9 x Duurzame warme truien

Vandaag is het Warmetruiendag. Een goed moment om duurzame & eerlijk gemaakte warme truien in het zonnetje te zetten. De eerste twee truien die ik noem, hangen ook in mijn eigen kast en draag ik met veel plezier. De rest vind ik vooral heel mooi! Hopelijk staat er een leuk merk of een nieuwe webshop voor je tussen.

duurzame warme truien

9 x warme truien van duurzame merken

 1. Miss Green – Sweater Lauren: mijn favoriete kledingstuk van mijn winter capsule wardrobe op het moment. De kleur is in het echt ook net zo fantastisch. Hier zie je mijn outfit-foto met deze trui.
 2. Goat Organic Apparel – Max Print Sweater Bold: ook zo’n fijne, casual trui die lekker comfortabel zit. Op deze outfit-foto heb je ‘m ook al voorbij zien komen misschien.
 3. Anita de Groot – Trui Ruffle: Webshop Papita verkoopt unieke eerlijke kleding waaronder deze simpele maar toch fashionable trui.
 4. Resiste et Reve – Nina Nude: Deze trui zag ik in de vegan webshop Wolf and Storm, mooi zacht kleurtje!
 5. Armed Angels – Agnes Striped Choas: Dit merk was één van de eerste eerlijke merken waarmee ik in aanraking kwam toen ik overging op de duurzame tour. Hun stijl spreekt me erg aan, deze trui vind ik extra leuk.
 6. Loop.a life – Form and Figure: Ontzettend leuk merk dit, ze werken volgens een circulaire aanpak en de truien zien er ook nog eens heel mooi uit.
 7. Komodo – Lani Trui Navy: Een simpele, warme trui die is gemaakt in Nepal. Altijd fijn om zo’n trui in je kast te hebben hangen.
 8. Alchemist – Bell Sleeve: Dit vind ik zo’n fantastische trui, ik zie hem vaak op Instagram voorbij komen bij fashionista’s die ik volg.
 9. People Tree – Peace Jumper: Ook één van mijn favoriete duurzame & eerlijke merken, de kledingstukken zien er altijd zo fris en hip uit en de kwaliteit is erg goed.


Voor meer fair fashion inspiratie kan je me volgen op Instagram, ik houd daar een hashtag (#OOTDikbenirisniet) bij waarin ik outfits met mijn favo duurzame kledingstukken deel.

Deden/doen jullie mee aan Warmetruiendag?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

24 reacties op “9 x Duurzame warme truien

 1. Ik vind truien niet zo snel mooi, maar die van Miss Green! Mooie combi van de allermooiste kleur ooit en dat motiefje. Als ik hem over een paar dagen nog niet vergeten ben, ga ik je misschien wel na-apen 😛

 2. Inge

  Volgens mij heb je er heel veel truitwinsies bijgekregen door die Instagramfoto 🙂 Ik heb hem nu zelfs aan: hij kwam net binnen en ik wil hem nu al niet meer uitdoen, zo fijn! En die kleur <3 <3 <3 Thanks Iris!

 3. Iris

  Ik heb net mezelf getrakteerd op drie truien (zonder kom ik werkelijk de winter niet door), maar het begint toch weer te kriebelen zo 😉

 4. Ik moest zo lachen om die warmetruienfoto van je op Instagram met die dikke Beagle 😂
  Trui nr 6 wil ik! Alleen in een minder besmettelijk kleurtje (want: peuter en kat) 😬

 5. Ineke

  De meest duurzame warme trui hangt bij de kringloopwinkel… 😉

 6. Linda

  Wat een mooie truien! Ik ben sowieso een truien-fan, ik draag ze vaker dan bijvoorbeeld een shirtje met een vest of jasje. Ik sta voor de klas dus het maakt ook niet zoveel uit, zolang het natuurlijk niet mijn meest slobberige comfy trui ever is, haha. Ik vind de eerste het allermooist.
  Vandaag had ik niet echt bewust een dikke trui aan, maar het ging prima want op de school waar ik was (had een conferentie vandaag) was het best koud – misschien deden ze mee? – maar ik had het lekker warm door alle indrukken haha!

 7. Romy

  Nummer 1 en 3 vind ik superleuk! Met zo’n mooie trui aan is een paar graden minder zo erg nog niet. Mijn moeder doet al elke dag aan warmetruiendag, geloof ik. Bij ons thuis zet ze de verwarming standaard op 17 graden. Vandaag vind ik dat wel prima, maar morgen zet ik hem toch stiekem iets hoger dan dat als ik een hele dag thuis ben 😉

 8. Stella

  Ik heb vandaag in mijn okergele gebreide trui rondgehobbeld, maar ik moet zeggen dat ik een beetje verliefd ben geworden op nummertje 5 van Armed Angels. Wat een mooie kleurencombinatie, met die blokken zo. Vind ik LEUK! Echt leuk dat je hier dan zo op inspeelt (: Liefs!

   • fieke

    Ik heb ‘m besteld, spannend! Het is de eerste keer dat ik kledij (voor mezelf) online koop. Maar deze trui is echt onweerstaanbaar. Bedankt voor de tip!

    • Iris

     Oh wat spannend! Hoop dat ‘ie goed gaat passen en dat je er ook zo blij mee bent 🙂

 9. Jantine

  Jaaaa die prachtige Alchemist bell sleeve trui….. elke keer als ik hem zie droom ik even weg. So good!

 10. Anne

  Haal je duurzaam en fair niet een beetje door elkaar nu? Die trui van Anita de Groot bijvoorbeeld is gewoon van reguliere katoen gemaakt, weinig duurzaams aan. Maar wel in Portugal gemaakt dus (hopelijk) wel faire productie.

  • Iris

   Goed dat je het aangeeft 🙂 De trui is eerlijk gemaakt in Polen. Heb bewust gelinkt naar elk afzonderlijk product zodat mensen de details kunnen lezen en zelf een keuze kunnen maken of het bij ze past. Maar ik neem je feedback mee om er in het vervolg per product bij te schrijven of het eerlijk, duurzaam qua materiaal is, of beide is zodat dat duidelijker is, thanks!

   • Anne

    Top! Dat zou ik super handig vinden. Ik vind allebei heel belangrijk namelijk, en niet elk merk denkt én aan materiaal,én aan goede arbeidsomstandigheden.

 11. Wat is de kleur van de eerste prachtig! De zesde vind ik ook tof, ik hou ervan als een trui achteraan iets langer is.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten