bij Babongo.
  • 10. Haarborstel: wat een armoe, mijn plastic tangle teezer had het begeven. In het kader van het Plasticdieet kocht ik er een houten exemplaar voor terug en mis mijn plastic ontklit-borstel nu helemaal. Mijn knoperige haar wordt er nog niet heel blij van, maar wellicht is het een kwestie van wennen. Al vrees ik dat ik uiteindelijk overstag zal gaan voor een andere haarborstel. 3,25 euro bij Dille & Kamille.

Dus als iemand nog een tip heeft voor een goede haarborstel, laat het me vooral weten. Ik ben ook erg benieuwd wat jouw favoriete zero plastic beauty product is!

zero plastic beauty - haarborstelzero plastic beauty - scheermes

Een aantal van de producten die ik hierboven tip heb ik ooit gekregen om te reviewen.
Meer info lees je in mijn disclaimer.

Back to Top