Filmtips LVII

Jaaa, daar is ‘ie weer! Ik wil niet “sorry voor de vertraging” zeggen omdat ik het altijd stom vind als een blogpost met excuses begint. Maar weet in ieder geval dat ik echt mijn best doe. Helaas werkt mijn hoofd niet altijd mee met blogjes tikken, ook al wil ik het wel heel graag. Dat te hebben gezegd; ga er even goed voor zitten, sla de films op die je leuk lijken en veel plezier tijdens je volgende filmavondje! Dit waren de vijf beste films die ik februari zag:

Film tips: The Sessions (Netflix)

The Sessions (2012) – Door zijn ziekte leeft Mark grotendeels in een ijzeren long voor beademing. Een paar uur per dag kan hij eruit maar ligt dan wel op een bed met wieltjes omdat hij verlamd is. Op zijn 36e besluit hij dat hij niet langer maagd wil zijn. Met hulp van zijn priester neemt hij contact op met een sekstherapeut. De film is overigens gebaseerd op een essay dat Mark O’Brien schreef, waargebeurd dus! Héél mooie en soms grappige film, vond het zo’n bijzonder verhaal. Bekijk hier de trailer. (Staat op dit moment op Netflix.)

Filmtips: Burn Burn Burn (Netflix)

Burn Burn Burn (2015) – Via een videoboodschap stuurt Dan na zijn dood zijn twee beste vriendinnen op een missie om zijn lievelingsplekken te bezoeken. Hij wil dat zij daar zijn as uitstrooien. Ik vond dit zo’n goede film! Helemaal niet zoetsappig of Hollywood-sentimenteel (snap je wat ik bedoel? Dat het allemaal zo nep voelt). En wordt luchtig vertelt. Aanrader! Bekijk hier de trailer. (Staat op dit moment op Netflix.)

Filmtips: My Happy Family (Netflix)

My Happy Family (2017) – Originele titel: Chemi Bednieri Ojakhi. Een vrij slome, internationale film die misschien als ‘saai’ over kan komen als je daar geen fan van bent, maar ik vond ‘m erg mooi. Veel dialogen, geen spanning en sensatie, maar gewoon zoals hoe het leven is. Manana is 52 jaar en woont met drie generaties onder één dak; het huis is vol en chaotisch. Op een dag besluit ze dat ze op zichzelf gaat wonen. Wat natuurlijk een schánde is, haar familie is in shock. Toch blijft ze standvastig. Vond het zo mooi om te zien hoe sterk en krachtig haar personage is. Girlpower! Bekijk hier de trailer. (Staat op dit moment op Netflix.)

Filmtips: Shiloh

Shiloh (1996) – Een film met een beagle in de hoofdrol! Die moest ik natuurlijk zien. Arme Shiloh (de beagle) wordt gebruikt als jachthond door een hork van een vent die niet goed voor hem zorgt. Shiloh loopt weg (yesss!) en wordt gevonden door een jongetje. Die hem vervolgens weer terug moet brengen van zijn ouders (nooo!) (ik ga schijnbaar door een achtbaan van emoties als het om beaglefilms gaat). Verder was het niet zo’n bijzondere film, maar de beagle maakt veel goed. Bekijk hier de trailer.

Filmtips: Lady Bird

Lady Bird (2017) – Een typische coming-of-age-film waar ik er al héél veel van heb gezien, maar toch blijft het één van mijn favo genres. Christine zit op een conservatieve school en studeert bijna af. Ze is een echte rebelse puber, zoals veel van ons vroeger waren (ik in ieder geval wel, ik was verschrikkelijk als puber, vraag maar aan mijn moeder). En dat is wat de film ook zo leuk maakt, dat je er dingen in herkent. Fijne film! Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Filmtips LVII

 1. Judith schreef:

  Wat een leuke tips, de meeste wil ik wel zien!
  De beste film die ik de laatste tijd zag was ‘Her’, ik weet niet of die al verbij is gekomen maar ken je die?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja, dat is een heel goede filmtip, want die vond ik ook zo mooi! Geweldige film 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Hanneke schreef:

  Ha ha….Shiloh. Mijn kinderen vonden het een van de stomste films ooit. Maar de beagle was daar niet de oorzaak van. Die maakte nog wel iets goed. Maar helaas…ook de beagle kon niet verhinderen dat het wel een heel voorspelbare film is waarin niet al te goed (understatement) geacteerd werd. Misschien is het te doen met geluid uit en een focus op de beagle….;-).
  Naar de eerste drie door jou genoemde films ben ik wel benieuwd. Ga ik zeker op een verloren avond (vanavond…?) eens bekijken.

  Fijn dat je je filmupdate weer plaatst.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha zo leuk, ik kende ‘m helemaal niet! Ik zit in een beagle-facebookgroep (ja echt) en daar zag ik de film vaak voorbij komen. Toen moest ik ‘m wel zien natuurlijk! 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. naomi schreef:

  Ik vind jouw filmtips altijd heel erg fijn! Ik ben benieuwd naar the sessions en lady bird.

  x

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay, wat fijn om te horen! Ben benieuwd wat je van de films vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. pien schreef:

  Leuke tips weer. En ja wil Ladybird ook echt al lang kijken, lijkt mij een super leuke film! Heb je tips waar ik Ladybird zou kunnen kijken?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay! Als je googelt vind je de plaatsen wel waar ‘ie draait 🙂

   | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Oh ik heb Lady Bird vorige week gezien! Vond ‘m zeker niet slecht, maar er zijn er betere in z’n genre. Fijn sfeertje wel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Els schreef:

  Ben altijd heel blij met je tips! Zit altijd wel iets tussen waar ik wat aan heb!

  | Reageer op deze reactie
 7. Liese schreef:

  Aaaah weer wat nieuws gevonden om te bekijken, merci! Mijn favorieten de afgelopen maand: Call me by your name en Annihilation. De tweede werd opgepikt door Netflix na slechte vertering/weinig bezoekers door Amerikaanse kijkers en als ‘te intellectueel’ bestempeld. Een horrorachtige science fiction met Nathalie Portman. Vond hem geweldig (raar) 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Vivian schreef:

  The Sessions en Burn Burn Burn heb ik op mijn lijst gezet op Netflix, Lady Bird wil ik ook nog erg graag zien!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top