DIY: Raamtekeningen maken voor Kerstmis

Anke volg ik al lang op Instagram, ze maakt mooie illustraties. Zodoende zag ik ook een heel mooie raamtekening, ontworpen door haar, voorbij komen. Wat is dat ideaal als minimalistische kerstversiering! Raamtekeningen maken doe je makkelijk met een krijtstift. En als Kerst voorbij is, haal je gewoon een doekje over je raam. En zit je dus niet met allemaal zooi opgescheept die de rest van het jaar op zolder staat. Kan ook weer op het lijstje voor hoe een duurzame Kerst te vieren zonder dat het een sobere bedoening wordt.

Raamtekeningen maken

Raamtekeningen maken

Op raamtekening.nl zocht ik de tekening die ik op Instagram voorbij had zien komen. Voor maar 2,50 euro kocht ik hem en verscheen het downloadlinkje binnen één seconde in mijn mailbox. Zo goed bedacht dit! De krijtstiften kreeg ik bij aankoop van twee velletjes decemberzegels. Even printen en hoppa, ik kon de raamtekeningen maken.

Raamtekeningen maken

Zo doe je dat

 • Bedenk een ontwerp of zoek een ontwerp uit op raamtekening.nl en print uit.
 • Plak het aan de buitenkant van je raam.
 • Trek de lijnen over met een krijtstift van goede kwaliteit.
 • Tip van Anke: als je dubbelglas hebt, kan je de lijnen overtrekken met 1 oog gesloten zodat je minder last hebt van een vertekend beeld.
 • En kláár is je (kerst)versiering!

Raamtekeningen maken

Mijn raamtekeningen

Voor het keukenraam heb ik dit ontwerp gebruikt. Het zijn geometrische vormen die papieren decoratie voor moeten stellen. Lekker simpel dus niet te ingewikkeld om over te trekken. En toch ook wel heel kerstig zonder kneuterig te zijn. De papieren decoratie staat ook als raamtekening op de glazen deur in de woonkamer. (Samen met een piemel want Steve had ook mijn krijtstiften gevonden.)

Raamtekeningen makenRaamtekeningen makenRaamtekeningen maken

Zie ook deze DIY: met krijtstiften op wijnglazen tekenen

Ik ben al aan het zoeken waar ik nog meer op kan tekenen want het is echt leuk om te doen. De kerstballen zijn inmiddels versierd met konijntjes en hartjes. Hoe gaat het met jullie kerstversiering?

Het linkje naar bol.com is een affiliatelink, meer info in mijn disclaimer. Thanks voor je support!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

37 reacties op “DIY: Raamtekeningen maken voor Kerstmis

 1. Ayla

  Wat een leuk idee zeg!! Het wordt hier was lastig (3 hoog…) maar in ons nieuwe huis kan het volgend jaar zeker! Vroeger mocht ik altijd met tape van die vierkantjes op het raam maken, zodat het lijkt alsof je een ouderwets raam hebt. We vulden dan de ruitjes met nepsneeuw en het zag er altijd zo gezellig uit! Leuk om de ramen mee te nemen in de kerstversieringen!

 2. Iris

  Ik vind dit zo leuk!! Het is zo gezellig en lekker tekenen. Ik wil dit ook, haha.

 3. Marloes

  Toevallig net de tekeningen amsterdamse huisjes besteld en een kerstboom. Nog niet begonnen trouwens.
  Heel leuk. En omdat je ze voor een heel net bedrag kunt aanschaffen vind ik het echt een uitkomst!

  • Iris

   Ja hè, ik dacht eerst: ik teken het zelf wel. Maar toen zag ik de prijs en dacht ik ach, dat heb ik er dan ook wel voor over 😀 Vind het ook gewoon echt een leuk idee dat ze hier een webshop in is begonnen. Zo simpel, maar zo tof! Die huisjes vind ik ook gezellig staan, zag die ook al bij iemand anders voorbij komen.

 4. Marieke

  Wat een gaaf idee! dat ga ik ook doen op mijn kamertje, ik heb een kantelraam dus dat komt handig van pas haha

 5. Wat leuk die raamtekeningen! Hier laat ik de kerstversieringen altijd aan mijn dochters over. Het ziet er dan niet uit om zo in een tijdschrift te kunnen, maar lol hebben ze wel.

 6. Saar

  Zoiets vind ik dus geweldig! Super leuk gedaan! Ik heb genoeg ramen, en ga dit ook eens overdenken om te doen. En dan gebruik ik graag je linkje 🙂

 7. Anouk

  Zo zo leuk! Ik ga eens kijken of ik mijn krijtstift terug kan vinden en of die ook nog werkt, want dit moet ik ook proberen!

 8. Roos

  Aah zo leuk dit! Ik heb het raam van ons kantoor ook helemaal versierd afgelopen week. Het ziet er zo gezellig uit! X

 9. Maartje

  Dat staat leuk! Helaas woon ik op 4 hoog en heb ik verder geen deuren met ramen en wordt het dus een beetje lastig. Maar ik houd dit in m’n gedachten voor als ik ooit verhuis!

 10. Bente

  Ah wat staat dat inderdaad gezellig! Maar ik zou er wel voor kiezen om dat als aanvulling te doen, want al die leuke lichtjes en kerstballen mogen bij mij toch ook echt niet ontbreken hoor!

