Recept: Gepofte bieten met geitenkaas
Mjam, ik houd van bietjes! Misschien vind ik ze juist extra lekker omdat ik ze niet zo vaak kan eten; Steve vindt ze héél vies. Toen ik afgelopen week een avond alleen thuis was, wist ik gelijk wat ik zou maken: rode bietjes! Ik koos voor een makkelijk gerecht dat je prima als voorgerecht of bijgerecht kan serveren bij een (kerst)diner. Deze gepofte bieten met geitenkaas zijn lekker!
Ingrediënten voor 2 gepofte bieten:
- 2 kleine verse rode bieten
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el tijm
- 1 tl rozemarijn
- peper & zout
- 50 gram zachte geitenkaas
- 50 gram rucola
Serveer één gepofte biet per persoon als voorgerecht of als bijgerecht.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de bieten en leg ze in aluminiumfolie.
- Besprenkel met olijfolie, balsamico, tijm, rozemarijn, peper & zout. En vouw goed dicht.
- Ze de bieten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Het is afhankelijk van de grootte van de bietjes wanneer ze klaar zijn. Als je kleine bietjes gebruikt, kunnen ze na een half uurtje al klaar zijn. Middelgrote bieten doen er langer over voordat ze gaar zijn. Bij mij moesten ze bijna een uur in de oven voordat ze gaar waren.
- Op het aluminiumfolie, snij de bietjes kruislings in en trek met twee vorken voorzichtig uit elkaar. Vul met geitenkaas en vouw weer dicht en laat 5 minuten staan zodat de geitenkaas zacht wordt.
- Serveer op een klein bord, giet er het overgebleven bietensap uit het aluminiumpakketje over en garneer met de rucola.
- Eet smakelijk!
Tip: Online zijn veel verschillende variaties te vinden. Bijvoorbeeld gepofte bieten met peer, met honing of met feta. Lekker!
Enjoy! Hebben jullie ondertussen een fijne kerstvakantie?