Mijn kerstkaarten voor dit jaar (met Ollie in de hoofdrol!)

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst zelf kerstkaarten en sindsdien is het hier een vaste traditie. Zo heb ik samen met Steve al eens in kersttenue voor de camera geposeerd, stond Bunny von D drie jaar geleden te stralen met deze foto (zo cute!) en was Ollie vorig jaar aan de beurt als kerstmodel. Ook dit jaar is Ollie mijn favoriete model voor de kerstkaart en ik denk dat dit mijn leukste kerstkaarten tot nu toe zijn!

Kerstkaarten

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Kaartje2Go 

Kerstkaarten met Ollie de beagle

En dan zal ik nu mijn kerstkaarten van 2018 onthullen..*tromgeroffel* Tadaa! Zie de foto hieronder. Is ‘ie niet leuk geworden? Ik ben zó blij met het eindresultaat! Op de voorkant straalt Ollie de beagle inclusief kerstmuts en zijn mok warme chocolademelk met marshmallows. De voorkant van de kaart is versierd met witte en gouden details en onze kerstwens in handlettering-stijl. Het is een dubbele kaart met aan de binnenkant de tekst “..and have a FLAPPY new year”. Ja, daar heb ik zelf best een beetje om moeten lachen.

De kerstkaarten heb ik besteld bij Kaartje2Go wat reuze makkelijk ging. Je kan kiezen voor een standaard design, het uploaden van je eigen foto/ontwerp óf een ontwerp waar je je eigen foto aan kunt toevoegen. Ik ging voor de laatste optie: ik hoefde alleen mijn foto van Ollie te uploaden, paste de tekst in de binnenkant aan (‘flappy’ in plaats van ‘happy’ vond ik vrij essentieel voor mijn beagle-kerstkaart), en hij was klaar. Vervolgens koos ik hoeveel ik er wilde hebben en wat extra opties, zoals mooi mat papier en bruine enveloppen. Eventueel kan je gelijk de adressen van de ontvangers invullen zodat je ze zelf niet meer op de post hoeft te doen. Ik koos ervoor om de kaarten in een pakketje op mijn eigen adres te laten bezorgen. En de volgende dag lagen ze al op mijn deurmat! Ideaal voor als je last minute nog iets origineels wil ontwerpen dus.

Kerstkaarten
Merry christmas..
Kerstkaarten
..and a flappy new year!

Kerstkaarten zonder stress

Elk jaar maak ik mijn kerstkaarten met een foto die ik zelf heb gemaakt en laat afdrukken. Ik begin daar niet altijd op tijd mee (goh, wat een verrassing) dus dat gaf nogal eens stress. Vorig jaar besloot ik bijvoorbeeld om alle kaarten zelf te handletteren en een stukje tekst op te schrijven: drie uur en een lamme hand later besloot ik om mijzelf dat nooit weer aan te doen. Dat verliep dit jaar dus een stuk soepeler! Eerlijk gezegd was de grootste uitdaging in dit hele proces het selecteren van een leuke foto. De twee foto’s hieronder zaten ook in mijn persoonlijke top drie.

Kerstkaarten
Schattige kerstbeagle vs. Waar-blijft-mijn-koekje-verdorie-kerstbeagle
Ollie de beagle als model voor de kerstkaarten
De uiteindelijke winnaar!

Kerstkaarten van Kaartje2Go

Mijn kerstkaarten van Kaartje2Go werden bezorgd in een stevige kartonnen verpakking, het stapeltje kaarten was netjes verpakt in papier en de enveloppen zaten in stapeltjes bij elkaar met een elastiekje. Ik bestelde dertig kaarten en in totaal waren de kosten hiervan iets minder dan 50 euro. Ik wilde graag extra mooie kaarten maken dus koos ik voor dubbele kaarten, met matte finish en kraft enveloppen; dit zijn extra opties waarvoor je extra betaalt. Ik vind het een prima prijs, want de kwaliteit is goed en de kaarten ogen luxe. Maar in principe zou je ook rond de 1 euro per kaart kunnen uitgeven als je niet voor deze extra opties gaat.

Wat betreft duurzaamheid is Kaartje2Go ook lekker op weg: alle kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier en worden milieuvriendelijk bezorgd omdat ze meedoen aan het project Groene Post van PostNL. Dat betekent dat geïnvesteerd wordt in duurzame projecten ter compensatie van de CO2-uitstoot. Wat ik ook leuk vind, is dat ze open staan voor ideeën van klanten om hun service nog duurzamer te maken. Dus mocht je daar een goede suggestie voor hebben, dan kan je ze altijd een mailtje sturen!

Op deze pagina vind je alle kerstkaarten, je kan eventueel filteren op de vorm van de kaart en of je een eigen foto wil gebruiken. Dit is de kerstkaart die ik zelf heb gebruikt en naar smaak heb aangepast, mocht je dit ontwerp ook zo leuk vinden! Als de kerstkaarten bestelt voor 20:00 uur op een werkdag, liggen ze de volgende dag al op je deurmat.

Kerstkaarten

Kerstgroetjes van Ollie voor jou!

Ik heb in ieder geval drie kerstkaarten apart gehouden om naar jullie te versturen, yay! Dus wil je een enige echte limited edition Ollie-kerstkaart van mij ontvangen, laat het dan even weten in je reactie! Mochten er meerdere liefhebbers zijn dan zal ik er willekeurig een paar uitpikken 

Kerstkaarten

Verstuur jij kerstkaarten dit jaar? Benieuwd naar jullie creaties!

Back to Top