Fairtrade mocktails

Ken je Fairminds nog? Al eerder verscheen hier een blogpost van de Fairminds M-Brace armband en de fairtrade baking kit. Fairminds wil dat meer jonge mensen betrokken zijn bij fairtrade. En dat er meer fairtrade producten worden verkocht, zodat fairtrade producenten in ontwikkelingslanden echt kunnen werken aan een beter leven. Jaarlijks organiseren ze verschillende acties om dit te bereiken. Mooie initiatieven, vind ik zelf. Deze keer brachten ze een Mix your own mocktails kit uit. Stap in de wereld van frisse fruitsapjes en spannende shakes! In deze blogpost geef ik je gelijk twee lekkere recepten om zelf mocktails te maken.

Fairtrade mocktail kit

Inhoud van de mocktail kit

De mocktail kit zit bomvol verantwoorde ingredienten en spulletjes voor je (alcoholvrije) cocktails. In de tas vind je een blik ananas, een pak sinaasappelsap, een blik kokosmelk en een fles biologische grenadinesiroop. Om je mocktail op te leuken zitten er ook rietjes in met een tof printje, vier biologisch afbreekbare bekers met een shakedeksel en zes bamboe prikkers. En ook handig; servetten gemaakt van recycled papier.

fairtrade mocktail kit fairtrade mocktail kit

Kijk deze rietjes nou, zo schattig! Ze zijn gemaakt van papier waardoor ze minder milieubelastend zijn dan plastic rietjes (al zijn herbruikbare rietjes natuurlijk nòg beter) en de zwarte inkt is op soja-basis. De ‘plastic’ bekers zijn trouwens gemaakt van maïs, bij de productie van dit materiaal wordt er minder olie en CO2 gebruikt dan bij de productie van plastic.

Zomerse mocktail recepten

In de tas vind je ook een boekje met zes zomerse mocktailrecepten. In samenwerking met Cocktailicious zochten ze recepten uit die gedeeld werden op social media en kozen een top 5. Als bonus zit er een zesde recept bij van Cocktailicous. Zelf heb ik alvast twee recepten uitgeprobeerd. De Blushed Freshito van Celeste en de Banana Colada van Nina. Hieronder vind je de recepten zodat je ze zelf ook kan maken.

mocktail recept

Ik maakte als eerste de Blushed Freshito. Voor deze cocktail mixte ik water met bubbels en limoensap in een shaker samen met verse munt en ijsblokjes. Daarna schonk ik het in een coktailglas en deed ik in één keer de bio grenadine erbij, daardoor krijg je het kleureffect. Op de rand zit kokosbloesemsuiker want ik had geen normale suiker in huis.

mocktail recept

En daarna maakte ik Banana Colada, die is wat voller door de banaan en romige kokosmelk. Die deed ik in de blender met sinaasappelsap (volgens het recept moet je ananassap gebruiken) en wat ijsblokjes. Hmm.. Die viel goed in de smaak! Ook bij Steve en een vriend van hem die op bezoek was. (Eigenlijk maakten we van deze mocktail een cocktail door er een scheut wodka aan toe te voegen, leven op het randje.)

De Mix Your Own Mocktails Kit is sinds 30 juni te koop bij Wereldwinkels, WAAR en in de webshop van Fairminds voor 16,95 euro. 

Win een mocktail kit!

Aan de kit zit een leuke actie verbonden, iedereen maakt namelijk kans op een compleet verzorgde dag op het strand samen met een vriend of vriendin. Hoe? Door je favoriete mocktail moment te delen! Dit kan met een foto, een recept, een stukje geschreven tekst, you name it. En hier maak je ook kans op als je meedoet aan mijn winactie, yay! Dus deel in de comments jouw mocktailmoment en win via mij de mocktailkit én ding daarmee ook automatisch mee naar het winnen van de Life’s a Beach day van Fairminds. De leukste, origineelste of creatiefste comment (of foto!) wint de mocktail kit. Go!

Deze winactie loopt tot en met woensdag 16 juli. Als je een foto wil delen, upload hem dan ergens (Instagram, TinyPic, etc.) en plaats de link bij je comment. Oh, en zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt!

