8 x gezellige boeken voor je kerstvakantie

De introvert in mij wordt dolgelukkig van een middagje puzzelen met warme chocolademelk en een luisterboek aan. Kneuterigheid ten top. Inmiddels heb ik Steve ook zo ver gekregen om gezellig mee te doen, het is nu immers toch te slecht weer om te motorrijden (zijn hobby). Tot mijn verrassing is hij zelfs nog meer gedreven geworden in het puzzelen dan ik! Wat mij betreft is het de ideale activiteit om je kerstvakantie mee te vullen tussen alle sociale toestanden van de feestdagen door. In deze blogpost een aantal gezellige boeken om te luisteren tijdens je kerstvakantie!

warme chocolademelk en gezellige boeken

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Storytel 

Ontspannen tijdens de kerstvakantie & een last minute kerstcadeau-tip!

Steve houdt meer van thrillers en misdaad-boeken, zo luisterden we laatst al samen Ragdoll. Een goed boek, maar erg gezellig wil ik het niet noemen. (Lees: het gaat over een gevonden lichaam bestaande uit aan elkaar genaaide lichaamsdelen van verschillende mensen..) Dus hieronder wat gezellige aanvullingen om je kneuterige puzzelmiddag helemaal compleet te maken. Of gewoon fijn voor op de bank met een kop thee en een haardvuur-video aan op je laptop.

Vind je dat een vriend of familielid ook wel wat meer ontspanning kan gebruiken, dan is een Storytel-giftcard een leuk cadeau voor de feestdagen. Deze kan je bestellen via de Storytel website en zijn verkrijgbaar als giftcards voor één, drie, zes of twaalf maanden. De giftcard kan je mailen naar de ontvanger, of zelf printen om te geven als fysiek cadeautje. Doe er dan ook gelijk een puzzel en en reep pure chocolade (voor warme chocolademelk!) bij en je hebt een heus kerstvakantiepakket samengesteld!

gezellige boeken luisteren met storytel

8 x Gezellige boeken op Storytel

Klik op de titel van het boek om de volledige beschrijving te lezen, daar kan je ook een kort fragment luisteren om te horen of de voorleesstem je bevalt.

1. The Little Book of Hygge Hygge is een Deens woord dat net zoiets betekent als ‘gezellig’, maar dan heeft het meer met de sfeer te maken in plaats van iets sociaals. Zoals onder dekentje bij een open haard zitten met je handen om een mok chocolademelk. Veel gezelliger dan dit boek wordt het niet, ik kreeg gelijk zin om kaarsjes aan te doen.

2. De schaduw van de wind Wat een heerlijk boek, hierdoor voorgelezen worden is een feestje. Ik weet niet waarom, maar ik vind het een echt herfst/winterboek waar je lekker lang naar kan luisteren. Ook deel twee (Het spel van de engel) en deel drie (De gevangene van de hemel) staan op Storytel. Eind deze maand wordt ook het nieuwste deel als luisterboek aan deze serie toegevoegd!

3. Kerstverhalen – Dit luisterboek is gevuld met meerdere korte kerstverhalen. Niet de cliché kerstverhalen die ik had verwacht, maar gewoon mooie, eenvoudige verhalen met verschillende thema’s. Leuk!

4. Pogingen iets van het leven te maken & Zolang er leven is De boeken van Hendrik Groen zijn me al héél vaak aangeraden. Beide staan op Storytel! Ik ben inmiddels op de helft van het eerste boek en ik kan de droge humor zeker waarderen.

gezellige boeken op storytel

5. Drieluik Drie vrienden Ik zit nog maar net in het eerste kwartier van deel één (Drie vrienden, een huis en een klusjesman) dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Maar ik lees er steeds zulke goede recensies over dat het wel goede boeken moeten zijn. De drie boeken vallen in de categorie chicklit, dus lekker luchtig leesluistervoer.

6. Verkikkerd & Verslingerd Deze twee boeken van Lisette Jonkman heb ik pas uit en ik vond ze zo verrassend, waanzinnig leuk! Regelmatig moest ik hardop lachen en soms biggelden de tranen over mijn wangen. Ontzettend leuke schrijfstijl en luistert erg fijn! Extra leuk: het verhaal speelt zich af op de campus van de UT waar ik heb gestudeerd en alle omschrijvingen zijn echt heel accuraat!

7. Harry Potter Ik noemde Harry Potter ook al in mijn blogpost van van vorige week waarin ik mijn vijf ultieme favoriete luisterboeken aller tijden noemde, maar ook in deze lijst kan deze serie gewoonweg níet ontbreken. De sfeer van de boeken is zo fijn en winters; ik denk niet dat er een meer perfect verhaal bestaat voor je kerstvakantie.

8. The Hidden Life of TreesWord je ook altijd helemaal zen als je een natuurdocumentaire kijkt? Met zo’n rustgevende vertelstem die gedetailleerd en kalm het paringsritueel van een bepaalde vlindersoort beschrijft, je kent het wel. Nou, dan word je intens gelukkig van dit boek. Als Storytel ooit een award gaat uitdelen voor het meest rustgevende luisterboek, dan wint dit boek sowieso! Luister anders alvast een kort fragmentje (hier), dan snap je wat ik bedoel. Het is overigens ook een heel leerzaam boek, ik wist helemaal niet dat bomen zo complex waren en zelfs met elkaar kunnen communiceren!

gezellige boeken

Als het goed is hebben jullie nu natúúrlijk allemaal massaal gebruik gemaakt van de actie uit mijn eerdere blogpost en zijn jullie nu ook lekker aan het luisteren. Mocht je die hebben gemist, dan is er gelukkig nog steeds een leuke actie gaande. Namelijk dat je de eerste maand voor maar 0,99 euro (ipv 9,99 euro) kan luisteren, meld je hier aan!