 11. Anke

  Wat een leuk bericht, dankjewel! 😀
  En heel gaaf getekend, ziet er zeer gezellig uit.
  Groetjes, Anke

 12. Iris

  Leuk! Ik wil dit misschien ook bij mijn spiegel doen, maar dan moet ik even een oplossing verzinnen voor de sjablonen.

 13. Debbie

  Jaaaa, leuk he?! Ik ontdekte de raamtekeningen afgelopen weekend via Facebook. Ik heb de kerstornamentjes gekocht en op mijn woonkamerraam getekend. Ik heb er toevallig vandaag ook over geblogd.

 14. Marjolijn

  Ziet er leuk uit! En ik moest zo lachen om die foto’s op twitter van Ollie met een getekende bril en de piemel die Steve had getekend (met het droge commentaar erbij dat hij je stiften had gevonden). Het kan niet anders dan dat jullie een gezellige kerst gaan krijgen! 😀

 15. Eva

  Aaah die kerstbal met het konijntje, zo zoet!
  Maar de foto met Ollie ontbreekt nog wel hoor, die was echt het allerbeste <3

 16. Natasja

  Whaaaa, wat leuk! Hier hou ik van. Dit wil ik ook proberen. Nu eerst die ramen nog even zemen. :’)

 17. Linda

  Heel erg leuk! Ik woon op één hoog en kan dus niet zo makkelijk bij het raam, maar wie weet voor de balkondeur haha, daar kan het wel op natuurlijk 🙂 Ik vind het er in ieder geval heel gezellig uitzien!

 18. Rowan

  Wat is dit leuk zeg! Zo gezellig en vrolijk! En ook fijn dat het niet te ingewikkeld is! 😉

 19. Brechtje

  Ah wat is dit leuk! Ideaal dat je het na de Kerst er gewoon af kunt vegen en niet met een doos zooi zit. Voor zo’n bedrag bestel ik het ook graag in de webshop. Grappig trouwens, ze hebben bij het ontwerp met papieren decoratie jouw foto gebruikt! 🙂

  • Iris

   Oh haha! Dat had ik nog helemaal niet gezien, wat leuk 🙂

 20. Ik heb ze ook gekocht wiehie! Ze zijn zo leuk. En zag ook een paar superleuke GRATIS. Echt heel tof.

 21. Sofie

  hé wat leuk zeg!!! Ik zag het al verschijnen op snapchat én echt een gaaf idee. Misschien ook eens proberen hier 🙂

  Waar koop je zo’n krijtstift?

  • Iris

   Als het goed is hebben hobbywinkels ze wel! En anders zou je even online moeten zoeken 😄

 22. Merel

  Super leuk!! En heerlijk om zo bezig te zijn he? Ik deed dit vroeger altijd met mijn moeder, die maakte dan de meest geweldige raamdecoraties en die verfde we dan samen in. Goede ouwe tijd 😉 Fijne dagen alvast meis! Liefs, Merel

 23. Jonneke

  Ik ben net verhuisd, en heb nog geen tijd gehad om aan kerstdecoratie te doen én ik heb nu een deur van de hal naar de woonkamer met allemaal kleine raampjes. Dat, en een kat die een kerstboom onmogelijk maakt: geweldig dit! Meteen een stift besteld en wat raamtekeningen. Thanks voor de tip!

 24. Pingback: Weekoverzicht: krijtstiftbril, lekker eten en backupdag | IKBENIRISNIET

 25. Linda

  Wat vind ik dit super leuk, bedankt voor de tip, ik ga er snel kijken.

 26. Christianne

  Leuk idee van de raamtekening maar vooral ook van het tekenen op kerstballen, daar was ik nog niet opgekomen. Heb nu de krijtstiften binnen dus kan los!😃
  Is het trouwens niet een idee om iets te schrijven over een duurzame kerstboom? Zelf heb ik voor het eerst (van m’n moeder gekregen) een kunstkerstboom met ledverlichting. Voor zo’n 180 euro heb je er echt wel eentje die er echt uitziet en het voordeel is dat je hem makkelijk opzet, geen troep hebt van de takjes (heb katten), de lampjes energiezuinig zijn en het allerbelangrijkste: er gaat niet steeds een boom langzaam dood, zelf had ik wat moeite met dat idee. Zag laatst op npo een docu over de adoptiekerstboom. Ook een duurzaam alternatief als je toch een echt wil ruiken en voelen. Deze bomen worden qua wortels iets anders gekweekt zodat het verpotten geen schade geeft aan de wortels. Zo kan je net als een caravan je boom weer terugstallen waar hij wordt verzorgt en weer ophalen met kerst. Kostte denk ik € 10-15 per jaar ofzo. Vond het best geniaal. Zelf vind ik een natuurlijke neppe het fijnst ^^

 27. Pingback: Inspiratie Krijtstift Raamtekeningen Kerstmis / Winter - Mamaliefde.nl

 28. Pingback: Kerst round-up: het beste voor kerst van andere bloggers - Eenig Wonen

 29. Pingback: Raamtekeningen Kerst & Winter; Met Riverdale krijtstift & sjablonen - Mamaliefde.nl