5 x toffe mensen om te volgen op Instagram

Als je te veel altijd-blije influencers volgt die alleen perfecte plaatjes posten, kan je daar nog wel eens onzeker van worden als je op een slechte dag door Instagram scrolt. Tip: vul je feed op met veel leuke accounts die je blij maken! Ik ben zelf groot fan van dierenaccounts – ik volg denk ik vijftig beagles, maar ook veel konijnen en zelfs egels, vossen en een eekhoorn. Maar onderstaande accounts gaan je ook sowieso inspireren en blij maken.

Toffe mensen om te volgen op instagram

Toffe mensen om te volgen op Instagram:

@whensarasmiles

Sara is één van mijn favoriete, modieuze mensen om te volgen op Instagram omdat ik haar enorm inspirerend vind. Soms heb ik weleens een dipje als ik op zoek ben naar een nieuw kledingstuk. Ik vervloek dan mijn principes waarom ik nu weer per se eerlijk en duurzaam wil kopen. Als ik dan door Sara’s feed scroll zie ik al haar leuke fair & sustainable outfits en ben ik gelijk weer geïnspireerd om nieuwe merken te ontdekken. Ze deelt haar nieuwe vondsten, toffe outfits en nieuwe eerlijke merken en collecties die ze tegenkomt. Door Sara ontdekte ik het merk Ethletic waar ik onlangs een paar sneakers van kocht waar ik enorm blij mee ben, superfijn! Ze heeft ook een blog die het volgen waard is.

@cindyvanrees

Cindy’s perfect lichte Instagramfeed is niet alleen heel mooi, maar ook inspirerend. Ze is grafisch ontwerper en fotograaf dus oog voor mooie dingen heeft ze sowieso. Ze heeft ook een groen hart dus deelt ze op Instagram veel leuke, duurzame producten. Naast haar Instagrampagina heeft ze ook een website waar je haar portfolio met haar fantastische werk kan bekijken.

@marloesdevee

De illustraties van Marloes maken me altijd blij, ik vind het zo gezellig om haar te volgen op Instagram. Ze deelt regelmatig illustraties met dagelijkse dingetjes die bij mij altijd voor veel herkenbaarheid zorgen. Maar ook heel mooie, kwetsbare werken die me soms aan het denken zetten. Zo was ik laatst enorm onder de indruk van deze post (het is een serie foto’s, dus even verder swipen). De illustratie is inmiddels ook als (milieuvriendelijk gedrukte) print te koop in haar webshop.

@sitting_pretty

Via @bodyposipanda (ook een volgtip trouwens!) ontdekte ik het Instagramaccount van Rebekah. Ze is schrijfster, docent en promoveert in creative nonfiction and disability studies. Ik vind haar zo fantastisch om te volgen. Bij elke foto plaatst ze mooie, bijna filosofische teksten waardoor het eigenlijk een mini-blog is. Door Rebekah leer ik steeds weer bij.

@groeneavonturen

De accounts die ik volg op Instagram zijn enorm variërend, denk aan: veel dierenaccounts, leuke mensen die ik ken via Twitter, activisten, maar ook veel hardwerkende overproductieve goedverdienende #girlbosses. Hartstikke inspirerend allemaal, maar van die laatste groep word ik soms – heeel soms – een beetje onzeker. Maar dan komt er weer een foto van Marin voorbij en wordt mijn horizon gelukkig weer verbreed. Haar huis en baan heeft ze opgezegd en met haar fiets, laptop en camera trekt ze de wereld van ecodorpen en zelfvoorzienende plekken door. Soms verblijft ze ergens wat langer om daar te wonen en te werken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mij dit als huismus precies niks voor mij lijkt. Het inspireert me echter wel enorm om me niet blind te staren op ‘genoeg geld’ verdienen enkel omdat dat nu eenmaal zo hoort. Haar avonturen kan je ook volgen op haar blog en haar supporten kan via Patreon.

Mocht je het nu leuk vinden om zo nu en dan een beagle, boekentip of vega-gerecht in je feed voorbij te zien komen, dan kan je mij hier vinden.

Wie volg jij graag op Instagram? Leuke volgtips zijn altijd welkom!

Back to Top