Fairtrade mocktails

Ken je Fairminds nog? Al eerder verscheen hier een blogpost van de Fairminds M-Brace armband en de fairtrade baking kit. Fairminds wil dat meer jonge mensen betrokken zijn bij fairtrade. En dat er meer fairtrade producten worden verkocht, zodat fairtrade producenten in ontwikkelingslanden echt kunnen werken aan een beter leven. Jaarlijks organiseren ze verschillende acties om dit te bereiken. Mooie initiatieven, vind ik zelf. Deze keer brachten ze een Mix your own mocktails kit uit. Stap in de wereld van frisse fruitsapjes en spannende shakes! In deze blogpost geef ik je gelijk twee lekkere recepten om zelf mocktails te maken.

Fairtrade mocktail kit

Inhoud van de mocktail kit

De mocktail kit zit bomvol verantwoorde ingredienten en spulletjes voor je (alcoholvrije) cocktails. In de tas vind je een blik ananas, een pak sinaasappelsap, een blik kokosmelk en een fles biologische grenadinesiroop. Om je mocktail op te leuken zitten er ook rietjes in met een tof printje, vier biologisch afbreekbare bekers met een shakedeksel en zes bamboe prikkers. En ook handig; servetten gemaakt van recycled papier.

fairtrade mocktail kit fairtrade mocktail kit

Kijk deze rietjes nou, zo schattig! Ze zijn gemaakt van papier waardoor ze minder milieubelastend zijn dan plastic rietjes (al zijn herbruikbare rietjes natuurlijk nòg beter) en de zwarte inkt is op soja-basis. De ‘plastic’ bekers zijn trouwens gemaakt van maïs, bij de productie van dit materiaal wordt er minder olie en CO2 gebruikt dan bij de productie van plastic.

Zomerse mocktail recepten

In de tas vind je ook een boekje met zes zomerse mocktailrecepten. In samenwerking met Cocktailicious zochten ze recepten uit die gedeeld werden op social media en kozen een top 5. Als bonus zit er een zesde recept bij van Cocktailicous. Zelf heb ik alvast twee recepten uitgeprobeerd. De Blushed Freshito van Celeste en de Banana Colada van Nina. Hieronder vind je de recepten zodat je ze zelf ook kan maken.

mocktail recept

Ik maakte als eerste de Blushed Freshito. Voor deze cocktail mixte ik water met bubbels en limoensap in een shaker samen met verse munt en ijsblokjes. Daarna schonk ik het in een coktailglas en deed ik in één keer de bio grenadine erbij, daardoor krijg je het kleureffect. Op de rand zit kokosbloesemsuiker want ik had geen normale suiker in huis.

mocktail recept

En daarna maakte ik Banana Colada, die is wat voller door de banaan en romige kokosmelk. Die deed ik in de blender met sinaasappelsap (volgens het recept moet je ananassap gebruiken) en wat ijsblokjes. Hmm.. Die viel goed in de smaak! Ook bij Steve en een vriend van hem die op bezoek was. (Eigenlijk maakten we van deze mocktail een cocktail door er een scheut wodka aan toe te voegen, leven op het randje.)

De Mix Your Own Mocktails Kit is sinds 30 juni te koop bij Wereldwinkels, WAAR en in de webshop van Fairminds voor 16,95 euro. 

Win een mocktail kit!

Aan de kit zit een leuke actie verbonden, iedereen maakt namelijk kans op een compleet verzorgde dag op het strand samen met een vriend of vriendin. Hoe? Door je favoriete mocktail moment te delen! Dit kan met een foto, een recept, een stukje geschreven tekst, you name it. En hier maak je ook kans op als je meedoet aan mijn winactie, yay! Dus deel in de comments jouw mocktailmoment en win via mij de mocktailkit én ding daarmee ook automatisch mee naar het winnen van de Life’s a Beach day van Fairminds. De leukste, origineelste of creatiefste comment (of foto!) wint de mocktail kit. Go!

Deze winactie loopt tot en met woensdag 16 juli. Als je een foto wil delen, upload hem dan ergens (Instagram, TinyPic, etc.) en plaats de link bij je comment. Oh, en zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt!

Let op: deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaar heeft een mailtje gehad!

winactie

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top