Recept: Geroosterde spruitjes

Ik vond paarse spruitjes bij de Albert Heijn, whoe! Ik houd helemaal niet van spruitjes. Ik had ze ook nooit meer gegeten sinds ik niet meer thuis woon. Maar hetzelfde dacht ik van bloemkool en dat bleek uiteindelijk prima te eten. Als het maar goed bereid is! Geroosterde spruitjes met balsamico, olijfolie en knoflook zijn blijkbaar ook hartstikke lekker. En gezond, want deze seizoensgroente zit bomvol vitamines en ze hebben een detox-effect, als ik internet mag geloven.

paarse spruitjes

Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht):

  • 250 gram spruitjes (..of meer als je honger hebt)
  • ong. 1 el olijfolie
  • ong. 1 el Balsamico
  • 1 knoflookteentje, grof gesneden
  • Peper
  • Zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij een stukje van de stronkjes van de spruitjes af en verwijder de buitenste stugge blaadjes. (Oeps, dat was ik zelf vergeten te doen. Toen moest ik na de tijd alles eraf pielen, niet zo handig!) Snij vervolgens de spruitjes door de helft.
  3. Doe de spruitjes in een kom met een scheut olijfolie, en klein scheutje balsamico, knoflook en peper & zout. Hussel goed door elkaar en laat even staan tot de oven heet genoeg is.
  4. Bak de spruitjes op een bakplaat (met bakpapier) met de snijkant naar beneden voor ongeveer 15 – 20 minuten.

geroosterde spruitjes

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vond? Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram. Vind ik leuk!

Back to Top