Recept: Groene risotto met cherrytomaatjes

Ik wilde een risotto maken met verse artisjokken, maar ik snapte helemaal niets van de artisjok. Ik maakte het voor de eerste keer klaar en ik raakte in de war door wat nu eetbaar was en wat weg moest, wat een gedoe, ik kreeg er bijna een zenuwinzinking van. Uiteindelijk dipten we het eetbare deel van de blaadjes in knoflooksaus en aten dat op als bijgerecht. En gelukkig had ik rucola en tomaatjes in huis, zodat onze risotto niet saai werd. De risotto werd mega lekker zelfs! Deze gaan we nog veel vaker maken.

risotto recept

Ingrediënten voor 2 personen:

mint-hartje 1 knoflookteentje (of meer, meer knoflook = meer beter)
mint-hartje 1 liter groentebouillon
mint-hartje 100 gram rucola, fijn gesneden
mint-hartje 1 ui
mint-hartje 200 gram risottorijst
mint-hartje 1 flinke scheut droge witte wijn
mint-hartje 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
mint-hartje Geraspte kaas / Vegan parmezaan

Bereiding:

1. Zet één pan met de bouillon op het vuur zodat deze goed warm blijft (dat is belangrijk voor een perfecte risotto!) en verhit in een andere pan een scheutje olie en bak daar de knoflook en rucola eventjes in. Doe er 150 ml. van de bouillon bij, laat 1 minuut meekoken en pureer dit goedje met een staafmixer of blender. Zet even apart. (Ik deed er een beetje citroensap bij zodat het mooi groen zou blijven, geen idee of dat echt nodig is.)

2. Fruit de ui en schep er de risottorijst bij. Bak even tot de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Voeg de wijn toe. Als alle wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toevoegen en zo nu en dan roeren. Elke keer als de bouillon is opgenomen voeg je weer een nieuwe soeplepel bouillon toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 18 – 20 minuten.

3. Bak ondertussen de cherrytomaatjes kort aan in een koekenpan. Breng ze op smaak met peper en zout.

4. Als de risotto klaar is, roer je de rucolapuree (van stap 1) door de rijst. Dien op in diepe borden, schep er de gebakken cherrytomaatjes op en serveer met de geraspte kaas of vegan parmezaan.

risotto recept

Eet smakelijk!

Bron recept: Risotto met rucola en kerstomaatjes (iets aangepast) uit Risotto Bellissimo.

Back to Top