DIY: Raamtekeningen maken voor Kerstmis

Anke volg ik al lang op Instagram, ze maakt mooie illustraties. Zodoende zag ik ook een heel mooie raamtekening, ontworpen door haar, voorbij komen. Wat is dat ideaal als minimalistische kerstversiering! Raamtekeningen maken doe je makkelijk met een krijtstift. En als Kerst voorbij is, haal je gewoon een doekje over je raam. En zit je dus niet met allemaal zooi opgescheept die de rest van het jaar op zolder staat. Kan ook weer op het lijstje voor hoe een duurzame Kerst te vieren zonder dat het een sobere bedoening wordt.

Raamtekeningen maken

Raamtekeningen maken

Op raamtekening.nl zocht ik de tekening die ik op Instagram voorbij had zien komen. Voor maar 2,50 euro kocht ik hem en verscheen het downloadlinkje binnen één seconde in mijn mailbox. Zo goed bedacht dit! De krijtstiften kreeg ik bij aankoop van twee velletjes decemberzegels. Even printen en hoppa, ik kon de raamtekeningen maken.

Raamtekeningen maken

Zo doe je dat

  • Bedenk een ontwerp of zoek een ontwerp uit op raamtekening.nl en print uit.
  • Plak het aan de buitenkant van je raam.
  • Trek de lijnen over met een krijtstift van goede kwaliteit.
  • Tip van Anke: als je dubbelglas hebt, kan je de lijnen overtrekken met 1 oog gesloten zodat je minder last hebt van een vertekend beeld.
  • En kláár is je (kerst)versiering!

Raamtekeningen maken

Mijn raamtekeningen

Voor het keukenraam heb ik dit ontwerp gebruikt. Het zijn geometrische vormen die papieren decoratie voor moeten stellen. Lekker simpel dus niet te ingewikkeld om over te trekken. En toch ook wel heel kerstig zonder kneuterig te zijn. De papieren decoratie staat ook als raamtekening op de glazen deur in de woonkamer. (Samen met een piemel want Steve had ook mijn krijtstiften gevonden.)

Raamtekeningen makenRaamtekeningen makenRaamtekeningen maken

Zie ook deze DIY: met krijtstiften op wijnglazen tekenen

Ik ben al aan het zoeken waar ik nog meer op kan tekenen want het is echt leuk om te doen. De kerstballen zijn inmiddels versierd met konijntjes en hartjes. Hoe gaat het met jullie kerstversiering?

Het linkje naar bol.com is een affiliatelink, meer info in mijn disclaimer. Thanks voor je support!

Back to Top