Let op: deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaar heeft een mailtje gehad!

winactie

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Fairtrade mocktails

 1. Sophie schreef:

  Wat een ontzettend leuke kit is dit! Ik moest wel lachen dat je van mocktail een cocktail had gemaakt :’) Mocktail klinkt zo… Mocktail :’)

  | Reageer op deze reactie
 2. Sanne schreef:

  Wat een gaaf pakket zeg.
  Mijn moment is niet zo zeer om cocktails maar wel het hele jampotje principe. Ik ging hier namelijk cake in maken, hup in de magnetron. Haha. Ik kon natuurlijk wel raden dat dit niet ging werken want volgens het recept hoefde ik de ingredienten niet te mengen. Huh?! Dat was natuurlijk een ontzettende blunder. Maar wel heel erg grappig toen ik een eerste hap nam. Één en al bloem, bah.

  Ik vind je website echt super leuk en ik volg je al een tijdje.
  Xozo

  | Reageer op deze reactie
 3. Annouska schreef:

  Ah ik vind Fairtrade zo een fijn merk, we proberen hier ook steeds meer van deze producten in huis te halen.

  Lijkt me tof dat pakket te winnen. ^^

  | Reageer op deze reactie
 4. Annouska schreef:

  Ohh ik vergeet mijn mocktail moment, ik zou hem gebruiken op ons toast moment, die kont er als ons huis op funda staat. Dan voelt ons huis pas echt aan als te koop…

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat een superieur pakket en ik vind je cocktails er echt supermooi uit zien, met ombre effect en alles 😉

  Mijn cocktail moment was vorige zomer. We waren helemaal in de ban van zelfgemaakte mojito’s en hadden op een gegeven moment een barbecue die overliep in een mojito feestje. Toen een paar vrienden op een gegeven moment zelfs munt en limoen in hun thee gingen gooien (jeeeuuu, mojito thee!) wist ik dat we allemaal een overdosis hadden gehad, haha. De keer erop besloot ik zelf mocktails te maken om de volgende ochtend wat prettiger wakker te worden. Hier een foto:
  http://www.teamconfetti.nl/wp-content/uploads/2013/08/nikon_91.jpg

  De mocktail rechts zat trouwens in de lege rumfles van de mojito’s 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Michelle schreef:

  Dit soort dingen vind ik dus zo tof. Jij krijgt iets opgestuurd, je schrijft er iets superleuks over (zelfs inclusief winactie) en daarmee laat je honderden (duizenden?) lezers even stilstaan bij Fairtrade producten. Misschien verander je zelfs het koopgedrag van een aantal mensen. Is dat niet super duper fluber awesome? Ik vind van wel! Zo! 😀

  | Reageer op deze reactie
 7. Lana schreef:

  Tegenwoordig zijn hier thuis wel meer mocktailmomente! Als we de barbecue gebruiken
  of eens iet lekker eten, hoort daar een lekker drankje bij!
  Vaak is dit met een siroopje, wat fruit, munt en ijsblokjes =) lekker zomers
  Deze fairtrade kit lijkt me tof of eens iets anders mee te maken!

  | Reageer op deze reactie
 8. Nina schreef:

  Ik verwacht dat ik ook op het randje zou leven… ik hou er van om cocktails van mocktails te maken met een scheutje wodka. Maar desondanks… top!
  Favo mocktail-momentjes zijn in de zomer. .lekker muziekje..afkoeling.. lieve vrienden. Op een festival of thuis! Ideaal!

  | Reageer op deze reactie
 9. Andrea schreef:

  Leuke review en wat een leuke prijs!
  Ik ben normaal vooral van de smoothies, hoewel ik cocktails niet kan weerstaan… Een mocktail is nieuw voor mij :-). Maar gisteravond was een perfect moment ervoor: heerlijke barbecueën met vrienden, zomerse muziek op, dansen, verzoekjes van buren die buiten zaten voor te foute platen ;-)… Kijk hier maar naar het filmpje: https://www.facebook.com/photo.php?v=695509937152937&set=vb.605508692819729&type=2&theater
  Een perfecte avond die we afsloten met cocktails, maar mocktails hadden goed gepast, zeker ook voor de kids! Fijne zomer!

  | Reageer op deze reactie
 10. Marloes schreef:

