Kookboek: On the go

Ook al is het plasticdieet nu net achter de rug, plastic verminderen blijft belangrijk. En ook al hoef ik niet veel eten mee te nemen omdat ik vanuit huis werk, leek het kookboek van Rens Kroes me om duurzame redenen toch wel erg interessant om hier te reviewen. In het kookboek On the go geeft Rens Kroes tips en recepten voor het preppen, bewaren en meenemen van gezond eten. Volop inspiratie en motivatie om zelf je lunch van te voren klaar te maken en in een hippe mason jar mee te nemen in plaats van dat je toch weer voor een snelle kant-en-klaar salade gaat van de AH To Go. Leuk!

Rens Kroes kookboek On The GoRens Kroes kookboek On The Go

Rens Kroes’ kookboek On The Go

Bij Rens Kroes denk ik aan #healthy worteltjes gedipt in hummus als lunch of een stuk glutenvrije komkommer als snack. Daar word ik nu niet echt warm van. Maar een vriendin, die veganistisch eet en elke zondag trouw haar eten voor de aankomende week staat te ‘preppen’, tipte mij het boek waardoor ik er toch wel erg benieuwd naar werd. Mijn vooroordelen werden gelijk weggenomen toen ik door het boekje bladerde, het ziet er allemaal heel lekker uit! Niets geen detox-voer dat uit een paar blaadjes sla en geraspte courgette bestaat, maar gewoon lekker eten. Ook taartjes!

Rens Kroes kookboek On The Go

Inhoud van het kookboek

Het boek heeft een zachte kaft en is vrij klein, het is bijna een dik tijdschrift. Ik vind dat leuk gedaan, lekker handzaam. In het kookboek On The Go vind je in totaal 49 recepten voor meeneemgerechten. Het grootste deel is vegetarisch. Ook vind je er veel vegan recepten in. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ontbijt, brood, lunch, snacks en drinks. Naast de recepten vind je tips voor het preppen en meenemen van eten. Maar ook welke ingrediënten handig zijn om in huis te hebben. Afgewisseld met mooie foto’s en Pinterest-waardige quotes.

Recepten uit On the go

Echt alle recepten zien er goed en lekker uit. Mijn oog viel direct op het Chocolate banana bread op bladzijde 42. Die heb ik gelijk gemaakt en hij werd zo lekker dat ik aan de uitgever heb gevraagd of ik het recept hier mag delen op mijn blog. Dus die komt volgende week online, yay! Er staat trouwens ook een zuurkooltaart in die ik móet proberen, dat snap je natuurlijk wel. De recepten zijn allemaal vrij makkelijk met niet al te lange ingrediëntenlijsten wat heel uitnodigend werkt om uit het kookboek te koken. Ook valt het best mee qua ‘gekke’ ingrediënten die je nodig hebt. Vooral omdat je tegenwoordig in de meeste supermarkten prima chiazaad, quinoa en kokosolie kan vinden. In het recept voor bananenbrood had ik quinoameel nodig, dit kon ik nergens vinden dus gebruikte ik havermeel, maar dat ging prima! Per recept staat aangegeven of het vegetarisch, vegan en/of glutenvrij is. Ook staat bij elk recept of het geschikt is om last minute te maken, de day before of dat het handiger is om het te maken tijdens sunday prepping.

Meeneemtips van Rens Kroes

In het boek vind je tips om het meeste uit je to go gerechtjes te halen. Dat ze erbij schrijft hoe je het het beste kan bewaren en hoe lang vind ik al heel goed! Bijvoorbeeld dat je een cake in stukken kan snijden en in kan vriezen, dan kan je zo een stuk eruit halen om mee te nemen naar je werk. Onder de ingrediëntenlijst bij elk recept vind je info over hoe lang het houdbaar is en op welke manier je het kan bewaren. Ook staat erbij welke benodigdheden je nodig hebt om het recept te maken en in te doen (afsluitbare bakjes, of een fles van een bepaalde hoeveelheid voor bijvoorbeeld soep). Het boek is wat dat betreft enorm gebruiksvriendelijk en erg geschikt als je nog geen of weinig ervaring hebt met ‘preppen’.

On The Go is een leuk kookboek in een handzaam formaat volop inspiratie voor meeneem lunches en #healthy snacks. Je shopt het boek o.a. hier voor 14,99 euro of hier als ebook voor slechts 7,99 euro.

Doe jij ook al aan food preppen?

Het boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar. De links zijn affiliatelinks. Bedankt voor je support!

Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Kookboek: On the go

 1. Romy schreef:

  Goed om te horen dat er echt lekkere en handige preprecepten in dit boek staan. Ik was ook een beetje bevooroordeeld en had vooral tarwegrasshotjes en dat soort dingen verwacht 😉 Ideal ook die tips over hoe je bepaalde dingen kunt meenemen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, ja daar was ik ook bang voor. Ik ben niet zo geïnteresseerd in extreem gezond eten namelijk. Wel in lekker eten dat toevallig ook gezond/voedzaam is, en dan zit je met dit boek wel goed 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Demi schreef:

  Ik had eigenlijk ook wel altijd ’t idee dat dit boek niks voor mij zou zijn, maar als ik je review zo lees valt dat reuze mee. De volgende keer in de boekenwinkel toch maar ’s doorbladeren dan 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Lana schreef:

  Ik heb het kookboek ook, maar nog geen enkel recept eruit gemaakt *oeps*. Ik eet sinds een tijdje veganistisch en wist niet dat veel recepten uit dit boek vegan waren (geeft aan dat ik hem alleen maar doorgebladerd heb en naar de mooie afbeeldingen heb gekeken haha). Thanks voor de reminder, ga het boek er nu zeker bij pakken als we op zoek zijn naar vegan recepten :).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohhh haha, zonde! Ja staan echt wel veel vegan recepten in, dus dat is super 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. evelien schreef:

  Dit lijkt mij zo’n fijn boek! Ik zou hem graag nog willen aanschaffen. <3
  Heerlijk al die lekkere receptjes!
  Liefs,
  Evelien

  | Reageer op deze reactie
 5. Sara schreef:

  Klinkt als een goed kookboek! Ik kijk uit naar het recept van de Chocolate banana bread! Ik hoop dat die vegan is!? O:)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jazeker! Inclusief chiazaad-smurrie als ei-vervanger 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Sara schreef:

    Haha 😀 Ik ben benieuwd. Ik ga hem zeker maken heb het boek ook al gereserveerd bij mijn bibliotheek! 🙂

    | Reageer op deze reactie
 6. Melanie schreef:

  Nice! Ik zou ook bevooroordeeld zijn, maar dan omdat ik haar Powerfoodboeken heb/ken en daar niet veel mee heb. Het boek staat vol met foto’s van haarzelf terwijl ze ‘heel nonchalant’ in haar ondergoed super skinny in de keuken staat (en je vaak amper ziet wát ze nu eigenlijk eet/doet). Daarnaast is het allemaal #healthy #superhealthy en #supersupersuperhealthy, maar er zitten zóveel calorieën in een gemiddelde maaltijd dat je, als je de superhealthyskinnylook van haar foto’s wilt hebben er wel serieus bij moet sporten, haha. De recepten zijn wel erg lekker, maar kosten ook veel voorbereidingstijd, waardoor dat hele ‘gezond eten is super makkelijk’-idee dat ze probeert uit te stralen ook nog eens een beetje wegvalt. Dit boek ziet er een stuk praktischer uit en spreekt me daardoor een meer aan. Misschien moet ik d’r toch nog eens een kans geven 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hmm ja dat is in dit boek ook wel een beetje (die foto’s), maar ik vind dat niet zo storend. Van calorieën heb ik te weinig verstand om daar iets over te kunnen zeggen, ze maakt wel veel gebruik van kokosolie enzo. Dus ik denk dat je het meer als gezond eten moet zien en niet als dieet-voedsel om mee af te vallen. Ik ken haar Powerfoodboeken niet, maar ik vind deze wel echt heel leuk en praktisch wat betreft ‘to go’ receptjes 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Melanie schreef:

    Dat ‘to go’ lijkt me ook leuk idd! Qua calorieën bedoel ik het ook niet met het oog op afvallen hoor, maar gewoon dat zeker de ontbijtvoorbeelden niet ‘even een ontbijtje’ zijn en dat de porties nog ook groot zijn. Dat is prima, als je ook genoeg verbrandt dus beweegt. Ze zegt zelf ook wel dat bewegen óók belangrijk is, dus dat is wel een pré, maar die hele boeken ademen naar mijn mening een beetje te veel het idee van: ‘gezond eten is suuuuuper makkelijk en als je dit eet word je super skinny en healthy’ en dat vind ik wat overtrokken. Ik zag de recepten meer in de trant van: leuk voor een uitgebreide brunch. 😛

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Oh ja dat begrijp ik helemaal! Mijn ontbijt bestaat meestal alleen uit koffie dus ik vind het smeren van een boterham vaak al heel wat als ontbijt, haha.

     | Reageer op deze reactie
  2. Sam schreef:

   Precies, in een video van Zondag met Lubach wordt duidelijk aangetoond dat haar ‘healthy’ taart bomvol calorieën zit.

