Recept: Broccoli-basilicumsoep met champignonbagels

Soep is altijd goed. Al eten we het meestal omdat het gewoon lekker makkelijk is. Wat groenten in een pan, bouillon erbij, pureren en hopsakee. Ook deze broccoli-basilcumsoep is zo simpel. Ik maakte er een vullende avondmaaltijd van door er getoaste bagels met champignons, kaas en tomaat bij te serveren. Ik zou ook graag willen zeggen dat ik er zeer culinair zelf een balsamicodressing bij had gemaakt, maar die kocht ik gewoon in een flesje bij de supermarkt (deze). Die hoef je er niet per se bij te serveren, maar de balsamico maakt het wel extra lekker!

Broccoli-basilicumsoep & champignonbagels

Recept soep & bagels

De hoeveelheden in dit recept zijn voor ongeveer 2 personen.

Broccoli-basilicumsoep ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • peper & zout
  • optioneel: balsamico(dressing) – ik gebruikte deze

Champignonbagels ingrediënten

  • 2 afbak-bagels (of andere broodjes als je geen bagels kan vinden)
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • geraspte kaas
  • 12 cherrytomaten
  • basilicumblaadjes
  • optioneel: balsamico(dressing)

Broccoli-basilicumsoep & champignonbagels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor voor de bagels (of andere afbakbroodjes). Check de bereidingswijze op de verpakking hoe hoog de temperatuur moet zijn.
  2. Snij de ui en knoflook fijn.
  3. Snij de broccoli in kleinere roosjes. Voor deze soep kan je de steel van de broccoli ook prima gebruiken, schil de hardere buitenkant er af en snij de geschilde steel in plakjes.
  4. Fruit in een soeppan de ui, voeg na 5 minuten bakken de knoflook toe en bak de knoflook een minuutje mee. Doe de broccoli erbij en bak ook een paar minuten mee. Breng op smaak met peper & zout.
  5. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen de bagels (zie stap 7).
  6. Zet het vuur uit, doe de basilicum bij de soep en pureer. Houd een paar basilicumblaadjes apart om eventueel als garnering te gebruiken (want dat doet het altijd goed op de Instagramfoto’s). Voeg een scheutje water toe als je de soep te dik vindt.
  7. Snij de bagels door de helft, beleg met de geraspte kaas, plakjes champignon (eventueel eerst even gaar gebakken in een koekenpan), doormidden gesneden cherrytomaatjes en peper & zout. Bak ze in de oven tot de broodjes goudbruin zijn, houd de tijd aan die op de bereidingswijze op de verpakking van de bagels staat (ongeveer 8-10 minuten).
  8. Serveer de soep met de bagels. Garneer zowel de bagels als de soep met een beetje balsamicodressing* en gooi er wat basilicumblaadjes over. Klaar!

*Als je geen balsamicodressing kan vinden en geen zin hebt om zelf een sausje in elkaar te flansen, kan je ook balsamicoazijn gebruiken. Dit is echter veel vloeibaarder dan de saus die ik gebruikte, besprenkel dan dus maar een klein beetje ervan over de soep en/of bagels.

Broccoli-basilicumsoep & champignonbagels Broccoli-basilicumsoep & champignonbagels

Eet smakelijk! Vergeet je niet de #ikbenirisniet hashtag als je je creatie op Instagram deelt? Ik vind het altijd heel leuk om te zien welke recepten jullie van mijn blog maken en wat je ervan vindt!

Op zoek naar meer simpele vegetarische recepten? Zie de receptenindex.

Back to Top