Purple hair don’t care

Wist je nog dat ik vroeg of ik mijn haar zou verven? Bijna iedereen riep dat het paars moest worden. Tadaaaa:

paars haar

Quarter-life crisis

Ik zit een beetje in een quarter-life crisis geloof ik. Ik realiseerde mij namelijk dat ik in april 25 word. Vijf-en-twin-tig!!! Ik dacht vroeger altijd dat ik op mijn 25e een eigen huis, fulltime baan en een kind met bolle wangen zou hebben. Nu hoef ik al die dingen niet hoor, alsjeblieft niet, maar het voelt wel een beetje gek dat ik inmiddels zo’n volwassen leeftijd heb bereikt. In mijn hoofd ben ik namelijk nog steeds 19. Hebben jullie dat ook, of zeg ik nu heel iets stoms? Ik zag mijzelf al veranderen in een grijs muisje dat de Libelle koopt en in de massa opgaat (nou nee, zo erg nou ook weer niet, al kocht ik laatst wel de Viva). Dus het werd tijd om te veranderen. Paars haar had ik nodig in mijn leven. En zo het geschiedde.

la riche directions lilac

La Riche Directions

Ik heb mijn haar geverfd met La Riche Directions in de kleur Lilac. Hiervoor heb ik ook wel eens Manic Panic gebruikt. Een ander vergelijkbaar merk is Stargazer. Deze verf is semi-permanent, vegan én ze zeggen dierproefvrij te zijn. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat Directions 100% dierproefvrij is, want misschien wordt het wel in China verkocht (?) waar dierproeven verplicht zijn. Maar als je het vergelijkt met andere haarverf is dit waarschijnlijk het meest diervriendelijk en minst chemisch (als ik henna niet meereken dan hè). Het voordeel is dat je het zo vaak kan gebruiken als je wil, want het is niet al te schadelijk voor je haar. Het potje verf hoef je niet in één keer op te maken en is nog maanden houdbaar. Het nadeel is dat het alleen goed pakt op licht of ontkleurd haar en dat het snel weer vervaagd en dan blijft er zo’n lelijke gloed achter. Maar goed, de verf is verder niet zo duur en het is niet veel werk om het in je haren te smeren dus je zou het zo om de paar weken weer even kunnen bijwerken. Tip van de dag: mocht je nu ook graag je haar in een regenboogkleur willen verven, tot en met 2 maart heeft Attitude Holland een ‘4 halen 3 betalen’ actie op alle haarverf, zag ik net toevallig.

directions haarverf
Ingrediënten van de haarverf
directions lilac
“Not tested on animals”, aldus de verpakking
paarse dip dye
Ik heb uitgroei van hier tot Tokyo omdat ik mijn haar niet meer wil blonderen, de verf pakte alleen op het blonde zoals je ziet, dus nu is het een paarse dip dye! Ik vind het wel leuk zo.
paarse haarverf
En als ik het toch niet zo leuk vind, doe ik het in een knotje en dan is de kleur alleen nog maar heel subtiel zichtbaar.

Ik ben hééél benieuwd wat jullie ervan vinden en in welke gekke regenboogkleuren jullie je haar al eens hebben geverfd. Fijne dag allemaal!

Back to Top