Kookboek: On the go

Ook al is het plasticdieet nu net achter de rug, plastic verminderen blijft belangrijk. En ook al hoef ik niet veel eten mee te nemen omdat ik vanuit huis werk, leek het kookboek van Rens Kroes me om duurzame redenen toch wel erg interessant om hier te reviewen. In het kookboek On the go geeft Rens Kroes tips en recepten voor het preppen, bewaren en meenemen van gezond eten. Volop inspiratie en motivatie om zelf je lunch van te voren klaar te maken en in een hippe mason jar mee te nemen in plaats van dat je toch weer voor een snelle kant-en-klaar salade gaat van de AH To Go. Leuk!

Rens Kroes kookboek On The GoRens Kroes kookboek On The Go

Rens Kroes’ kookboek On The Go

Bij Rens Kroes denk ik aan #healthy worteltjes gedipt in hummus als lunch of een stuk glutenvrije komkommer als snack. Daar word ik nu niet echt warm van. Maar een vriendin, die veganistisch eet en elke zondag trouw haar eten voor de aankomende week staat te ‘preppen’, tipte mij het boek waardoor ik er toch wel erg benieuwd naar werd. Mijn vooroordelen werden gelijk weggenomen toen ik door het boekje bladerde, het ziet er allemaal heel lekker uit! Niets geen detox-voer dat uit een paar blaadjes sla en geraspte courgette bestaat, maar gewoon lekker eten. Ook taartjes!

Rens Kroes kookboek On The Go

Inhoud van het kookboek

Het boek heeft een zachte kaft en is vrij klein, het is bijna een dik tijdschrift. Ik vind dat leuk gedaan, lekker handzaam. In het kookboek On The Go vind je in totaal 49 recepten voor meeneemgerechten. Het grootste deel is vegetarisch. Ook vind je er veel vegan recepten in. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ontbijt, brood, lunch, snacks en drinks. Naast de recepten vind je tips voor het preppen en meenemen van eten. Maar ook welke ingrediënten handig zijn om in huis te hebben. Afgewisseld met mooie foto’s en Pinterest-waardige quotes.

Recepten uit On the go

Echt alle recepten zien er goed en lekker uit. Mijn oog viel direct op het Chocolate banana bread op bladzijde 42. Die heb ik gelijk gemaakt en hij werd zo lekker dat ik aan de uitgever heb gevraagd of ik het recept hier mag delen op mijn blog. Dus die komt volgende week online, yay! Er staat trouwens ook een zuurkooltaart in die ik móet proberen, dat snap je natuurlijk wel. De recepten zijn allemaal vrij makkelijk met niet al te lange ingrediëntenlijsten wat heel uitnodigend werkt om uit het kookboek te koken. Ook valt het best mee qua ‘gekke’ ingrediënten die je nodig hebt. Vooral omdat je tegenwoordig in de meeste supermarkten prima chiazaad, quinoa en kokosolie kan vinden. In het recept voor bananenbrood had ik quinoameel nodig, dit kon ik nergens vinden dus gebruikte ik havermeel, maar dat ging prima! Per recept staat aangegeven of het vegetarisch, vegan en/of glutenvrij is. Ook staat bij elk recept of het geschikt is om last minute te maken, de day before of dat het handiger is om het te maken tijdens sunday prepping.

Meeneemtips van Rens Kroes

In het boek vind je tips om het meeste uit je to go gerechtjes te halen. Dat ze erbij schrijft hoe je het het beste kan bewaren en hoe lang vind ik al heel goed! Bijvoorbeeld dat je een cake in stukken kan snijden en in kan vriezen, dan kan je zo een stuk eruit halen om mee te nemen naar je werk. Onder de ingrediëntenlijst bij elk recept vind je info over hoe lang het houdbaar is en op welke manier je het kan bewaren. Ook staat erbij welke benodigdheden je nodig hebt om het recept te maken en in te doen (afsluitbare bakjes, of een fles van een bepaalde hoeveelheid voor bijvoorbeeld soep). Het boek is wat dat betreft enorm gebruiksvriendelijk en erg geschikt als je nog geen of weinig ervaring hebt met ‘preppen’.

On The Go is een leuk kookboek in een handzaam formaat volop inspiratie voor meeneem lunches en #healthy snacks. Je shopt het boek o.a. hier voor 14,99 euro of hier als ebook voor slechts 7,99 euro.

Doe jij ook al aan food preppen?

Het boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar. De links zijn affiliatelinks. Bedankt voor je support!

Boeken algemeen

Back to Top