Recept: Salade met spinazie, aardbei & halloumi
Hm.. Zo lekker! Ik eet niet vaak halloumi, maar als ik het eet voelt het echt als een feestje. Halloumi is een kaas met een hoog smeltpunt waardoor je het kan bakken of grillen. Het wordt veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het is vaak wel te koop bij grote supermarkten die internationale producten verkopen. Of support het lokale kaasboertje door het daar te kopen. In Enschede verkoopt een aardige meneer het die met zijn kaasspeciaalzaak in de Zuidmolen zit.
Ingrediënten voor 1 persoon:
75 gram spinazie
100 gram aardbeien
100 gram halloumi
2 el vers citroensap
2 el olijfolie
knoflookpoeder
Peper & zout
Bereiding:
1. Maak de dressing door het citroensap met de olijfolie te mengen. Voeg naar smaak peper, zout en knoflookpoeder toe. Gebruik niet te veel zout, want halloumi is van zichzelf al behoorlijk zout.
2. Was de spinazie en scheur in grove stukken. Leg op een bordje.
3. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Verdeel ze over de spinazie.
4. Snij één dunne plak halloumi van ongeveer 100 gram in 4 stukken en smeer er met een kwastje een dun laagje van de dressing (van stap 1) over uit zodat het straks niet aan de pan plakt. Grill de stukjes halloumi kort op hoog vuur in een grillpan.
5. Leg de halloumi op de salade en verdeel er de dressing over. Serveer direct, anders wordt de kaas heel stug.
En dan nu met plaatjes:
Laat het me weten wat je van dit recept vond, of maak een foto en tag mij zodat ik je masterpiece kan zien! Mijn username op Twitter en Instagram is @ikbenirisniet. Fijne dag vandaag!