8 x gezellige boeken voor je kerstvakantie

De introvert in mij wordt dolgelukkig van een middagje puzzelen met warme chocolademelk en een luisterboek aan. Kneuterigheid ten top. Inmiddels heb ik Steve ook zo ver gekregen om gezellig mee te doen, het is nu immers toch te slecht weer om te motorrijden (zijn hobby). Tot mijn verrassing is hij zelfs nog meer gedreven geworden in het puzzelen dan ik! Wat mij betreft is het de ideale activiteit om je kerstvakantie mee te vullen tussen alle sociale toestanden van de feestdagen door. In deze blogpost een aantal gezellige boeken om te luisteren tijdens je kerstvakantie!

warme chocolademelk en gezellige boeken

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Storytel 

Ontspannen tijdens de kerstvakantie & een last minute kerstcadeau-tip!

Steve houdt meer van thrillers en misdaad-boeken, zo luisterden we laatst al samen Ragdoll. Een goed boek, maar erg gezellig wil ik het niet noemen. (Lees: het gaat over een gevonden lichaam bestaande uit aan elkaar genaaide lichaamsdelen van verschillende mensen..) Dus hieronder wat gezellige aanvullingen om je kneuterige puzzelmiddag helemaal compleet te maken. Of gewoon fijn voor op de bank met een kop thee en een haardvuur-video aan op je laptop.

Vind je dat een vriend of familielid ook wel wat meer ontspanning kan gebruiken, dan is een Storytel-giftcard een leuk cadeau voor de feestdagen. Deze kan je bestellen via de Storytel website en zijn verkrijgbaar als giftcards voor één, drie, zes of twaalf maanden. De giftcard kan je mailen naar de ontvanger, of zelf printen om te geven als fysiek cadeautje. Doe er dan ook gelijk een puzzel en en reep pure chocolade (voor warme chocolademelk!) bij en je hebt een heus kerstvakantiepakket samengesteld!

gezellige boeken luisteren met storytel

8 x Gezellige boeken op Storytel

Klik op de titel van het boek om de volledige beschrijving te lezen, daar kan je ook een kort fragment luisteren om te horen of de voorleesstem je bevalt.

1. The Little Book of Hygge Hygge is een Deens woord dat net zoiets betekent als ‘gezellig’, maar dan heeft het meer met de sfeer te maken in plaats van iets sociaals. Zoals onder dekentje bij een open haard zitten met je handen om een mok chocolademelk. Veel gezelliger dan dit boek wordt het niet, ik kreeg gelijk zin om kaarsjes aan te doen.

2. De schaduw van de wind Wat een heerlijk boek, hierdoor voorgelezen worden is een feestje. Ik weet niet waarom, maar ik vind het een echt herfst/winterboek waar je lekker lang naar kan luisteren. Ook deel twee (Het spel van de engel) en deel drie (De gevangene van de hemel) staan op Storytel. Eind deze maand wordt ook het nieuwste deel als luisterboek aan deze serie toegevoegd!

3. Kerstverhalen – Dit luisterboek is gevuld met meerdere korte kerstverhalen. Niet de cliché kerstverhalen die ik had verwacht, maar gewoon mooie, eenvoudige verhalen met verschillende thema’s. Leuk!

4. Pogingen iets van het leven te maken & Zolang er leven is De boeken van Hendrik Groen zijn me al héél vaak aangeraden. Beide staan op Storytel! Ik ben inmiddels op de helft van het eerste boek en ik kan de droge humor zeker waarderen.

gezellige boeken op storytel

5. Drieluik Drie vrienden Ik zit nog maar net in het eerste kwartier van deel één (Drie vrienden, een huis en een klusjesman) dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Maar ik lees er steeds zulke goede recensies over dat het wel goede boeken moeten zijn. De drie boeken vallen in de categorie chicklit, dus lekker luchtig leesluistervoer.

6. Verkikkerd & Verslingerd Deze twee boeken van Lisette Jonkman heb ik pas uit en ik vond ze zo verrassend, waanzinnig leuk! Regelmatig moest ik hardop lachen en soms biggelden de tranen over mijn wangen. Ontzettend leuke schrijfstijl en luistert erg fijn! Extra leuk: het verhaal speelt zich af op de campus van de UT waar ik heb gestudeerd en alle omschrijvingen zijn echt heel accuraat!

7. Harry Potter Ik noemde Harry Potter ook al in mijn blogpost van van vorige week waarin ik mijn vijf ultieme favoriete luisterboeken aller tijden noemde, maar ook in deze lijst kan deze serie gewoonweg níet ontbreken. De sfeer van de boeken is zo fijn en winters; ik denk niet dat er een meer perfect verhaal bestaat voor je kerstvakantie.

8. The Hidden Life of TreesWord je ook altijd helemaal zen als je een natuurdocumentaire kijkt? Met zo’n rustgevende vertelstem die gedetailleerd en kalm het paringsritueel van een bepaalde vlindersoort beschrijft, je kent het wel. Nou, dan word je intens gelukkig van dit boek. Als Storytel ooit een award gaat uitdelen voor het meest rustgevende luisterboek, dan wint dit boek sowieso! Luister anders alvast een kort fragmentje (hier), dan snap je wat ik bedoel. Het is overigens ook een heel leerzaam boek, ik wist helemaal niet dat bomen zo complex waren en zelfs met elkaar kunnen communiceren!

gezellige boeken

Als het goed is hebben jullie nu natúúrlijk allemaal massaal gebruik gemaakt van de actie uit mijn eerdere blogpost en zijn jullie nu ook lekker aan het luisteren.

Staat je favoriete vakantieboek in dit lijstje? Heb je aanvullingen? Let me know!

Back to Top