  Mijn beste mocktailmoment zal zijn als ik en mijn partner erin geslaagd zijn een plekje te vinden waar we samen kunnen wonen. Op onze eerst avond zou het heerlijk zijn om een lekkere mocktail voor ons allebei te mixen en ervan te genieten op onze eigen bank, samen, voor het eerst onder ons eigen dak.

  | Reageer op deze reactie
 11. Danielle schreef:

  Ohhh tof!!
  Mijn mocktailmoment zou zijn met de laptop open en jouw blog lezen <3 das best vaak dus ^_^

  | Reageer op deze reactie
 12. Elaine schreef:

  Ah wat leuk!
  Jarenlang dronk ik alcohol en ik was dol op zoete mixdrankjes. Vooral in de zomer dronk ik passoa-jus of pisang ambon. Langzaam maar zeker dronk ik minder en tegenwoordig drink ik heel af en toe een glas wijn. Maar op zwoele zomeravonden voel ik me toch een beetje sneu met mijn cola. Afgelopen vrijdag zat ik bij een goede vriendin in de jacuzzi in haar achtertuin. Met onze vriendjes, bubbels in het water en de sterren boven ons was dit het perfecte moment voor een mocktail geweest. Zodat we konden toasten op hoe fijn onze levens worden, op de zomer en op de liefde!
  Haha wat klef dit. Maar wel waar!

  | Reageer op deze reactie
 13. Cathlyn schreef:

  Wat super gaaf dat je dit doet.

  Mijn ultieme mocktail momentje is op een zwoele zomeravond in het park met al mijn lieve vriendinnetjes om het nu, het leven en onze vriendschap te vieren. ♡♡

  | Reageer op deze reactie
 14. Anouck Plume schreef:

  JA ik hou van mocktails! Want waarom mag alleen een cocktail er fancy uitzien, kan toch ook als er geen alcohol inzit? Ik doe soms nog parasolletjes in mijn ranja hihi.

  Speciaal voor deze blogpost maakte ik vandaag een filmpje, want jaaaa ik wil die mocktail kit! (en oooooh de beach day want ik heb altijd al eens willen golfsurfen!)
  Hier vind je mijn filmpje 😀

  | Reageer op deze reactie
 15. Saskia schreef:

  Regelmatig ga ik met een vriendinnetje cocktails drinken in Groningen, gezellig bij kletsen bij een tropical soure, pina colada, strawberry daquiri. Maar helaas ben ik dit weekend ziek =(. Gister kwam mijn mamma me heel lief boodschappen brengen en FRUIT! Jammm. Ik maakte daarom vandaag maar een meloen en kersen sapje/smoothie/mocktail en die zag er zo uit –> http://instagram.com/p/qY_EdigCu1/?modal=true.

  Deze heb ik heerlijk opgedronken bij fish o mania (ja, die viswedstrijd die op tv was…genieten!).

  Dus zelfs als ik ziek ben is het tijd voor mocktails! Hihi.

  | Reageer op deze reactie
 16. Daniëlle schreef:

  Je mocktails zien er echt lekker uit! Vooral de banana colada lijkt mij erg lekker! Leuk dat je ook een winactie organiseert. Mijn favoriete mocktail moment was toen mijn zusje (ze is 8) haar eigen drankje voor mij wilde maken. Zij aan de slag met banaan, limonade en weet ik niet wat er allemaal in zat. En het toen trots in een glas doen en bij mij brengen. Nou, ik heb nog nooit zo’n vies drankje op! Haha, vroeg ze ook nog wat ik er van vond ik: nahhh, wil je anders óók een slokje? Zij ook een slokje nemen. Ze trok een gezicht van Ieuwww maar zei: mmm lekker… Toen heb ik de rest van het glas ook maar aan haar gegeven, haha.

  | Reageer op deze reactie
 17. iooon schreef:

  Ik denk niet dat ik ooit een mocktail op heb…
  Eigenlijk is dat wel heel slecht. Ben ik potdorie al bijna een half jaar zwanger, heeft er nog NIEMAND een mocktail voor me gemaakt. Ik ga mijn omgeving even boos aan kijken.

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Fairminds DYO Mail Kit (+winactie) | IKBENIRISNIET
 19. Pingback: Recept: Aardbei & gin cocktail | IKBENIRISNIET
Back to Top