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Maar iets dat veel calorieën bevat kan toch nog steeds wel gezond zijn? Tenzij het echt als dieetboek is bedoeld, dan snap ik wel dat het niet handig is om een taart gemaakt van zes liter kokosolie en een kilo dadels aan te prijzen 😛

    | Reageer op deze reactie
    1. Sam schreef:

     Daar heb je een punt, maar ik denk dat een taart met meer dan 9000 calorieën voor niemand goed is. 😀

     | Reageer op deze reactie
     1. Melanie schreef:

      Hahaha, hier idd de link naar dat filmpje: https://youtu.be/Qa3wPU9MC0Y?t=9m36s (gelijk naar het goeie moment doorgespoeld). Als je tijd hebt, kijk dan het hele filmpje 🙂 HIlarisch en lekker relativerend (ook soms wat doorgeslagen, maar ben ’t grotendeels met ‘m eens).

      | Reageer op deze reactie
      1. Melanie schreef:

       Inhakend op die calorieënvraag: te veel eten is zeker niet vrijblijvend. Veel overtollige voedingsstoffen (dus wanneer je meer eet dan je lichaam nodig heeft) worden helemaal niet hoppa afgebroken, maar omgezet in andere dingen of beïnvloeden bijv. je hormoonbalans (denk maar eens aan te veel suikers). Dan kunnen de ingrediënten an sich nog wel ‘gezond’, of in ieder geval aanzienlijk minder ongezond zijn dan veelgebruikte alternatieven, maar dan is het nog niet perse eindeloos ‘goed’ voor je. Een punt van de taart van Rens Kroes zal ongetwijfeld minder ongezonde voedingsstoffen bevatten dan een gemiddelde klassieke slagroomtaart, maar dat betekent niet dat je elke dag taart kunt eten of zoals zij zegt ‘lekker een extra groot stuk’ kan nemen alsof het geen impact heeft. Het blijft een suikerbom, zij het dat het niet geraffineerde maar natuurlijke suikers zijn, Een dag uitschieten is prima, twee dagen ook, een leve-de-lol-vakantie kan je lichaam denk ik ook best hebben, maar ik heb altijd geleerd dat in de regel een beperkte (als in: niet veel meer dan je nodig hebt) en vooral gevarieerde voeding by far het beste is. Dat is immers waar evolutionair gezien je lichaam op is ingesteld, niet op overkill en uitputting, om het maar even heel plat te zeggen. Juist om die reden ben ik altijd een beetje skeptisch met al die hippe #healthy kookboeken. Ze gebruiken absoluut betere ingrediënten, maar doen soms wel een beetje alsof je ongeremd kunt eten en nooit meer dood gaat 🙂

       | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou, het schijnt dus dat daar een hele psychologie achter zit! Niet specifiek voor dit boek, hoor. Maar in het algemeen wat betreft lijstjes (48 redenen om …, 9 tips om.., 7 recepten met.., etc.). Blijkbaar heeft een lezer meer het gevoel dat de tips/redenen/etc met veel zorg zijn uitgekozen als het géén rond getal is. Las ik ooit in een boek met blogtips haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Hahaha, ik vind 49 ook een gek getal. Maar goed, het kookboek klinkt heel aantrekkelijk. En heb ik onder een steen geleefd of is meal preppen ineens hot sinds afgelopen week? Ik had er echt nog nooit van gehoord en nu lijkt iedereen het er ineens over te hebben 😂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat grappig. dat weet ik eigenlijk niet haha. Volgens mij is het al wel veel langer ‘hip’ in Amerika, ik zie het veel op Instagram voorbij komen en ken het eigenlijk vooral van een vriendin die dit al een tijdje doet.

   | Reageer op deze reactie
 8. Lenneke schreef:

  Niks inhoudelijks over dit boek (want ik kan niet koken en eet alleen patat), maar ik ben blij dat je er weer bent! <3

  | Reageer op deze reactie
 9. Pingback: Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken | IKBENIRISNIET
 10. Pingback: Recept: Chocolade-bananenbrood van Rens Kroes | IKBENIRISNIET
 11. kelly schreef:

  Al zouden de recepten best goed smaken, ben ik het ook niet zo eens met dat het gezonde keuzes zijn, Kokosolie is bijvoorbeeld helemaal niet zo gezond, En ook niet gezonder dan bijv. zonnebloemolie. Ook vind ik het jammer dat de meeste ingredienten bij deze recepten zo ontzettend aan de prijs zijn, Als je meer variatie zoekt, tijd en geld over hebt zijn het leuke recepten. (maar wie heeft dat nou) Anders is een bruine boterham met pindakaas toch nog steeds een prima vervanger>P

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik denk dat je het ook meer moet zien als een kookboek met leuke meeneemgerechten voor meer variatie en geen gezondheidsbijbel, ofzo 🙂

   | Reageer op deze reactie
Back to Top