Staat je favoriete vakantieboek in dit lijstje? Heb je aanvullingen? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “8 x gezellige boeken voor je kerstvakantie

 1. Rowan schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar The Little Book of Hygge, maar ik zou deze denk ik liever als fysiek boek hebben dan als luisterboek, omdat het boekje zó leuk is vormgegeven!

  | Reageer op deze reactie
  1. Marcella schreef:

   Klopt, maar het de voorlezer van het luisterboek heeft dan wel weer een fantastisch Deens accent 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Haha ja het heeft wel wat hoor! En je hoeft er ook niet heel extreem goed bij op te letten, dus ik vind het een perfect puzzel (of andere oma-hobby) boek 😀

    | Reageer op deze reactie
 2. Leuke lijst! Maar inderdaad, ik zou ook sterk de voorkeur geven aan ‘gewone’ boeken of zelfs ebooks, omdat luisterboeken mij echt verschrikkelijk lijken. Ik lees zelf heel snel dus een luisterboek gaat me dan veel te langzaam. Bovendien is even afdwalen bij een gewoon boek makkelijker dan tijdens een luisterboek. Kortom, ik blijf maar gewoon op de ouderwetse manier lezen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat mag! 😉 Beide hebben hun voor- en nadelen. In de app staan trouwens ook veel ebooks, maar ik ga zelf altijd voor de luisterboeken omdat ik dat fijner vind.

   | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  De boeken van Hendrik Groen zijn inderdaad heel leuk. Ik heb ze dit jaar beide gelezen, ik ben alleen nog niet aan de serie begonnen (ik ben bang dat het tegenvalt).

  | Reageer op deze reactie
  1. Natanja schreef:

   De serie klopt niet helemaal met het boek ,, maar wel leuk nog steeds

   Groetjes Natanja

   | Reageer op deze reactie
 4. Vivian schreef:

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Een giftcard voor Storytel, dat ga ik inderdaad eens onthouden als cadeautip! De schaduw van de wind is inderdaad zo’n prachtig boek, en de boeken van Hendrik Groen wil ik ook graag nog lezen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Oh, ik krijg hier echt zin van om een boek te lezen (of, zoals jij, te beluisteren!). Vooral naar de boeken van Lisette Jonkman ben ik nu heel benieuwd. Hygge vind ik ook een heerlijk boek. De schaduw van de wind had ik voor mijn verjaardag gekregen, maar ik raakte een beetje gedemotiveerd door het grote aantal pagina’s. Oeps! 😉 Misschien moet ik het toch maar eens echt gaan lezen (of beluisteren) nu.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat kan ik me voorstellen ja! Het boek staat bij mijn moeder in de kast, maar ik vond het inderdaad ook niet heel uitnodigend om dan op te pakken. Echt heel dik! Met het luisterboek was ik ook wel even zoet haha 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Linda schreef:

    Echt proberen! Ik vond de schaduw van de wind zó mooi! <3 Moest er even inkomen maar wat is het een mooi boek. Ben nu begonnen in het tweede deel en dan lekker door met de derde en vierde. Zo fijn 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ja het is prachtig! Al die beschrijvingen, heel mooi geschreven. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere delen.

     | Reageer op deze reactie
 6. Sandra schreef:

  Ik word zo blij van dit soort blogposts. Ik heb gelijk een aantal boeken op mijn boekenplank gezet, ik luister momenteel naar De schaduw van de wind, zo ontzettend mooi ❤️ Mijn Storytel tip voor jou: 24 dagen van Guillaume Musso, ik heb het eerder dit jaar gelezen, een aanrader.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dank je wel voor de tip, die ken ik helemaal niet, dan zet ik die weer op mijn boekenplank. We kunnen wel een luisterboekenclub beginnen, haha!

   | Reageer op deze reactie
 7. Lorain schreef:

  Bedankt voor de leuke tips! Ik ga nu met een luisterboek een puzzel maken 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Harry Potter is inderdaad heel fijn voor in de winter, bij mij thuis is zelfs besloten om een Harry Potter film als “kerstfilm” te gaan kijken op eerste kerstdag 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahh wat gezellig! En je brengt me op ideeën, ik denk dat ik ook weer de Harry Potter films ga kijken tijdens kerst 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Mevrouw Marloes schreef:

  Het boek over hygge heb ik al zo vaak voorbij zien komen! Ben daar heel benieuwd naar. Pogingen om iets van het leven te maken wil ik ook nog zien en daarna de serie (films?) kijken.

  | Reageer op deze reactie
 10. Sytske schreef:

  Heerlijk, zijn boeken die ik op mijn lijst voor 2018 ga zetten, nu nog een paar andere boeken op mijn stapel 🙂
  Vooor mij persoonlijk houd ik ook meer van lezen ipv luisteren. Ik hoorde wel van iemand die moeite heeft met begrijpend lezen waarvoor luisterboeken echt een oplossing zijn, dus goed dat dit steeds bekender wordt!

  | Reageer op deze reactie
 11. Lonneke schreef:

  Leuk lijstje. Ik ben zelf net aan Harry Potter in het Engels begonnen. Eerder in NL gelezen, maar ik wilde hem graag nog in het Engels lezen/luisteren. Ik hou van het Engels accent 😉

  | Reageer op deze reactie
Back to Top